Τι είναι πραγματικά απλή syndication (RSS);

Μια εισαγωγή στο RSS και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το RSS αντιπροσωπεύει το Really Simple Syndication και αντιπροσωπεύει την τυποποιημένη syndication feed web. Αυτό είναι πολύ μπουκάλι. Τι σημαίνει αυτό πραγματικά;

Λοιπόν, μπορείτε να το σκεφτείτε σαν το σταυρόλεξο της New York Times. Οι New York Times είναι το σπίτι του παζλ, αλλά είναι επίσης τυπωμένες σε εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό ονομάζεται syndication. Για να διευκολυνθεί αυτό στον ιστό, απαιτείται ένα πρότυπο για τη μετάδοση πληροφοριών εμπρός και πίσω. Αυτό είναι όπου έρχεται το RSS. Παρέχει το πρότυπο για syndicating άρθρα στο Διαδίκτυο.

Συνιστάται: Μια αναθεώρηση του Digg Reader ως RSS Aggregator

Οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε σε αυτή τη syndication κάθε φορά που περιηγούμε στο διαδίκτυο. Ένας δικτυακός τόπος που κοινοποιείται συνήθως διαφημίζει τη ροή του RSS χρησιμοποιώντας το πορτοκαλί εικονίδιο που απεικονίζεται παραπάνω από αυτό το άρθρο. Ορισμένοι ιστότοποι θα χρησιμοποιούν επίσης εικονίδια για συνηθισμένους συσσωρευτές ροών RSS όπως Yahoo, Google ή Netvibes.

Το Web Trends χρησιμοποιεί το πρότυπο εικονίδιο RSS για να συνδεθεί με την αντίστοιχη ροή RSS, όπως και όλα τα άλλα θέματα στον ιστότοπό μας. Η ροή RSS θα μοιάζει απλά με ένα πολύπλοκο κώδικα σε οποιονδήποτε κανονικό χρήστη του ιστού, αλλά όταν χρησιμοποιείτε έναν αναγνώστη τροφοδοσίας RSS με αυτό, θα σας ενημερώσει με νέες αναρτήσεις ιστολογίου ή άρθρα που έρχονται, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε συχνά μέσω του προγράμματος ανάγνωσης RSS αντί να επισκεφθείτε τον ίδιο τον ιστότοπο.

Συνιστάται: Top 10 δωρεάν εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων

Πώς να ξεκινήσετε με RSS

Τώρα που ξέρετε τι είναι μια ροή RSS, πώς μπορείτε να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε μόνοι σας; Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε με έναν αναγνώστη τροφοδοσίας ή έναν συγκεντρωτή . Αυτός είναι ακριβώς ένας φανταχτερός τρόπος να λέτε ότι θα χρειαστείτε ένα μέρος για να αποθηκεύσετε όλες τις συνδρομές σας RSS.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις πιο εξατομικευμένες σελίδες εκκίνησης για να αποθηκεύσετε τις ροές RSS. Η προσθήκη μιας ροής δεδομένων σε μια εξατομικευμένη αρχική σελίδα μπορεί να είναι πιο δύσκολη, αλλά μπορεί επίσης να είναι ευκολότερη στη συντήρησή της.

Συνήθως, θα χρειαστείτε τη διεύθυνση της ζωοτροφής για να την προσθέσετε σε μια εξατομικευμένη αρχική σελίδα. Αυτή η διεύθυνση μπορεί να βρεθεί στη γραμμή διευθύνσεων όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο RSS. Απλά χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να επισημάνετε αυτή τη διεύθυνση, αντιγράψτε την και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες για την επικόλληση μιας ροής δεδομένων στην εξατομικευμένη αρχική σελίδα σας.

Συνιστάται: 8 Εργαλεία RSS Aggregator για να συνδυάσουν τις ροές RSS

Γιατί να εγγραφείτε σε RSS Feeds;

Ο κύριος λόγος για να εγγραφείτε σε τροφοδοσίες είναι να εξοικονομήσετε χρόνο. Αν βρεθείτε σε πολλούς ιστοτόπους ειδήσεων ή έχετε πολλά blog που θέλετε να διαβάσετε, προσθέτοντας τις τροφοδοσίες τους σε έναν συγκεντρωτή σάς επιτρέπει να σαρώσετε για νέο περιεχόμενο σε μια σελίδα αντί να πηγαίνετε σε κάθε σελίδα ξεχωριστά.

Εάν έχετε μόνο λίγες σελίδες που μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά, είναι πιθανότατα ευκολότερο να μεταβείτε απευθείας σε κάθε μεμονωμένη σελίδα. Αλλά αν θέλετε να χτυπήσετε μια τρέχουσα σελίδα ειδήσεων, μια αθλητική σελίδα, μια οικονομική σελίδα και δύο ιστολόγια ή εάν θέλετε να λάβετε τα τρέχοντα νέα σας από διάφορες πηγές, ένας συσσωρευτής τροφών μπορεί να έρθει χρήσιμος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ένας αναγνώστης τροφοδοσίας είναι ότι εξομαλύνει το σχεδιασμό σε όλο το περιεχόμενο που παίρνει από όλα τα είδη των διαφορετικών τοποθεσιών, διατηρώντας μια καθαρή εμφάνιση που συχνά είναι απαλλαγμένη από κεφαλίδες ιστοτόπου, πλαϊνές γραμμές, λογότυπα και ακόμη διαφημίσεις. Οι αναγνώστες τροφοδοσίας που προσφέρουν κινητές εφαρμογές είναι επίσης ιδανικοί για ανάγνωση εν κινήσει, δεδομένου ότι είναι βελτιστοποιημένοι για ανάγνωση σε κινητές συσκευές.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Twitterfeed για να αυτοματοποιήσετε την δημοσίευση RSS feeds

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau