Πώς να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, η προβολή ή η ακρόαση διαφημίσεων είναι μερικές φορές αναπόφευκτη κατά την περιήγηση στον Ιστό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν επισκέπτεστε ιστότοπους που παρέχουν δωρεάν περιεχόμενο ή υπηρεσίες. Τίποτα δεν αξίζει τον κόπο μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν, οπότε συναντάμε διαφημίσεις αποτελεί μέρος του συμβιβασμού.

Ενώ οι διαφημίσεις στον ιστό είναι απαραίτητο μέρος της ζωής, κάποιοι τείνουν να είναι εντελώς ενοχλητικοί. Μια μάρκα διαδικτυακής διαφήμισης που εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία για τους περισσότερους χρήστες είναι το αναδυόμενο παράθυρο, ένα νέο παράθυρο που μπορεί πραγματικά να παρεμποδίσει την περιήγησή σας. Εκτός από αυτά τα παράθυρα που είναι ενόχληση, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα ασφάλειας, καθώς ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα τρίτων ενδέχεται να οδηγήσουν σε επικίνδυνους προορισμούς ή να περιέχουν κακόβουλο κώδικα μέσα στην ίδια τη διαφήμιση.

Διατηρώντας όλα αυτά, κατά νου, οι περισσότεροι σύγχρονοι προμηθευτές προγραμμάτων περιήγησης παρέχουν ένα ενσωματωμένο αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να καταπνίξετε μερικά ή όλα αυτά τα πιθανά περισπασμούς από το άνοιγμα. Παρόλο που η γενική ιδέα είναι παρόμοια σε όλους τους τομείς, κάθε πρόγραμμα περιήγησης χειρίζεται διαφορετικά τον αναδυόμενο έλεγχο. Δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα αναδυόμενα παράθυρα στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης.

Google Chrome

Chrome OS, Linux, Mac OS X, MacOS Sierra και Windows

  1. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome (επίσης γνωστή ως το Omnibox): chrome: // settings / content και πατήστε το πλήκτρο Enter .
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων περιεχομένου του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα με τα αναδυόμενα παράθυρα , η οποία περιέχει τις ακόλουθες δύο επιλογές συνοδευόμενες από κουμπιά επιλογής.
    1. Να επιτρέπεται σε όλους τους ιστότοπους να εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα: Επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιστότοπο να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome
    2. Μην επιτρέπετε σε κανέναν ιστότοπο να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα: Η προεπιλεγμένη επιλογή αποτρέπει την εμφάνιση όλων των αναδυόμενων παραθύρων.
  3. Επίσης, βρίσκεται στην ενότητα " Αναδυόμενα παράθυρα " ένα κουμπί που ονομάζεται " Διαχείριση εξαιρέσεων" . Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί εμφανίζονται συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους έχετε επιλέξει να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome. Όλες οι ρυθμίσεις εντός αυτής της διεπαφής παρακάμπτουν τα κουμπιά επιλογής που περιγράφονται παραπάνω. Για να καταργήσετε ένα στοιχείο από τη λίστα εξαιρέσεων, κάντε κλικ στο 'X' που βρίσκεται στην άκρα δεξιά στην αντίστοιχη σειρά του. Για να αλλάξετε τη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου τομέα από το να επιτρέψετε να μπλοκάρει ή το αντίστροφο, κάντε την κατάλληλη επιλογή από το συνοδευτικό αναπτυσσόμενο μενού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο τομέα στη λίστα, εισάγοντας τη σύνταξη της διεύθυνσής του στη στήλη Hostname Pattern .
  1. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να επιστρέψετε στην κύρια διεπαφή του προγράμματος περιήγησης.

