Πώς να ενημερώσετε το λογισμικό του iPhone σας

01 από 08

Πριν ενημερώσετε το iPhone σας, ενημερώστε το iTunes

Getty Images / Iain Masterton

Γνωρίζατε ότι η Apple συχνά ενημερώνει το iOS, προσθέτοντας νέες δυνατότητες και δροσίζοντας νέα εργαλεία; Για να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, θα πρέπει να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας και να πραγματοποιήσετε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης χρησιμοποιώντας το iTunes. Αλλά μην ανησυχείτε: η διαδικασία είναι πολύ ανώδυνη. Εδώ είναι ένας οδηγός που εξηγεί ακριβώς πώς να αποκτήσετε το πιο πρόσφατο λογισμικό iOS στο iPhone σας.

Η Apple παραδίδει τις ενημερώσεις λογισμικού του iPhone μέσω του iTunes, οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes που εκτελείται στον υπολογιστή σας.

Για να ενημερώσετε το iTunes, μεταβείτε στο μενού "Βοήθεια" και επιλέξτε "Έλεγχος για ενημερώσεις".

Εάν το iTunes λέει ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο Βήμα Δεύτερο. Αν το iTunes σας ενημερώσει ότι είναι διαθέσιμη μια πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής, κάντε λήψη.

Αποδεχτείτε όλα τα απαραίτητα μηνύματα για την εγκατάσταση του ενημερωμένου λογισμικού. Σημείωση: Το πρόγραμμα ενημέρωσης της Apple ενδέχεται να προτείνει πρόσθετο λογισμικό που μπορείτε να κάνετε λήψη (όπως το πρόγραμμα περιήγησης Safari). κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να το κατεβάσετε αν θέλετε, αλλά δεν χρειάζεται να ενημερώσετε το iTunes.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη της ενημερωμένης έκδοσης του iTunes, θα ξεκινήσει αυτόματα η εγκατάσταση. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εκτελέσετε τη νέα έκδοση του iTunes.

02 από 08

Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας

Μόλις κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας (αν έπρεπε να το επανεκκινήσετε), ανοίξτε ξανά το iTunes. Θα πρέπει να ελέγξετε και να αποδεχτείτε τη Συμφωνία Άδειας Χρήσης Λογισμικού iTunes πριν ξεκινήσει η νέα έκδοση.

Όταν ανοίξετε το iTunes, συνδέστε το iPhone με τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB. (Ίσως ο υπολογιστής σας να εγκαταστήσει αυτόματα τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης, αν ναι, αφήστε το να τρέξει.)

Μόλις εγκατασταθούν όλα τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης, το iTunes θα αναγνωρίσει το iPhone σας. Το όνομα του τηλεφώνου (το οποίο το δώσατε όταν το ενεργοποιήσατε) θα εμφανιστεί κάτω από την επικεφαλίδα "Συσκευές" στο μενού που λειτουργεί στην αριστερή πλευρά της οθόνης iTunes.

Το iTunes μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας και να συγχρονίζει αυτόματα το iPhone σας, ανάλογα με το αν το έχετε ρυθμίσει ή όχι αυτόματα. Εάν δεν έχετε ορίσει αυτόματο συγχρονισμό, μπορείτε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο.

03 του 08

Ελέγξτε για νέα ενημέρωση iOS

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε για μια νέα έκδοση του iOS.

Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο iPhone στο μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης iTunes για να ανοίξετε την οθόνη Περίληψη iPhone.

Στη μέση της οθόνης, θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται "Έκδοση". Αυτό σας λέει ποια έκδοση του iOS λειτουργεί το iPhone σας. Εάν είναι διαθέσιμη μια νεότερη έκδοση του iOS, θα δείτε ένα κουμπί που λέει "Ενημέρωση". Κάντε κλικ σε αυτό για να συνεχίσετε.

Αν δείτε ένα κουμπί που λέει "Ελέγξτε για την Ενημέρωση", αυτό σημαίνει ότι το iTunes δεν έχει βρει αυτόματα νεότερη έκδοση του λογισμικού iOS. Κάντε κλικ σε αυτό για να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο μια ενημερωμένη έκδοση. εάν το iPhone σας εκτελεί ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση, θα δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα λέγοντας "Αυτή η έκδοση του iOS (xxx) * είναι η τρέχουσα έκδοση". Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ενημερωμένο λογισμικό.

* = έκδοση του λογισμικού.

04 του 08

Κάντε λήψη και εγκατάσταση της νέας έκδοσης του iOS

Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση iOS, θα πρέπει να έχετε ήδη κάνει κλικ στο "Ενημέρωση".

Θα δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα από το iTunes, ειδοποιώντας σας ότι πρόκειται να ενημερώσετε το λογισμικό του iPhone σας και ότι θα επαληθεύσει την ενημέρωση με την Apple.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ενημέρωση" ξανά για να συνεχίσετε.

