Τα καλύτερα δωρεάν βιβλία στο iPad

Μεγάλα μυθιστορήματα μπορείτε να κατεβάσετε στο iBooks δωρεάν

Αν θεωρείτε ότι η ανάγνωση είναι ένα από τα αγαπημένα σας παιχνίδια, το Project Gutenberg είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αυτό το έργο λειτουργεί για να φέρετε βιβλία δημόσιου χώρου στην ψηφιακή εποχή και το καλύτερο μέρος είναι ότι πολλοί από αυτούς τους τίτλους είναι τώρα διαθέσιμοι για το iPad δωρεάν. Έχω καταρτίσει αυτόν τον κατάλογο των μεγάλων βιβλίων που μπορείτε να κατεβάσετε στα iBooks, αλλά έχετε κατά νου ότι αυτή η λίστα δεν είναι σε κάποια συγκεκριμένη σειρά. Θα ήταν αδύνατο να ταξινομήσετε αυτές τις μεγάλες ιστορίες ενάντια στον άλλο, αλλά σχεδόν οποιοσδήποτε θα βρει κάτι που τους απευθύνεται σε αυτόν τον ποικίλο κατάλογο.

01 από 19

Μια μελέτη στο Scarlet

Rekha Garton / Getty Images

Θα ξεκινήσουμε με τον Sherlock Holmes για κανένα άλλο λόγο εκτός από τον Benedict Cumberbatch που έχει μετατρέψει τον λαμπρό ντετέκτιβ του Arthur Conan Doyle σε κάτι ενός φαινομένου, το οποίο ξεπλένει εντελώς την κακή γεύση της παράδοσης του Robert Downey Jr. Μην κάνετε το λάθος να ξεκινάτε με τις Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, που έχει έναν εντυπωσιακό τίτλο, αλλά δεν είναι ο πρώτος στη σειρά. Περισσότερο "

02 από 19

Περηφάνεια και προκατάληψη

Το "μυθιστόρημα των τρόπων" της Jane Austen είναι μία από τις πιο αγαπημένες αναγνώσεις όλων των εποχών, εύκολα αντάξια μιας λήψης, ακόμα κι αν έχετε δει μια από τις πολλές ταινίες του μυθιστορήματος. Η γιαγιά όλων των ρομαντικών κωμωδιών, η υπερηφάνεια και η προκατάληψη, μερικές φορές απορρίπτονται ως εκδοχή ενός νεκρού μυθιστορήματος, αλλά αρσενικό ή θηλυκό, ο καθένας μπορεί να απολαύσει αυτό το συναρπαστικό παραμύθι. Περισσότερο "

03 του 19

Νησί του θησαυρού

Το μυθιστόρημα που κατέλαβε τη φαντασία των γενεών των παιδιών και καθόρισε την άποψή μας για τους πειρατές, το νησί των θησαυρών είναι ένα διασκεδαστικό ντρίμπαν, ανεξάρτητα αν είστε 9 ή 90. Μετακινήστε τον Johnny Depp. Αυτή η ιστορία έχει τον Long John Silver. Περισσότερο "

04 του 19

Όλιβερ Τουίστ

Στην επιφάνειά του, ο Oliver Twist ακούγεται σαν ένα παιδικό παραμύθι που ασχολείται με τις περιπέτειες ενός μικρού ορφανό παιδιού, αλλά ο σκοτεινός τόνος του μυθιστορήματος και η εξερεύνηση της κοινωνικής ηθικής είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόταν η δοκιμασία του χρόνου. Με πολλούς τρόπους, ο Oliver Twist ορίστηκε το σημερινό ορφανό, όπως και το νησί του Treasure ορίστηκε ο πειρατής, και σίγουρα πολλές ιστορίες το έχουν χρησιμοποιήσει ως πρότυπο. Αλλά ο Oliver Twist έχει βάθος συχνά αόρατο στους απογόνους του. Περισσότερο "

05 από 19

Δράκουλα

Αν έχετε δει μόνο την ταινία (ή ταινίες), μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι ο Dracula γράφεται μέσω καταχωρήσεων περιοδικών. Αλλά μην αφήνετε να σας αποτρέψουμε από την ανάγνωση αυτού του αριστουργήματος. Έχει έναν τρόπο να σας πιπίσει, και με πολλούς τρόπους, η πεζογραφία είναι αρκετά μαγευτική. Αν είστε λάτρης των βαμπίρ ή του είδους τρόμου γενικότερα, πρέπει να το διαβάσετε. Περισσότερο "

