Πώς να εγκαταστήσετε ένα beta του iOS

Ενώ αυτό το άρθρο εξακολουθεί να είναι ακριβές, ισχύει μόνο για άτομα με λογαριασμούς προγραμματιστών της Apple. Ωστόσο, η Apple δημιούργησε ένα δημόσιο πρόγραμμα beta που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εγκαταστήσει μια νέα έκδοση του iOS προτού κυκλοφορήσει επίσημα, ακόμη και χωρίς λογαριασμό προγραμματιστή.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημόσια beta, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εγγραφής, διαβάστε αυτό το άρθρο .

******

Η Apple ανακοινώνει τις νέες εκδόσεις του iOS - του λειτουργικού συστήματος που λειτουργεί το iPhone, το iPad και το iPod touch -well πριν από την απελευθέρωσή τους. Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση, η εταιρεία επίσης κυκλοφορεί την πρώτη beta του νέου iOS. Ενώ τα πρώτα betas είναι πάντα buggy, παρέχουν μια πρόχειρη ματιά σε ό, τι έρχεται στο μέλλον-και φέρνουν δροσερά νέα χαρακτηριστικά μαζί τους.

Οι Betas γενικά προορίζονται για προγραμματιστές να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν και να ενημερώνουν τις παλιές τους εφαρμογές ή να κάνουν καινούργιους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την επίσημη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος. Ακόμα κι αν είστε προγραμματιστής, η διαδικασία εγκατάστασης μιας beta beta δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως θα έπρεπε να είναι. Ακολουθώντας τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο περιβάλλον ανάπτυξης του Xcode της Apple, δεν λειτούργησε ποτέ για μένα, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες. Ωστόσο, η λεπτομερής μέθοδος που ακολουθεί ήταν η πρώτη προσπάθεια και ήταν πολύ πιο εύκολη. Έτσι, εάν το Xcode δεν έχει λειτουργήσει για εσάς, ή θέλετε έναν γρήγορο τρόπο για να εγκαταστήσετε μια beta έκδοση του iOS, δοκιμάστε αυτό. Απαιτεί ένα Mac.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 10-35 λεπτά, ανάλογα με το ποσό των δεδομένων που πρέπει να αποκαταστήσετε

Εδώ είναι πώς:

  1. Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να εγγραφείτε για λογαριασμό US Developer στο iOS των $ 99 / έτος με την Apple. Δεν υπάρχει άλλος νόμιμος και νόμιμος τρόπος για να αποκτήσετε μια beta έκδοση του iOS. Και επειδή αυτή η μέθοδος εγκατάστασης του beta περιλαμβάνει ένα check-back με την Apple, η μη κατοχή του λογαριασμού του προγραμματιστή μπορεί να σας προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.
  2. Τώρα πρέπει να προσθέσετε το iPhone (ή άλλη συσκευή iOS ) στον λογαριασμό προγραμματιστή σας. Όταν η διαδικασία ενεργοποίησης του iPhone ελέγχει με την Apple, πρέπει να δείτε ότι είστε προγραμματιστής και ότι η συσκευή σας είναι καταχωρημένη. Διαφορετικά, η ενεργοποίηση θα αποτύχει. Για να καταχωρίσετε τη συσκευή σας, χρειάζεστε Xcode, ένα περιβάλλον ανάπτυξης για τη δημιουργία εφαρμογών. Κατεβάστε το στο Mac App Store. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το και συνδέστε τη συσκευή που θέλετε να εγγραφείτε. Κάντε κλικ στη συσκευή. Αναζητήστε τη γραμμή αναγνωριστικού (είναι μια μεγάλη σειρά αριθμών και γραμμάτων). Αντιγράψτε το.
  3. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο λογαριασμό προγραμματιστή σας. Κάντε κλικ στην πύλη παροχής iTunes και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευές . Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη συσκευών . Πληκτρολογήστε οποιοδήποτε όνομα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να αναφερθείτε σε αυτήν τη συσκευή και, στη συνέχεια, επικολλήστε το αναγνωριστικό (ή το μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής ή το UDID) στο πεδίο ID συσκευής και κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή . Η συσκευή σας αποθηκεύεται πλέον στον λογαριασμό προγραμματιστή σας.
  1. Αφού το κάνετε αυτό, εντοπίστε τη βήτα που θέλετε για τη συσκευή στην οποία θέλετε να την εγκαταστήσετε (διατίθενται διαφορετικές εκδόσεις beta για iPhone, iPod touch, iPad κ.λπ.). Κάντε λήψη του αρχείου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογα με τις απαιτήσεις του beta, ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε και μια beta έκδοση του iTunes.
  2. Όταν η λήψη σας ολοκληρωθεί (και το δώστε λίγο, τα περισσότερα iOS betas είναι πολλές εκατοντάδες megabytes), θα έχετε ένα αρχείο .dmg στον υπολογιστή σας με ένα όνομα που θα αναφέρει το iOS beta. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .dmg.
  3. Αυτό θα αποκαλύψει ένα αρχείο .ipsw που περιλαμβάνει τη beta έκδοση του iOS. Αντιγράψτε αυτό το αρχείο στον σκληρό σας δίσκο.
  4. Συνδέστε τη συσκευή iOS με την οποία θέλετε να εγκαταστήσετε τη beta έκδοση στον υπολογιστή σας. Αυτή είναι η ίδια διαδικασία, όπως εάν συγχρονίζετε ή επαναφέρετε τη συσκευή σας από αντίγραφο ασφαλείας .
  5. Όταν ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά στο iTunes (αυτό είναι το ίδιο κουμπί σαν να επαναφέρατε τη συσκευή από αντίγραφα ασφαλείας ).
  6. Όταν το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας δείξει τα περιεχόμενα του σκληρού σας δίσκου. Πλοηγηθείτε στο παράθυρο και βρείτε το αρχείο .ipsw στη θέση όπου το βάζετε στο βήμα 4. Επιλέξτε το αρχείο και κάντε κλικ στο Άνοιγμα .
  1. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης της συσκευής χρησιμοποιώντας την έκδοση beta του iOS που έχετε επιλέξει. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και την τυπική διαδικασία επαναφοράς και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε εγκαταστήσει τη beta έκδοση iOS στη συσκευή σας.

Ο, τι χρειάζεσαι: