Τι είναι το Mirroring οθόνης για το iPhone και το iPad;

Δείτε την οθόνη της συσκευής σας στη μεγαλύτερη οθόνη Mac ή της τηλεόρασής σας

Ποιος χρειάζεται χύτευση όταν έχετε Mirroring οθόνης (ονομάζεται επίσης Mirroring Display); Πολλές εφαρμογές, ειδικά εφαρμογές συνεχούς ροής, όπως το Netflix , υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα βίντεο από το iPhone και το iPad. Αυτό είναι διαφορετικό από το Screen Mirroring επειδή επιτρέπει στην εφαρμογή να στείλει βίντεο σε 1080p, ώστε να συναντάται σε ποιότητα HD. Η οθόνη Mirroring είναι μια λειτουργία για εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν βίντεο και κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά της: αντικατοπτρίζει την οθόνη της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να περιηγηθείτε στον ιστό, να ενημερώσετε το Facebook και να κάνετε οτιδήποτε μπορεί να κάνει το iPhone ή το iPad ή ακόμα και το iPod Touch χρησιμοποιώντας την τηλεόρασή σας ως οθόνη. Και λειτουργεί σε σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή.

Πώς λειτουργεί ο καθρέφτης οθόνης

Πρώτον, θα χρειαστεί να συνδέσετε το iPhone ή iPad με την τηλεόρασή σας HDTV. Οι δύο πιο δημοφιλείς τρόποι να κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τον προσαρμογέα ψηφιακού AV της Apple , ο οποίος είναι βασικά ένας προσαρμογέας HDMI για το iPhone / iPad σας ή χρησιμοποιώντας την Apple TV για να συνδέσετε τη συσκευή σας στην τηλεόρασή σας χωρίς τα καλώδια.

Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς; Η Apple TV έχει το πλεονέκτημα ότι παρέχει πολλές από τις δυνατότητες που μπορεί να θέλετε να συνδέσετε το iPhone ή το iPad με την τηλεόρασή σας χωρίς να χρησιμοποιείτε πραγματικά τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προβάλλετε βίντεο από το Hulu, το Netflix και άλλες πηγές χρησιμοποιώντας την Apple TV. Όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στο iPhone ή στο iPad σας και να αντιγράψετε την οθόνη στην τηλεόρασή σας, η Apple TV θα σας επιτρέψει να το κάνετε ασύρματα. Στο κάτω μέρος, είναι λίγο πιο ακριβό.

Τι AirPlay έχει να κάνει με το Mirroring οθόνης

Το AirPlay είναι η μέθοδος της Apple για την ασύρματη λήψη ήχου και βίντεο μεταξύ συσκευών. Όταν χρησιμοποιείτε την Apple TV για να αντιγράψετε την οθόνη iPhone ή iPad στην τηλεόρασή σας, χρησιμοποιείτε το AirPlay. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για την εγκατάσταση του AirPlay. Είναι ένα χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στο iOS, οπότε είναι ήδη στη συσκευή σας και είναι έτοιμο για χρήση από εσάς.

Χρησιμοποιήστε τον προσαρμογέα AV Digital της Apple ή την τηλεόραση Apple για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη

Εάν χρησιμοποιείτε ψηφιακό προσαρμογέα AV, ο καθρέφτης οθόνης πρέπει να γίνεται αυτόματα. Η μόνη απαίτηση είναι η πηγή της τηλεόρασής σας να είναι ρυθμισμένη στην ίδια είσοδο HDMI που χρησιμοποιείται από τον ψηφιακό προσαρμογέα AV. Ο προσαρμογέας δέχεται τόσο καλώδιο HDMI όσο και καλώδιο Lightning, το οποίο είναι το ίδιο καλώδιο που συνοδεύει το iPhone ή το iPad σας. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε τη συσκευή συνδεδεμένη σε μια πηγή τροφοδοσίας ενώ τη συνδέετε με την τηλεόρασή σας.

Εάν χρησιμοποιείτε μια τηλεόραση Apple, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το AirPlay στο iPhone ή το iPad για να στείλετε την οθόνη σας στην τηλεόρασή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, μετακινώντας το από το κάτω άκρο της συσκευής για να ενεργοποιήσετε το κέντρο ελέγχου της iOS . Το AirPlay Mirroring είναι ένα κουμπί σε αυτόν τον κρυφό πίνακα ελέγχου. Όταν το πατήσετε, θα εμφανιστεί μια λίστα συσκευών που υποστηρίζουν το AirPlay. Η Apple TV θα εμφανίζεται κανονικά ως "Apple TV" εκτός αν το έχετε μετονομάσει στις ρυθμίσεις της Apple TV. (Η μετονομασία μπορεί να είναι καλή ιδέα αν έχετε πολλές συσκευές Apple TV στο νοικοκυριό σας. Μπορείτε να το μετονομάσετε πατώντας Ρυθμίσεις, επιλέγοντας AirPlay και επιλέγοντας Apple TV Name.)

Το AirPlay λειτουργεί αποστέλλοντας τον ήχο και το βίντεο μέσω του δικτύου Wi-Fi, επομένως θα πρέπει να συνδέσετε το iPhone ή το iPad με το ίδιο δίκτυο με το Apple TV.

Γιατί ο καθρέφτης οθόνης δεν χρησιμοποιεί ολόκληρη την οθόνη

Η οθόνη στο iPhone και το iPad χρησιμοποιεί διαφορετικό λόγο διαστάσεων από μια οθόνη HDTV. Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς μια οθόνη HDTV έχει διαφορετικό λόγο διαστάσεων από τις παλαιότερες τηλεοπτικές σειρές που εκτελούνται με "τυπικό ορισμό". Και παρόμοια με ένα πρόγραμμα τυπικής ευκρίνειας που εμφανίζεται σε μια τηλεόραση HDTV με μαύρες γραμμές σε κάθε πλευρά της εικόνας, η οθόνη του iPhone και του iPad είναι κεντραρισμένη στην οθόνη της τηλεόρασης με τις άκρες μαύρες.

Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα του video out θα καλύψουν ολόκληρη την οθόνη. Αυτές οι εφαρμογές εμφανίζονται συνήθως σε πλήρη 1080p. Το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για εναλλαγή μεταξύ των τρόπων λειτουργίας. Η συσκευή θα το κάνει αυτό καθαυτό όταν εντοπίσει την εφαρμογή που στέλνει σήμα βίντεο.

Χρησιμοποιήστε την Οθόνη για την Αναπαραγωγή Παιχνιδιών στην Τηλεόρασή σας

Απολύτως! Στην πραγματικότητα, ένας από τους καλύτερους λόγους για να συνδέσετε το iPhone ή iPad με την τηλεόρασή σας είναι να παίζετε παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη. Αυτό είναι ιδανικό για αγωνιστικά παιχνίδια που χρησιμοποιούν τη συσκευή ως τιμόνι ή επιτραπέζια παιχνίδια όπου όλη η οικογένεια μπορεί να ενταχθεί στη διασκέδαση.