Android και iOS (iPad, iPhone, iPod touch)

  1. Επιλέξτε το κύριο κουμπί του Chrome, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετες θέσεις και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Επιλέξτε την επιλογή " Ρυθμίσεις περιεχομένου " στο iOS ή την επιλογή " Ρυθμίσεις ιστότοπου " στο Android, και οι δύο βρίσκονται στην ενότητα "Για προχωρημένους ".
  4. Χρήστες iOS : Η πρώτη επιλογή σε αυτήν την ενότητα, με την επωνυμία Block Pop-ups , ελέγχει εάν είναι ενεργοποιημένη ή όχι ο αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια άλλη επιλογή με την ένδειξη Block Pop-ups , αυτή τη φορά συνοδευόμενη από ένα κουμπί. Για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του Chrome, απλώς πατήστε αυτό το κουμπί. Επιλέξτε το σύνδεσμο Ολοκληρώθηκε για να επιστρέψετε στην περιήγηση σας.
  5. Χρήστες Android: Η οθόνη ρυθμίσεων ιστότοπου θα πρέπει να είναι πλέον ορατή, καταγράφοντας πάνω από δώδεκα διαμορφώσιμες επιλογές για συγκεκριμένες τοποθεσίες. Μετακινηθείτε προς τα κάτω, αν είναι απαραίτητο, και επιλέξτε Αναδυόμενα παράθυρα . Η επιλογή Pop-ups θα είναι πλέον ορατή, συνοδευόμενη από ένα κουμπί On / Off. Αγγίξτε αυτό το κουμπί για να αλλάξετε τη λειτουργία αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του Chrome. Το Chrome for Android σάς επιτρέπει επίσης να τροποποιήσετε το αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων για μεμονωμένους ιστότοπους. Για να γίνει αυτό, επιλέξτε πρώτα την επιλογή Όλες οι τοποθεσίες στην οθόνη ρυθμίσεων τοποθεσίας . Στη συνέχεια, επιλέξτε τον ιστότοπο που θέλετε να τροποποιήσετε. Τέλος, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα για αυτόν τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Microsoft Edge (μόνο για Windows)

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια ευθυγραμμισμένες κουκίδες.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .
  3. Η διεπαφή Ρυθμίσεων Edge θα πρέπει τώρα να είναι ορατή, επικαλύπτοντας ένα τμήμα του κύριου παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  4. Μεταβείτε στο κάτω μέρος και επιλέξτε το κουμπί Προβολή προχωρημένων ρυθμίσεων .
  5. Προς το επάνω μέρος της οθόνης " Προχωρημένες ρυθμίσεις" υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων , συνοδευόμενη από ένα κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Επιλέξτε αυτό το κουμπί για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Internet Explorer 11 (μόνο για Windows)

