Θα χάσετε τα δεδομένα iPad ή τις εφαρμογές σας εάν αναβαθμίσετε;

Είτε αναβαθμίζετε ολόκληρη τη συσκευή σας είτε μόνο το iOS, θα πρέπει να είστε εντάξει

Εάν κάνετε αναβάθμιση του iPad σας, μην ανησυχείτε. Όχι μόνο θα είστε σε θέση να κρατήσει όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα, η Apple κάνει πραγματικά τη διαδικασία αρκετά εύκολη.

Αυτός δεν είναι ένας υπολογιστής με Windows, όπου η αναβάθμιση σε νέο υπολογιστή ή ακόμα και μια ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ώρες που προσπαθούν να πάρουν τα πάντα ακριβώς. Ωστόσο, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα κατάλληλα βήματα για την αναβάθμιση του iPad σας.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την αναβάθμιση του iPad σας είναι να εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την αγορά ενός νέου iPad, αλλά δεν πρέπει να αγνοείται κατά την ενημέρωση σε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Ενώ οι περισσότερες ενημερώσεις πάνε ομαλά, κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα μιας συσκευής, υπάρχει μια πιθανότητα ότι τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο ομαλά. Το αποτυχημένο ασφαλές για κάτι που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης είναι η επαναφορά του iPad στην κατάσταση προεπιλογής του από το εργοστάσιο, η οποία δεν αποτελεί σημαντικό ζήτημα αρκεί να έχετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας.

Μπορείτε να εκτελέσετε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας ανοίγοντας την εφαρμογή ρυθμίσεων του iPad . Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αριστερό μενού και πατήστε iCloud για να εμφανιστεί η κατάλληλη σελίδα ρυθμίσεων. Στις ρυθμίσεις iCloud, επιλέξτε "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας" και, στη συνέχεια, πατήστε το σύνδεσμο "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα" στη σελίδα που εμφανίζεται. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPad σας.

Εάν κάνετε αναβάθμιση σε νέο iPad

Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να κάνετε αναβάθμιση σε ένα ολοκαίνουργιο iPad και να διατηρείτε όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας. Το πιο σημαντικό βήμα είναι η εκτέλεση του αντιγράφου ασφαλείας στην προηγούμενη συσκευή σας.

Όταν πραγματοποιείτε τα βήματα για τη δημιουργία του νέου iPad για πρώτη φορά, θα σας δοθεί η δυνατότητα να επαναφέρετε τις εφαρμογές και τα δεδομένα σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud. Επιλέγοντας αυτή την επιλογή θα εμφανιστεί μια λίστα έγκυρων αρχείων αντιγράφων ασφαλείας. Απλά επιλέξτε το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας και συνεχίστε τη διαδικασία ρύθμισης.

Οι εφαρμογές που είναι αποθηκευμένες στο παλιό σας iPad δεν φυλάσσονται στο αρχείο αντιγράφου ασφαλείας. Όταν επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας, η διαδικασία περιλαμβάνει μια λίστα με τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει από το App Store και τις κατεβάζετε πάλι αφού ολοκληρωθεί η αρχική διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως ορισμένες εφαρμογές, αφού ολοκληρώσετε το τελευταίο βήμα της προετοιμασίας του νέου σας iPad. Και ανάλογα με τον αριθμό των εφαρμογών που είχατε στην παλιά σας, θα μπορούσε να πάρει οπουδήποτε από μερικά λεπτά έως μία ώρα ή περισσότερο για να κατεβάσετε όλες τις εφαρμογές. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Χρειάζεται ακόμη και να αποκαταστήσετε το παλιό σας iPad; Μια εκπληκτική ποσότητα δεδομένων διατηρείται στο iCloud, ανεξάρτητα από το αν επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας ή όχι. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα έχετε ακόμα πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας. Και αν έχετε ενεργοποιήσει το iCloud για το ημερολόγιο και τις σημειώσεις σας, θα έχετε ακόμα όλα τα δεδομένα από αυτές τις εφαρμογές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον οδηγό μας για την αναβάθμιση του iPad σας.

Εάν κάνετε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος του iPad

Η Apple κυκλοφορεί αναβαθμίσεις σε iOS σε τακτική βάση και είναι πάντα μια καλή ιδέα να διατηρήσετε το iPad σας να τρέχει την πιο πρόσφατη και καλύτερη έκδοση. Όχι μόνο αυτό βοηθά να προσφέρει μια εμπειρία χωρίς προβλήματα με το iPad σας, αλλά επίσης διασφαλίζει ότι έχουν εντοπιστεί τυχόν τρύπες ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα.

Η ίδια η διαδικασία αναβάθμισης δεν θα πρέπει να εξαλείψει τα δεδομένα ή τις εφαρμογές, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad σας. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad, επιλέγοντας Γενικές ρυθμίσεις και επιλέγοντας Ενημέρωση λογισμικού. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο δίκτυο Wi-Fi για να εκτελέσετε την αναβάθμιση και αν το iPad σας είναι κάτω από το 50%, θα πρέπει να το συνδέσετε σε πηγή ενέργειας.

Μετά την ενημέρωση

Ένα ενοχλητικό γεγονός για την αναβάθμιση είναι ότι κάποιες ρυθμίσεις μπορούν να ανατραπούν στην προεπιλεγμένη ρύθμιση. Αυτό είναι κυρίως ενοχλητικό με τις ρυθμίσεις της βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud . Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, επιλέξτε iCloud και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Φωτογραφίες για να ελέγξετε διπλά τις ρυθμίσεις σας. Η ροή φωτογραφιών μου θα μεταφορτώσει όλες τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει σε όλες τις συσκευές σας, κάτι που ακούγεται ωραίο θεωρητικά αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο στην πράξη.

Πώς να είστε ο αφεντικός του iPad σας (και όχι ο άλλος τρόπος γύρω!)