Πώς να αλλάξετε τη θέση λήψης αρχείων στο πρόγραμμα περιήγησης

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες υπολογιστών / φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα Chrome OS , Linux, Mac OS X ή Windows.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κατεβάσετε αρχεία στους υπολογιστές μας, όπως μέσω μιας υπηρεσίας αποθήκευσης cloud όπως Dropbox ή απευθείας από κάποιον διακομιστή μέσω FTP . Ακόμη και με όλες αυτές τις διαθέσιμες μεθόδους, η πλειοψηφία των καθημερινών λήψεων λαμβάνει χώρα ακριβώς μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Όταν ξεκινάει η λήψη στο πρόγραμμα περιήγησής σας, τα ζητούμενα αρχεία τοποθετούνται συνήθως σε μια προκαθορισμένη προεπιλεγμένη θέση στο σκληρό σας δίσκο μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά. Αυτός μπορεί να είναι ο φάκελος Downloads του λειτουργικού σας συστήματος, η επιφάνεια εργασίας ή οπουδήποτε αλλού. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει τη δυνατότητα τροποποίησης αυτής της ρύθμισης, επιτρέποντάς σας να καθορίσετε τον ακριβή προορισμό για όλα τα αρχεία που έχετε λάβει. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τροποποιήσετε τη θέση λήψης σε πολλά δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.

Google Chrome

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome, που απεικονίζεται με τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  3. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη διασύνδεση εισάγοντας το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης: chrome: // settings . Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα " Λήψεις ".
  5. Θα πρέπει να εμφανίζεται η τρέχουσα θέση όπου αποθηκεύονται τα αρχεία που έχουν ληφθεί μαζί με ένα κουμπί που φέρει την ένδειξη Αλλαγή . Για να τροποποιήσετε τη θέση λήψης του Chrome, κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και επιλέξτε το επιθυμητό σημείο προσγείωσης.
  6. Επίσης, στην ενότητα " Λήψεις " υπάρχει μια επιλογή με τίτλο " Ρωτήστε πού να αποθηκεύσετε κάθε αρχείο πριν από τη λήψη , συνοδευόμενο από ένα πλαίσιο ελέγχου. Απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση δίνει εντολή στο Chrome να σας ζητά μια τοποθεσία κάθε φορά που αρχίζει η λήψη μέσω του προγράμματος περιήγησης.

Mozilla Firefox

  1. Πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και πατήστε το πλήκτρο Enter : about : preferences .
  2. Οι γενικές προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησης πρέπει τώρα να εμφανίζονται στην ενεργή καρτέλα. Εντοπίστε την ενότητα " Λήψεις ", η οποία περιέχει τις ακόλουθες δύο επιλογές συνοδευόμενες από κουμπιά επιλογής.
    1. Αποθήκευση αρχείων σε: Ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η επιλογή δίνει εντολή στον Firefox να αποθηκεύσει όλα τα αρχεία που έχουν μεταφορτωθεί μέσω του προγράμματος περιήγησης σε μια καθορισμένη τοποθεσία στον σκληρό σας δίσκο ή σε εξωτερική συσκευή. Για να τροποποιήσετε αυτήν την τοποθεσία, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση και επιλέξτε την επιθυμητή μονάδα δίσκου και φάκελο.
    2. Πάντα να με ρωτάτε πού να αποθηκεύσετε αρχεία: Όταν είναι ενεργοποιημένη, ο Firefox θα σας ζητήσει να παράσχετε μια τοποθεσία λήψης κάθε φορά που ξεκινάει η μεταφορά αρχείων.