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι, γνωστό και ως μενού Ενέργεια , που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του κύριου παραθύρου του IE11.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στις επιλογές Internet .
  3. Το παράθυρο διαλόγου " Επιλογές Internet" πρέπει τώρα να είναι ορατό, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης Κάντε κλικ στην καρτέλα Απόρρητο .
  4. Πρέπει τώρα να εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα του IE11. Μέσα στην ενότητα " Αναδυόμενο παράθυρο " εμφανίζεται μια επιλογή με την ένδειξη Ενεργοποίηση αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων , συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να ενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων, προσθέστε ή καταργήστε το σημάδι επιλογής από αυτό το πλαίσιο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις , που βρίσκεται επίσης σε αυτήν την ενότητα.
  6. Η διεπαφή ρυθμίσεων αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του IE11 θα πρέπει να ανοίξει σε νέο παράθυρο. Προς το επάνω μέρος, είναι ένα πεδίο επεξεργασίας με την ένδειξη Διεύθυνση ιστότοπου που επιτρέπεται . Αν θέλετε να επιτρέψετε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων συγκεκριμένου ιστότοπου στο IE11, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση εδώ και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη .
  7. Ακριβώς κάτω από αυτό το πεδίο βρίσκεται η ενότητα Επιτρέπονται ιστότοποι , με τον κατάλογο όλων των ιστότοπων όπου επιτρέπονται αναδυόμενα παράθυρα, ακόμη και όταν ενεργοποιείται ο αποκλεισμός. Μπορείτε να καταργήσετε μία ή όλες αυτές τις εξαιρέσεις χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα κουμπιά που βρίσκονται στα δεξιά της λίστας.
  1. Η επόμενη ενότητα που βρίσκεται στο παράθυρο " Ρυθμίσεις αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων" ελέγχει τι ειδοποιήσεις, αν υπάρχει, το IE11 εμφανίζεται κάθε φορά που αποκλείεται ένα αναδυόμενο παράθυρο. Οι ακόλουθες ρυθμίσεις, κάθε μία από τις οποίες συνοδεύονται από ένα πλαίσιο ελέγχου, είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή και μπορούν να απενεργοποιηθούν με την κατάργηση των αντίστοιχων σημείων ελέγχου: Αναπαραγωγή ήχου όταν έχει αποκλειστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο , Εμφάνιση γραμμής ειδοποίησης όταν έχει αποκλειστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο .
  2. Η επιλογή αυτή βρίσκεται κάτω από αυτές τις επιλογές και είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού που ονομάζεται επίπεδο αποκλεισμού το οποίο υπαγορεύει την αυστηρότητα του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του IE11. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι οι εξής.
    1. Υψηλή: Αποκλεισμός όλων των αναδυόμενων παραθύρων. μπορεί να αντικατασταθεί χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου CTRL + ALT
    2. Μεσαίο: Η προεπιλεγμένη ρύθμιση, καθοδηγεί το IE11 να αποκλείει τα περισσότερα αναδυόμενα παράθυρα
    3. Χαμηλή: Επιτρέπει μόνο τα αναδυόμενα παράθυρα από ιστότοπους που θεωρούνται ασφαλείς.

Apple Safari

OS X και MacOS Sierra

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις .
  3. Η διεπαφή προτιμήσεων του Safari θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια .
  4. Βρίσκεται στην ενότητα περιεχομένου ιστού των προτιμήσεων ασφαλείας του Safari είναι μια επιλογή με τίτλο Block pop-up windows , συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου. Για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, τοποθετήστε ή αφαιρέστε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά.

iOS (iPad, iPhone, iPod touch)

  1. Αγγίξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις , που συνήθως βρίσκεται στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας.
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων iOS θα πρέπει να είναι τώρα ορατή. Μετακινηθείτε προς τα κάτω, αν είναι απαραίτητο, και επιλέξτε την επιλογή Safari .
  3. Οι ρυθμίσεις του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζονται. Εντοπίστε την ενότητα Γενικά , η οποία περιέχει μια επιλογή με την ένδειξη Block Pop-ups . Σε συνδυασμό με ένα κουμπί On / Off, η ρύθμιση αυτή σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ενσωματωμένο αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του Safari. Όταν το κουμπί είναι πράσινο, όλα τα αναδυόμενα παράθυρα θα αποκλειστούν. Όταν είναι άσπρο, το Safari iOS θα επιτρέψει σε ιστότοπους να μεταφέρουν αναδυόμενα παράθυρα στη συσκευή σας.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Linux, Mac OS X, MacOS Sierra και Windows

