Πώς να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις και τις προσθήκες στο Google Chrome

Η απενεργοποίηση των επεκτάσεων είναι ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων

Οι επεκτάσεις είναι προγράμματα τρίτων που προσφέρουν πρόσθετη λειτουργικότητα στο Google Chrome. Είναι ένας μεγάλος λόγος για τη γενική δημοτικότητα του προγράμματος περιήγησης. Το Chrome χρησιμοποιεί προσθήκες για να επεξεργάζεται περιεχόμενο ιστού, όπως Flash και Java.

Αν και είναι δωρεάν για λήψη και εύκολη εγκατάσταση, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα πρόσθετα. Όπως και με τις επεκτάσεις, ίσως θέλετε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τις προσθήκες από καιρό σε καιρό, είτε για να αυξήσετε την ασφάλεια είτε για να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το Chrome.

Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις Chrome

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μεταβείτε στο δεξιό παράθυρο για την κατάργηση ή την απενεργοποίηση των επεκτάσεων του Chrome. Το ένα είναι μέσω του μενού του Chrome και το άλλο είναι εισάγοντας μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL στη γραμμή πλοήγησης του Chrome.

  1. Αντιγράψτε και επικολλήστε τις επεκτάσεις chrome: // στη γραμμή πλοήγησης στο Chrome ή χρησιμοποιήστε το κουμπί μενού (τις τρεις κάθετες κουκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή Περισσότερα εργαλεία> Επεκτάσεις .
  2. Δίπλα στην επέκταση που θέλετε να διαχειριστείτε, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Ενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε την επέκταση του Chrome ή κάντε κλικ στο κουμπί κάδου απορριμμάτων για να το καταργήσετε. Το εικονίδιο για τις απενεργοποιημένες επεκτάσεις που εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένες γίνεται ασπρόμαυρη και μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά στο μέλλον. Η πολυφωνία δίπλα στο πλαίσιο ελέγχου αλλάζει από Enabled σε Enable . Όταν επιλέγετε να καταργήσετε μια επέκταση του Chrome, εμφανίζεται ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης, μετά από το οποίο αποσυνδέεται και καταργείται η επέκταση.

Αν διαγράφετε μια επέκταση του Chrome που δεν εγκαταστήσατε εσείς και υποψιάζεστε ότι εγκαταστάθηκε τυχαία από ένα κακόβουλο πρόγραμμα, ελέγξτε το πλαίσιο αναφοράς Αναφορά κατάχρησης πριν επιβεβαιώσετε τη διαγραφή, για να πείτε στο Chrome ότι η επέκταση ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστη.

Η επανενεργοποίηση των επεκτάσεων στο Chrome είναι τόσο εύκολη όσο η επιστροφή στην οθόνη Επεκτάσεις και ο έλεγχος του πλαισίου δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση .

Πώς να απενεργοποιήσετε μια προσθήκη Chrome

Οι προσθήκες Chrome, όπως το Adobe Flash, διαχειρίζονται μέσω του παραθύρου ρυθμίσεων περιεχομένου του Chrome.

  1. Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση URL ρυθμίσεων / περιεχομένου chrome: // ή ανοίξτε το μενού του Chrome και ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων > Ρυθμίσεις περιεχομένου .
  2. Μεταβείτε στην προσθήκη που θέλετε να ελέγξετε και κάντε κλικ σε αυτήν. Κάντε κλικ στο ρυθμιστικό για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την προσθήκη. Ενδέχεται επίσης να δείτε τις ενότητες " Αποκλεισμός" και " Ενεργοποίηση " όπου μπορείτε να εισαγάγετε συγκεκριμένους ιστότοπους στους οποίους να απενεργοποιήσετε (ή να ενεργοποιήσετε) την προσθήκη.
    1. Απενεργοποιείτε το Flash, για παράδειγμα, κάνοντας κλικ στο βέλος στα δεξιά του και μετακινώντας το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή Ask First (συνιστάται πρώτα) στη θέση Off. Μπορούν να προστεθούν σε αυτήν την οθόνη μεμονωμένοι αποκλεισμένοι ιστότοποι ή επιτρεπόμενοι ιστότοποι. Σε μερικές προσθήκες, η πολυφωνία δίπλα στο ρυθμιστικό, λέει Να επιτρέπεται .

Για να σταματήσετε τις ιστοσελίδες από τη χρήση προσθηκών, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην καταχώριση προσπέλασης Plug-in Unsandboxed στην οθόνη Ρυθμίσεις περιεχομένου και ενεργοποιήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην ερώτηση όταν ένας ιστότοπος θέλει να χρησιμοποιήσει μια προσθήκη για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σας.