Τι είναι το Cinemagram;

Δημιουργήστε και μοιραστείτε όμορφες κινούμενες φωτογραφίες

Σημείωση: Το CInemagram δεν είναι πλέον διαθέσιμο, αλλά μπορείτε να δείτε μερικούς από τους ακόλουθους πόρους για τη δημιουργία GIF παρόμοιων με αυτά που προσφέρει η Cinemagram.

Σχετικά με το Cinemagram

Το Cinemagram ήταν μια εφαρμογή iOS που επιτρέπει στους χρήστες να ζωντανεύουν τις φωτογραφίες τους - είτε σε ολόκληρα τμήματα είτε σε τμήματα του - που ονομάζεται "cine". Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια διασταύρωση μεταξύ μιας φωτογραφίας και ενός βίντεο. (Ένα GIF, βασικά.)

Οι χρήστες θα μπορούσαν να κινηματογραφήσουν ένα σύντομο βίντεο μέσω της εφαρμογής και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τα δάχτυλά τους για να επιλέξουν το τμήμα της φωτογραφίας που ήθελαν να κινούνται. Αυτό που διαφοροποίησε το Cinemegram από άλλες εφαρμογές GIF ήταν ότι οι χρήστες είχαν τον πλήρη έλεγχο σε ποια τμήματα της φωτογραφίας θα κινούσαν, κάνοντας το να μοιάζει περισσότερο με ένα δημιουργικό έργο τέχνης παρά ένα πλήρες, πρότυπο GIF.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να έχει πάρει ένα σύντομο βίντεο που λαμβάνεται από τον άνεμο που σφυρίζει σε ένα δέντρο. Μπορούν να επιλέξουν να κάνουν όλα τα κλαδιά να κινούνται σε ολόκληρο το animation ή να επιλέγουν μόνο ένα κλάδο για να κινούμαστε.

Ήταν πραγματικά πολύ ωραίο να βλέπετε μια στατική φωτογραφία, με ένα μικρό τμήμα που ήταν κινούμενο. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα καλύτερα trending cines εδώ για να πάρετε μια γεύση από το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Cinemegram.

Χρησιμοποιώντας το Cinemagram

Η διασύνδεση εφαρμογής μοιάζει πολύ με το Instagram και χτίστηκε παρόμοια με ένα κοινωνικό δίκτυο. Η κύρια καρτέλα "φίλοι" έδειξε μια τρομακτική ροή των cines που δημοσιεύτηκε από τους φίλους. Όταν οι χρήστες έχουν εγγραφεί για λογαριασμό του Cinemagram, η εφαρμογή θα συνδεθεί αυτόματα με τους φίλους που την χρησιμοποιούν ήδη.

Καταγραφή και Δημιουργία νέου Cine

Η διαδικασία δημιουργίας ενός κινηματογράφου ξεπέρασε απλώς την αποκοπή μιας φωτογραφίας και την ανάρτησή της. Η εφαρμογή ζήτησε από τους χρήστες να βιντεοσκοπήσουν ένα σύντομο βίντεο αγγίζοντας το κουμπί εγγραφής. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα μπορούσαν να επιλέξουν το τμήμα του βίντεο που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν ως cine. Το χρονικό όριο για κάθε κινούμενη ταινία ήταν περίπου 2 με 3 δευτερόλεπτα.

Αφού επιλέξετε το τμήμα του βίντεο και πατώντας "Επόμενο", η εφαρμογή ζήτησε από τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το δάχτυλό τους για να σχεδιάσουν την ενότητα που ήθελαν να κινούνται. Το υπόλοιπο GIF θα παραμείνει ακίνητο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι χρήστες είχαν την ελευθερία να χρησιμοποιούν το δάχτυλό τους για να επιλέξουν ολόκληρο το βίντεο για κινούμενα σχέδια ή απλά ένα μικρό τμήμα.

Οι χρήστες θα μπορούσαν να επεξεργαστούν τα κεράσια τους όσες φορές θέλησαν προτού θέσουν μόνιμα την κινούμενη εικόνα. Θα μπορούσαν ακόμη και να αλλάξουν το μέγεθος της βούρτσας επιλογής και η ταχύτητα (πιο αργή ή ταχύτερη) της κινούμενης εικόνας. Όπως το Instagram, θα μπορούσαν να προστεθούν vintage φίλτρα για να το τελειώσουν.

Κοινωνική δικτύωση με Cinemagram

Επειδή το Cinemagram χτίστηκε για να είναι ένα δικό του κοινωνικό δίκτυο , άλλοι άνθρωποι στα δίκτυα χρηστών θα μπορούσαν να δουν τα νέα τους δώρα στην προσωπική τους τροφή. Θα μπορούσαν τα σιντριβάνια των φίλων και να αφήσουν σχόλια, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν δημοσιεύσετε ένα cine, οι χρήστες θα μπορούσαν να προσθέσουν έναν τίτλο, ετικέτες, μια τοποθεσία και να το μοιραστούν σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter και το Tumblr. Οι χρήστες είχαν επίσης προφίλ που θα μπορούσαν να επεξεργαστούν μέσα στην εφαρμογή, ώστε να μπορούν να αλλάξουν ή να ενημερώσουν την εικόνα, το όνομα χρήστη, τον ιστότοπό τους ή το βιογραφικό τους.

Η επίσκεψη στην καρτέλα "δραστηριότητα" έδειξε στους χρήστες όλη την αλληλεπίδραση από τους οπαδούς τους. Η καρτέλα "εξερεύνηση" τους δίνει τη δυνατότητα να δουν τα σκουπίδια και να βρουν νέους χρήστες που θα ακολουθήσουν.

Cinemagram και η Άνοδος του GIF

Η ομάδα Cinemagram γνώρισε άγρια ​​επιτυχία το 2012 λόγω της δημοτικότητας του κινούμενου GIF , αλλά δυστυχώς για το Cinemagram, η επιτυχία της εφαρμογής ήταν βραχύβια και έκλεισε μερικά χρόνια αργότερα.

Θα σας λείψει, Cinemagram! Ευχαριστώ που είστε τόσο φοβεροί.