  1. Πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και πατήστε το πλήκτρο Enter ή Return : opera: // .
  2. Η διεπαφή Ρυθμίσεις της Όπερας πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην τρέχουσα καρτέλα. Κάντε κλικ στους ιστότοπους που βρίσκονται στο αριστερό παράθυρο μενού.
  3. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα με την ένδειξη Αναδυόμενα παράθυρα , η οποία περιέχει δύο επιλογές που συνοδεύονται από ένα κουμπί επιλογής. Είναι ως εξής.
    1. Να επιτρέπεται σε όλους τους ιστότοπους να εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα: Επιτρέπει την προβολή όλων των αναδυόμενων παραθύρων από την Opera
    2. Μην επιτρέπετε σε κανέναν ιστότοπο να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα: Η προεπιλεγμένη και συνιστώμενη ρύθμιση καταπνίγει τα αναδυόμενα παράθυρα που επιχειρούν να ανοίξουν στο πρόγραμμα περιήγησης Opera
  4. Βρίσκεται κάτω από αυτές τις επιλογές είναι το κουμπί Διαχείριση εξαιρέσεων , το οποίο εμφανίζει μια λίστα επιμέρους τομέων από εκεί που επιλέξατε να επιτρέπετε ειδικά ή να αποκλείετε τα αναδυόμενα παράθυρα. Αυτές οι εξαιρέσεις υπερισχύουν των δύο ρυθμίσεων που αναφέρονται παραπάνω. Επιλέξτε το "X" που βρίσκεται στην άκρα δεξιά ενός συγκεκριμένου τομέα για να το αφαιρέσετε από τη λίστα. Επιλέξτε είτε Αποδοχή ή Αποκλεισμός από το αναπτυσσόμενο μενού ενός τομέα, για να καθορίσετε τη συμπεριφορά αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων. Για να προσθέσετε έναν νέο τομέα στη λίστα εξαιρέσεων, πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή του στο πεδίο που παρέχεται στη στήλη Ονόματος κεντρικού υπολογιστή .
  1. Επιλέξτε το κουμπί Done για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης της Opera.

Opera Mini (iOS)

  1. Πατήστε στο κουμπί μενού Opera, ένα κόκκινο ή λευκό 'O' που βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης ή ακριβώς δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .
  3. Η διασύνδεση ρυθμίσεων του Opera Mini θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Βρίσκονται στην ενότητα " Προχωρημένους " είναι μια επιλογή με τίτλο " Αναδυόμενα παράθυρα" , συνοδευόμενη από ένα κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Αγγίξτε αυτό το κουμπί για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον ενσωματωμένο αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του προγράμματος περιήγησης.

Mozilla Firefox

Linux, Mac OS X, MacOS Sierra και Windows

  1. Πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter : about: preferences # content
  2. Οι προτιμήσεις περιεχομένου του Firefox πρέπει τώρα να εμφανίζονται στην ενεργή καρτέλα. Βρίσκεται στην ενότητα " Αναδυόμενα παράθυρα " είναι μια επιλογή με τίτλο " Αναδυόμενα παράθυρα αποκλεισμού" , συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αυτή η ρύθμιση ελέγχει αν είναι ενεργοποιημένη ή όχι ο ενσωματωμένος αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων του Firefox. Για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου μία φορά για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής.
  3. Επίσης βρίσκεται σε αυτή την ενότητα το κουμπί Εξαιρέσεις που φορτώνει το παράθυρο Επιτρεπόμενες τοποθεσίες: Αναδυόμενα παράθυρα , όπου μπορείτε να δώσετε εντολή στον Firefox να επιτρέπει την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Αυτές οι εξαιρέσεις υπερισχύουν του αποκλειστικού αναδυόμενου παραθύρου. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών μόλις είστε ικανοποιημένοι με την αναδυόμενη λευκή λίστα σας.

iOS (iPad, iPhone, iPod touch)

  1. Πατήστε στο κουμπί μενού του Firefox, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης ή δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις . Μπορεί να χρειαστεί να σύρετε προς τα αριστερά για να εντοπίσετε αυτήν την επιλογή.
  3. Η διεπαφή Ρυθμίσεις του Firefox πρέπει να είναι πλέον ορατή. Η επιλογή " Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων " ( Block Pop-up Windows ), η οποία βρίσκεται στην ενότητα Γενικά , καθορίζει εάν είναι ενεργοποιημένη ή όχι ο ενσωματωμένος αναστολέας αναδυόμενων παραθύρων. Πατήστε το συνοδευτικό κουμπί On / Off για να μεταβείτε στη λειτουργία αποκλεισμού του Firefox.