Μπορεί ένα iPad να διαβάσει τα βιβλία Kindle;

Και πώς μπορώ να αγοράσω βιβλία Kindle στο iPad;

Αν αναρωτιέστε, το iPad μπορεί να διαβάσει τα βιβλία Kindle. Στην πραγματικότητα, το iPad κάνει ένα φοβερό e-reader. Τα πιο πρόσφατα iPads έχουν βελτιωμένη οθόνη αντιθαμβωτικής λειτουργίας και η λειτουργία Night Shift μπορεί να πάρει το μπλε φως από το φάσμα χρωμάτων του iPad κατά τη διάρκεια του βράδυ, κάτι που μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro αθλούν μια οθόνη True Tone που μετατοπίζει το φάσμα χρωμάτων με βάση τον περιβάλλοντα φωτισμό. Αυτό μιμείται πώς τα αντικείμενα στον "πραγματικό κόσμο" φαίνονται λίγο διαφορετικά κάτω από το φυσικό φως σε σχέση με το τεχνητό φως. Αλλά αυτό που κάνει πραγματικά το iPad ένα μεγάλο e-reader είναι η ικανότητά του να υποστηρίζει βιβλία Kindle, βιβλία Barnes και Noble Nook και άλλα e-books τρίτων μαζί με τα iBooks του iPad.

Πώς μπορώ να διαβάσω τα βιβλία μου Kindle στο iPad;

Το πρώτο βήμα είναι να κατεβάσετε τον δωρεάν αναγνώστη Kindle από το App Store. Η εφαρμογή Kindle είναι συμβατή με τα βιβλία Kindle και Audio Companions, αλλά όχι με τα Audible books. (Περισσότερα για αυτά αργότερα!) Μπορείτε επίσης να διαβάσετε βιβλία από τη συνδρομή Kindle Unlimited.

Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής Kindle, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Amazon. Αυτό θα επιτρέψει στην εφαρμογή να κατεβάσει τα βιβλία που έχετε αγοράσει στο Amazon. Έχετε συνδέσει την εφαρμογή Kindle με το λογαριασμό σας, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να διαβάζετε. Η εφαρμογή χωρίζεται σε πέντε καρτέλες στις οποίες γίνεται πρόσβαση μέσω των κουμπιών στο κάτω μέρος της οθόνης:

Συμβουλή: Το iPad μπορεί εύκολα να γεμίσει με εφαρμογές. Δύο γρήγοροι τρόποι εκτόξευσης της εφαρμογής Kindle χωρίς να αναζητήσετε πολλές σελίδες εικονιδίων είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Αναζήτηση Spotlight για να την αναζητήσετε ή απλά να ζητήσετε από τη Siri να "ανοίξει το Kindle". Η Siri έχει όλα τα δροσερά κόλπα επάνω στο μανίκι της .

Πώς μπορώ να αγοράσω βιβλία Kindle στο iPad

Αυτό είναι όπου γίνεται δύσκολο. Μπορείτε να περιηγηθείτε και να διαβάσετε τα βιβλία Kindle Unlimited μέσω της εφαρμογής Kindle, αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε βιβλία Kindle. Αυτός είναι ένας περιορισμός από την Apple που περιορίζει αυτό που μπορεί να πωληθεί μέσω μιας εφαρμογής. Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε να αγοράσετε βιβλία Kindle από το iPad σας. Απλά χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και να μεταβείτε απευθείας στο amazon.com.

Αφού αγοράσετε το βιβλίο μέσω του προγράμματος περιήγησης στο Web, θα μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Kindle και να την διαβάσετε σχεδόν αμέσως. Το βιβλίο θα πρέπει να κατεβάσει πρώτα, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα εμφανίζεται στη λίστα. Και αν δεν το βλέπετε, υπάρχει ένα κουμπί συγχρονισμού στην κάτω δεξιά γωνία της βιβλιοθήκης στην εφαρμογή Kindle για ανανέωση όλων των αγορών σας.

Πώς μπορώ να αλλάξω τις γραμματοσειρές, να αλλάξω το χρώμα φόντου και να αναζητήσω το βιβλίο;

Ενώ διαβάζετε ένα βιβλίο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μενού αγγίζοντας οπουδήποτε στη σελίδα. Αυτό θα φέρει ένα μενού σε όλο το επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης του iPad.

Το κάτω μενού είναι μια γραμμή κύλισης που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε γρήγορα στις σελίδες. Αυτό είναι υπέροχο εάν επαναλαμβάνετε ένα βιβλίο που έχετε ήδη ξεκινήσει από άλλη πηγή, όπως το πραγματικό hardcover. (Η εφαρμογή Kindle θα πρέπει να επαναλάβει τη θέση σας, ακόμη και αν την διαβάσετε σε άλλη συσκευή, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι τέτοιο για να συνεχίσετε να διαβάζετε από ένα βιβλίο που ξεκινήσατε στο Kindle σας).

Το επάνω μενού σας δίνει διάφορες επιλογές. Το πιο σημαντικό είναι το κουμπί γραμματοσειράς, το οποίο είναι το κουμπί με τα γράμματα "Aa". Μέσα από αυτό το υπομενού μπορείτε να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς, το μέγεθος, το χρώμα φόντου της σελίδας, τον άσπρο χώρο που αφήνετε στα περιθώρια και ακόμη και να αλλάξετε τη φωτεινότητα της οθόνης.

Το κουμπί αναζήτησης, το οποίο είναι μεγεθυντικό φακό, θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε το βιβλίο. Το κουμπί με τρεις οριζόντιες γραμμές είναι το κουμπί μενού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κουμπί για να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη σελίδα, να ακούσετε τον συνοδευτικό ήχου ή να διαβάσετε τον πίνακα περιεχομένων.

Στην άλλη πλευρά του μενού υπάρχει το κουμπί κοινής χρήσης, το οποίο θα σας επιτρέψει να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου με το σύνδεσμο του βιβλίου σε έναν φίλο σας, έναν σελιδοδείκτη των σχολιασμών, τη λειτουργία ακτινογραφίας που αναφέρει πληροφορίες σχετικά με τη σελίδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμών ορισμένων τους όρους και ένα κουμπί σελιδοδείκτη.

Πώς ακούω τα ηχητικά μου βιβλία;

Εάν διαθέτετε μια συλλογή Ακουστικών βιβλίων, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη της ηχητικής εφαρμογής για να τις ακούσετε. Δυστυχώς, η εφαρμογή Kindle λειτουργεί μόνο με ακουστικούς συντρόφους. Η εφαρμογή Audible λειτουργεί παρόμοια με την εφαρμογή Kindle. Αφού συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Amazon, θα μπορείτε να κατεβάσετε τα ηχητικά σας βιβλία στο iPad και να τα ακούσετε.

Εάν έχω ένα iPad, πρέπει να χρησιμοποιώ iBooks Αντί Kindle;

Εδώ είναι το μεγάλο πράγμα για το iPad: πραγματικά δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε iBooks ή Amazon Kindle app για ανάγνωση. Και οι δύο είναι πολύ καλοί αναγνώστες. Τα iBooks της Apple έχουν μια κομψή κινούμενη σελίδα, αλλά η Amazon διαθέτει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη διαθέσιμων βιβλίων και ωραία χαρακτηριστικά όπως το Kindle Unlimited.

Εάν σας αρέσει το κατάστημα σύγκρισης, η χρήση και των δύο ηλεκτρονικών αναγνωστών θα σας επιτρέψει να συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ τους. Και μην ξεχάσετε να δείτε όλα τα ελεύθερα βιβλία που είναι διαθέσιμα στο κοινό.