Το iTunes μπορεί στη συνέχεια να σας παρουσιάσει πληροφορίες σχετικά με τις νέες δυνατότητες της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού και το υλικό που απαιτείται για την τοποθέτησή του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβατό υλικό πριν συνεχίσετε. Αν το κάνετε, κάντε κλικ στις οδηγίες για να μετακινηθείτε προς τα εμπρός.

05 του 08

Αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης iOS

Το iTunes θα σας δείξει στη συνέχεια την άδεια χρήσης τελικού χρήστη για τη χρήση της νέας έκδοσης του iOS. Θα πρέπει να διαβάσετε τους όρους της συμφωνίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Συμφωνώ". Πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους προκειμένου να κατεβάσετε το λογισμικό.

06 του 08

Περιμένετε να λάβει iTunes το λογισμικό iPhone

Αφού αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης, το iTunes θα ξεκινήσει τη λήψη της νέας ενημερωμένης έκδοσης iOS. Θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι το λογισμικό μεταφορτώνεται στη μέση του παραθύρου του iTunes, κάτω από την επικεφαλίδα "Έκδοση".

Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, θα δείτε επίσης περιστροφικά βέλη και έναν αριθμό δίπλα στο στοιχείο μενού "Λήψεις". (Αυτό βρίσκεται κάτω από την επικεφαλίδα "STORE" στο αριστερό μενού στο iTunes.) Τα περιστρεφόμενα βέλη δείχνουν ότι η λήψη βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αριθμός σας δείχνει πόσες συσκευές κατεβάζετε.

Μόλις γίνει λήψη του λογισμικού, θα δείτε ένα μήνυμα ότι το iTunes εξάγει τη νέα ενημερωμένη έκδοση και μια άλλη λέει "Προετοιμασία του iPhone για ενημέρωση λογισμικού". Θα δείτε επίσης μια ειδοποίηση ότι το iTunes επαληθεύει την ενημέρωση λογισμικού με την Apple και ενδέχεται να δείτε την αυτόματη εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης. Ορισμένες από αυτές τις διαδικασίες εκτελούνται γρήγορα, ενώ άλλες χρειάζονται λίγα λεπτά. Αποδεχτείτε όλες τις απαραίτητες υποδείξεις. Μην αποσυνδέετε το iPhone σας κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε από αυτές τις διαδικασίες.

07 του 08

Αφήστε το iTunes να εγκαταστήσει την Ενημέρωση λογισμικού iPhone

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης iOS στο τηλέφωνό σας. Το iTunes θα εμφανίσει μια γραμμή προόδου που αναφέρει "Ενημέρωση iOS".

Μην αποσυνδέετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Αφού εγκατασταθεί το λογισμικό, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει "Επαλήθευση ενημερωμένου λογισμικού". Αυτή η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. μην κλείνετε το iTunes ή αποσυνδέετε το τηλέφωνο ενώ εκτελείται.

Έπειτα, ενδέχεται να δείτε ένα μήνυμα ότι το iTunes ενημερώνει το υλικολογισμικό του iPhone. Ας τρέξει αυτό? μην αποσυνδέετε το iPhone σας ενώ αυτό συμβαίνει.

08 από 08

Βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία ενημέρωσης του iPhone έχει ολοκληρωθεί

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης, το iTunes ενδέχεται να μην σας ειδοποιήσει. Μερικές φορές, το iTunes απλώς αποσυνδέει αυτόματα το iPhone από το λογισμικό και στη συνέχεια το συνδέει ξανά. Αυτό συμβαίνει γρήγορα, και ίσως να μην το παρατηρήσετε.

Εναλλακτικά, ενδέχεται να δείτε μια ειδοποίηση ότι το iTunes πρόκειται να κάνει επανεκκίνηση του iPhone σας. Αφήστε αυτή τη διαδικασία να τρέξει.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης, το iTunes θα σας πει ότι το iPhone σας εκτελεί την τρέχουσα έκδοση του λογισμικού iPhone. Θα δείτε αυτές τις πληροφορίες στην οθόνη Περίληψη iPhone.

Για να επαληθεύσετε ότι το λογισμικό iPhone σας είναι ενημερωμένο, δείτε την κορυφή της οθόνης περίληψης iPhone. Θα δείτε κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με το iPhone σας, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης του iOS που εκτελείται. Αυτή η έκδοση θα πρέπει να είναι ίδια με το λογισμικό που μόλις κατεβάσατε και εγκαταστήσατε.

Προτού αποσυνδέσετε το iPhone από τον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι το iTunes δεν το υποστηρίζει ή ότι συγχρονίζει ξανά. Όταν συγχρονίζεται το iTunes, στην οθόνη του iPhone σας θα εμφανιστεί ένα μεγάλο μήνυμα με το μήνυμα "Συγχρονισμός σε εξέλιξη". Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την οθόνη iTunes. θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στο επάνω μέρος της οθόνης, το οποίο θα σας ενημερώνει εάν έχει ολοκληρωθεί η πρόοδος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού.

Συγχαρητήρια, το iPhone σας έχει ενημερωθεί!