Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός γραφικού στοιχείου και ενός gadget;

Αυτό που ο καθένας μιλάει όταν σας μιλάει τεχνολογικά

Αν δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ widgets και gadgets, δεν είστε μόνοι σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσει με τους όρους για την αναδυόμενη τεχνολογία. Από τις πύλες σε blogs σε widgets έως mashups στο Web 2.0, το Διαδίκτυο έχει την ικανότητα να φωτίζει αυτές τις λέξεις στη φωτιά. Και το χειρότερο είναι ότι μερικές φορές η λέξη στερείται οποιουδήποτε πραγματικού ορισμού που ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει.

Για όσους προσπαθούν τώρα να κατανοήσουν τα πράγματα, μπορούν να κάνουν το κεφάλι σας να γυρίσει. Έτσι, αν έχετε συναντήσει μερικά «gadgets», και αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ αυτών και των «widgets», είστε μακριά από το μοναδικό.

Πριν από είκοσι χρόνια, η εξήγηση της διαφοράς ανάμεσα σε ένα widget και ένα gadget θα ήταν το θέμα της κωμωδίας. Σήμερα, είναι μια σοβαρή συζήτηση.

Διαχωρισμός μεταξύ του γραφικού στοιχείου και ενός gadget

Ο ευκολότερος τρόπος για να το εξηγήσετε είναι ότι ένα gadget είναι οποιοδήποτε widget που δεν είναι γραφικό στοιχείο. Ήχος συγχέει; Απλά θυμηθείτε ότι ένα widget είναι ένα κομμάτι επαναχρησιμοποιήσιμου κώδικα που μπορείτε να συνδέσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε δικτυακό τόπο.

Ένα gadget, ωστόσο, ενεργεί ακριβώς όπως widget και συχνά εκπληρώνει τον ίδιο σκοπό, αλλά είναι ιδιόκτητο. Λειτουργεί μόνο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή σε ένα συγκεκριμένο σύνολο ιστότοπων, για παράδειγμα. Μπορεί επίσης να είναι ένα widget που είναι μια τεχνολογική συσκευή που λειτουργεί σε συνδυασμό με μια εφαρμογή.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα:

  1. Τα gadgets μπορούν να φαίνονται και να λειτουργούν σαν widget, αλλά λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές. Για παράδειγμα, η συσκευή Raymio είναι μια ζώνη που φοριέται στο χέρι και σας βοηθά να παραμείνετε ασφαλείς στον ήλιο . Είναι μια φορετή συσκευή (μια συσκευή που φοριέται) που χρησιμοποιεί επίσης μια εφαρμογή για να σας δώσει πληροφορίες.
  2. Ένα γραφικό στοιχείο, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα μπλοκ κώδικα HTML. Μπορείτε να βάλετε αυτόν τον κώδικα στο ιστολόγιό σας ή στην προσωπική σας σελίδα εκκίνησης ή στον προσωπικό σας ιστότοπο .

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι αν πρόκειται για ένα κομμάτι επαναχρησιμοποιούμενου κώδικα που χρησιμοποιείτε για να προγραμματίσετε κάτι στον Ιστό, είναι ένα widget. Διαφορετικά, είναι ένα gadget. Μην στρες! Το έχετε τώρα.