Microsoft Edge

  1. Εκκινήστε τον Εξερεύνηση αρχείων . Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά το πιο απλό είναι να εισαγάγετε τον 'File Explorer' στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows (που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της γραμμής εργασιών). Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα, κάντε κλικ στην επιλογή Εξερεύνηση αρχείων: Εφαρμογή επιφάνειας εργασίας , που βρίσκεται στην ενότητα Καλύτερη αντιστοίχιση .
  2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο " Λήψεις " στο φάκελο "Εξερεύνηση αρχείων" που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού και συνοδεύεται από ένα μπλε εικονίδιο κάτω βέλους.
  3. Όταν εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες .
  4. Θα εμφανιστεί τώρα το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες λήψεων , επικαλύπτοντας τα άλλα ενεργά παράθυρά σας. Κάντε κλικ στην καρτέλα " Τοποθεσία ".
  5. Η τρέχουσα διαδρομή προορισμού λήψης για όλα τα αρχεία που μεταφέρονται μέσω του προγράμματος περιήγησης Edge θα πρέπει να εμφανίζεται εδώ, μαζί με τα ακόλουθα τρία κουμπιά.
    1. Επαναφορά προεπιλογής: Ορίζει τη θέση λήψης στον προεπιλεγμένο προορισμό, συνήθως το φάκελο " Λήψεις " για τον ενεργό χρήστη των Windows.
    2. Μετακίνηση: Σας προτρέπει να επιλέξετε έναν νέο προορισμό λήψης.
    3. Εύρεση στόχου: Εμφανίζει τον τρέχοντα φάκελο τοποθεσίας λήψης μέσα σε ένα νέο παράθυρο του File Explorer .
  1. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη νέα τοποθεσία λήψης, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

  1. Πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων της Opera και πατήστε το πλήκτρο Enter : opera: // settings .
  2. Η διεπαφή Ρυθμίσεις / Προτιμήσεις της Opera πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο. Κάντε κλικ στο Basic , που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  3. Εντοπίστε την ενότητα " Λήψεις ", που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας. Θα πρέπει να είναι ορατή η τρέχουσα διαδρομή στην οποία αποθηκεύονται τα αρχεία, μαζί με ένα κουμπί που φέρει την ένδειξη Αλλαγή . Για να τροποποιήσετε αυτήν τη διαδρομή, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή και επιλέξτε έναν νέο προορισμό.
  4. Η ενότητα " Λήψεις " περιέχει επίσης μια επιλογή με τίτλο " Ρωτήστε πού να αποθηκεύσετε κάθε αρχείο πριν από τη λήψη. Συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ανενεργό από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση αναγκάζει την Opera να σας ζητήσει μια συγκεκριμένη τοποθεσία κάθε φορά που πραγματοποιείται λήψη.

Internet Explorer 11

  1. Κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία , που απεικονίζεται με εικονίδιο με γρανάζι και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προβολή λήψεων . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: CTRL + J.
  3. Το παράθυρο διαλόγου Προβολή λήψεων του IE11 θα πρέπει τώρα να είναι ορατό, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογές , που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία αυτού του παραθύρου.
  4. Το παράθυρο " Επιλογές λήψης" πρέπει τώρα να είναι ορατό, εμφανίζοντας την τρέχουσα διαδρομή προορισμού του προγράμματος περιήγησης για όλες τις λήψεις αρχείων. Για να τροποποιήσετε αυτήν την τοποθεσία, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση και επιλέξτε την επιθυμητή μονάδα δίσκου και φάκελο.
  5. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις νέες ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στη συνεδρία σας περιήγησης.

Σαφάρι (Μόνο OS X)

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: COMMAND + COMMA (,)
  3. Το παράθυρο "Προτιμήσεις" του Safari πρέπει να είναι πλέον ορατό, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά , εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  4. Προς το κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχει μια επιλογή με τίτλο "Τοποθεσία αρχείου λήψης αρχείου" , στο οποίο εμφανίζεται ο τρέχων προορισμός του αρχείου Safari. Για να τροποποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, κάντε κλικ στο μενού που συνοδεύει αυτήν την επιλογή.
  5. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Άλλο .
  6. Μεταβείτε στη μονάδα δίσκου και στο φάκελο που επιθυμείτε και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή .

Βιβάλντι

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Vivaldi , που απεικονίζεται με ένα λευκό 'V' σε κόκκινο φόντο και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Εργαλεία .
  3. Όταν εμφανιστεί το υπομενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .
  4. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Vivaldi θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψεις που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού.
  5. Η τρέχουσα διαδρομή, στην οποία αποθηκεύονται αρχεία καταγραφής αρχείων Vivaldi, θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται με την ένδειξη Λήψη τοποθεσίας . Για να τροποποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, πληκτρολογήστε μια νέα διαδρομή στο παρεχόμενο πεδίο επεξεργασίας.
  6. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο "Χ" στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου για να επιστρέψετε στην περιήγησή σας.