06 από 19

Frankenstein

Παρόλο που το έγραψα λίγο πίσω από το Δράκουλα, αν έβαζα αυτά τα βιβλία σε οποιοδήποτε είδος παραγγελίας, θα ήμουν σκληρά πιεσμένος να μην βάλω το αριστούργημα της Mary Shelley μπροστά από το μάγκα από την Τρανσυλβανία. Αρχικά μου απονεμήθηκα αυτό το μυθιστόρημα στο κολέγιο και είχα την πρόθεση να φερώσω με τον τρόπο αυτό, αλλά μετά από να διαβάσω τις πρώτες σελίδες, δεν μπορούσα να το βάλω κάτω. Ξεχάστε όλα όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε για τον Frankenstein. Πολύ συχνά, οι ταινίες σφάζουν την ιστορία. Περισσότερο "

07 από 19

Ένας Κονέκτικατ Yankee στο δικαστήριο του βασιλιά Αρθούρου

Αν γνωρίζετε μόνο τον Mark Twain από τον Tom Sawyer ή τον Huckleberry Finn, γνωρίζετε μόνο τη μισή ιστορία. Το Twain ήταν μακράν μεγαλοφυΐα και ενώ τα δύο αυτά κλασικά είναι μεγάλα πολιτικά νήματα, ο Α Κονέκτικατ Γιάνκι στο δικαστήριο του βασιλιά Αρθούρου είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Δεν είναι περίεργο τόσα βιβλία και ιστορίες που έχουν ξεπεράσει τα ταξίδια τους. Περισσότερο "

08 από 19

Η Δημοκρατία

Η ιδέα της ανάγνωσης της φιλοσοφίας του Πλάτωνα μπορεί να ακούγεται αρκετά αποθαρρυντική, αλλά ίσως να εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα ρέει το κείμενο. Όχι ότι είναι μια «εύκολη» ανάγνωση, αλλά ο σοσιαλικός διάλογος δημιουργεί μια ιστορία από την υποκείμενη φιλοσοφία, η οποία την κάνει πολύ πιο εύκολη από την αντιμετώπιση των έργων του Friedrich Nietzsche. Περισσότερο "

09 από 19

Η εικόνα του Dorian Gray

Η ιστορία ενός πορτρέτου που μεγαλώνει για έναν άνθρωπο. Είναι βασικά το αμερικανικό όνειρο. Σε σύγκριση με αυτά που διαβάζουμε στα εμπορικά βιβλία αυτές τις μέρες, είναι δύσκολο να καταλάβουμε πόσο σκανδαλώδης είναι η ιστορία του ηδονιστικού Dorian Gray στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα. Αλλά κάποιοι ήθελαν πραγματικά τον Όσκαρ Γουάιλντ να διωχθεί για παραβίαση των νόμων της δημόσιας ηθικής. Αναρωτιέμαι τι θα είχαν σκεφτεί οι Πενήντα Σκιές του Γκρι; Περισσότερο "

10 από 19

Η περίεργη περίπτωση του Δρ. Jekyll και του κ. Hyde

Στρογγυλοποιώντας το τρίο των κλασσικών ιστοριών τρόμου σε αυτόν τον κατάλογο, ο Δρ Jekyll και ο κ. Hyde έχουν γίνει συνώνυμο με τις διαχωρισμένες προσωπικότητες. Μια σχετικά γρήγορη ανάγνωση σε σύγκριση με μερικά από τα μυθιστορήματα αυτής της λίστας, ένας μύθος για το βιβλίο είναι ότι ο Robert Louis Stevenson έκαψε μια πρώιμη έκδοση του βιβλίου και ξεκίνησε ξανά από την αρχή, εν μέρει λόγω λογοτεχνικών σημειώσεων που του έδωσε η σύζυγός του. Περισσότερο "

11 από 19

Ο πόλεμος των Κόσμων

Πριν από την ταινία του Tom Cruise και πριν από την "φάρσα" της Orson Welles, υπήρχε απλά το βιβλίο. Ο Πόλεμος των Κόσμων απεικονίζει την εισβολή στην Αγγλία εισβάλλοντας τις δυνάμεις του Άρη, μια ιδέα που δεν είχε μετατραπεί ακόμη σε κλισέ στα τέλη του 19ου αιώνα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ιστορίες εισβολής στο διάστημα έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία του HG Wells, με πολλούς από τους μύθους γύρω από τον Άρη και τον ανώτερο πολιτισμό του να προέρχεται από αυτό το βιβλίο. Περισσότερο "

12 από 19

Τα παραμύθια του Grimm

Νωρίτερα, έγραψα για να ξεχάσω όλα όσα διαβάσατε για τον Frankenstein προτού διαβάσετε το μυθιστόρημα της Mary Shelley. Τώρα, θα πω να ξεχάσω όλα όσα έχετε τώρα για τα παραμύθια του Grimm. Αυτή δεν είναι η έκδοση του Disney της Σταχτοπούτας, Χάνσελ και Γκρέτελ, Μικρή Κόκκινη Κούκλα (Little Red-Cap), ή Briar-Rose, γνωστή και ως Sleeping Beauty. Στις αρχικές ιστορίες, οι ιστορίες ήταν πιο σκούρες, πιο βάναυση και αρκετά πιο τρομακτικό. Περισσότερο "

13 από 19

Ο Θαυμάσιος Μάγος του Οζ

Αν έχετε δει μόνο την ταινία, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος του Οζ που σας περιμένει. Αλλά, φυσικά, θα θελήσετε να ξεκινήσετε με το μυθιστόρημα που βασίζεται η ταινία, εκτός αν, φυσικά, θέλετε να πάτε από τον κίτρινο δρόμο από τούβλα και να ξεκινήσετε με το Wicked, το οποίο δεν είναι ελεύθερο αλλά αξίζει καλά την τιμή για κάθε ανεμιστήρα Oz. Ο Μάγος του Οζ είναι το πρώτο από τα δεκατέσσερα βιβλία του Οζ που μπορείτε να απολαύσετε Περισσότερα »

14 από 19

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Φαίνεται σκόπιμο να πηδήξουμε από την Dorothy στην Alice. Αυτή η εκδοχή της περίεργης περιπέτειας της Alice μέσα από την τρύπα του κουνελιού απεικονίζεται από τον Sir John Tenniel, δίνοντας ολόκληρη την ιστορία ένα ολοκαίνουργιο σκηνικό. Ακόμα κι αν έχετε ήδη διαβάσει την ιστορία, αυτή αξίζει τον κόπο να κατεβάσετε και να απολαύσετε ξανά. Περισσότερο "

15 από 19

Peter Pan

Ήμασταν στο Όζ και μέσω της τρύπας του κουνελιού, θα μπορούσαμε να πάμε και στο Neverland. Η ιστορία ενός μικρού αγοριού που δεν μεγαλώνει ποτέ ... και μπορεί να πετάξει ... και που κρέμεται με πειρατές και γοργόνες ... και που έχει μεγάλες περιπέτειες. Τι δεν θέλει; Όπως και με τις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες, ο Peter Pan είναι γνωστός σε όλους μας, αλλά ποιος έχει καθίσει ποτέ για να διαβάσει την περιπέτεια; Περισσότερο "

16 από 19

Είκοσι χιλιάδες πρωταθλήματα κάτω από τη θάλασσα

Αυτή η κλασική ιστορία του Jules Verne ακολουθεί την περιπέτεια του Nemo προτού να είναι ψάρι. Η ιστορία ενός υποβρυχίου ταξιδιού προς τους ωκεανούς του κόσμου, μια αξιοσημείωτη πτυχή του μυθιστορήματος είναι η περιγραφή των προηγμένων υποβρυχίων, όταν τέτοια πλοία ήταν πολύ στοιχειώδη.

17 από 19

Ανεμοδαρμένα ύψη

Θα αγαπούν τα Wuthering Heights ή θα το μισούν απόλυτα. Και ακόμα κι αν το μισείς, μπορεί να την ερωτευτείς κρυφά. Χωρίς αμφιβολία, η Heathcliff και η Catherine και οι περισσότεροι από τους άλλους χαρακτήρες είναι αξιοθρήνητα ανθρώπινα όντα που δεν θα απολύσετε καθόλου. Και για μερικούς, αυτό θα είναι μια μεγάλη απενεργοποίηση, αλλά Wuthering Heights είναι ένα κλασικό επειδή είναι μια μεγάλη ανάγνωση, και πολλοί θα ερωτευτούν με το βιβλίο, αν όχι τους χαρακτήρες. Περισσότερο "

18 από 19

Το κάλεσμα της άγριας φύσης

Αν αγαπάτε τα σκυλιά και ποτέ δεν έχετε διαβάσει το The Call of the Wild, ήρθε η ώρα να χτυπήσετε το download. Μετά από έναν Άγιο Μπερνάρντ που ονομάζεται Buck είναι κουτάβι-napped από τους καλοσύνη του ιδιοκτήτες του, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για τους φτωχούς Buck, αλλά (spoiler συναγερμού!) Τελικά γίνεται καλύτερη. Το οριστικό μυθιστόρημα που γράφτηκε από την άποψη ενός pooch, Κλήση της Άγριας, είναι μια ιστορία ερχομού της ηλικίας ... των ειδών. Περισσότερο "

19 από 19

Η ζούγκλα

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν εργατικά συνδικάτα σε αυτή τη χώρα, διαβάστε αυτό το βιβλίο. Ξεκινάει λίγο αργά, αλλά μόλις φτάσει στην Αμερική, γίνεται ένα τρομερό ταξίδι μέσα από τα κακά του κλάδου που άφησε ανεξέλεγκτη. Ο Upton Sinclair ήταν δημοσιογράφος που διερεύνησε τις συνθήκες που υπέστησαν οι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα και γύρισε αυτή την έρευνα σε αυτό το μυθιστόρημα, το οποίο σχεδιάστηκε τότε για να είναι το προϊόν ενός σοσιαλιστή. Περισσότερο "