Πώς να βρείτε μια χαμένη συσκευή Bluetooth

Ο αριθμός των συσκευών με δυνατότητα Bluetooth στον κόσμο επεκτείνεται γρήγορα. Από τα ασύρματα ακουστικά έως τους ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης έως τις αποβάθρες των ηχείων. Όλα τα ηλεκτρονικά φαίνεται να έχουν μια σύνδεση Bluetooth ως χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Οι πρόοδοι στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οι τεχνολογίες όπως τα πρότυπα Bluetooth Low Energy έχουν δημιουργήσει μικρότερες πιο συμπαγείς συσκευές όπως εξαιρετικά μικρά ακουστικά, Fitbits κλπ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όταν τα πράγματα γίνονται μικρότερα, μπορούν επίσης να χαθούν πιο εύκολα. Έχουμε προσωπικά χάσει ένα ή δύο ακουστικά Bluetooth μόνο κατά το παρελθόν έτος.

Όταν ρυθμίζετε μια συσκευή Bluetooth, συνήθως τη συνδέετε σε άλλη συσκευή. Για παράδειγμα, θα συνδέσετε ένα ακουστικό σε ένα τηλέφωνο ή ένα τηλέφωνο σε ένα ηχείο / σύστημα ήχου αυτοκινήτου . Αυτός ο μηχανισμός αντιστοίχισης είναι κρίσιμος για να σας βοηθήσει να βρείτε μια χαμένη συσκευή Bluetooth και θα σας δείξουμε πώς και γιατί σε ένα λεπτό:

Έχω χάσει τη συσκευή μου Bluetooth (ακουστικό, Fitbit, κλπ)! Και τώρα τι?

Όσο το ακουστικό ή η συσκευή σας εξακολουθεί να έχει κάποια διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ήταν ενεργοποιημένο όταν το χάσατε, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές που μπορείτε ακόμα να τη βρείτε με τη βοήθεια ενός smartphone και μιας ειδικής εφαρμογής.

Για να βρείτε τη συσκευή σας, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής σάρωσης Bluetooth. Υπάρχουν πολλές από αυτές τις εφαρμογές διαθέσιμες τόσο για τηλέφωνα όσο και για Tablets που βασίζονται σε iOS και Android.

Κάντε λήψη μιας εφαρμογής Bluetooth Scanner

Πριν αρχίσετε το κυνήγι, χρειάζεστε το σωστό εργαλείο. Πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή σαρωτή Bluetooth στο τηλέφωνό σας. Η εφαρμογή σαρωτή θα σας παρουσιάσει μια λίστα με όλες τις συσκευές Bluetooth στην περιοχή που εκπέμπουν και θα σας δείξει επίσης ένα άλλο σημαντικό κομμάτι πληροφοριών που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη συσκευή: ισχύ σήματος.

Η ισχύς του σήματος Bluetooth μετριέται συνήθως σε Decibel-milliwatts (dBm). Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός ή όσο πιο κοντά ο αρνητικός αριθμός είναι στο μηδέν τόσο καλύτερα. Για παράδειγμα, το -1 dBm είναι ένα πολύ ισχυρότερο σήμα από -100 dBm. Δεν θα σας κουράσουμε με όλα τα περίπλοκα μαθηματικά, απλά ξέρετε ότι θέλετε να δείτε έναν αριθμό πιο κοντά στο μηδέν ή πάνω από αυτό.

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές σαρωτή Bluetooth που είναι διαθέσιμες για διάφορους τύπους smartphones.

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο βασισμένο σε iOS (ή άλλη συσκευή με δυνατότητα Bluetooth), μπορείτε να ελέγξετε το Bluetooth Smart Scanner από Ace Sensor. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει συσκευές Bluetooth στην περιοχή (συμπεριλαμβανομένων των τύπων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (σύμφωνα με τη σελίδα πληροφοριών εφαρμογής ) Υπάρχουν και άλλες επιλογές, αναζητήστε "Scanner Bluetooth" για να βρείτε περισσότερες επιλογές εφαρμογής.

Οι χρήστες Android ενδέχεται να θέλουν να ελέγξουν το Bluetooth Finder στο App Store του Google Play. Παρέχει παρόμοια λειτουργικότητα με την εφαρμογή iPhone. Μια παρόμοια εφαρμογή για τα τηλέφωνα που βασίζονται στα Windows είναι επίσης διαθέσιμη.

Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργό στο τηλέφωνό σας

Η συσκευή σας Bluetooth δεν θα μπορεί να εντοπιστεί εάν είναι απενεργοποιημένο το ραδιόφωνο Bluetooth του τηλεφώνου σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Bluetooth στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας πριν χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές εντοπισμού Bluetooth που κατεβάσατε στο προηγούμενο βήμα.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας για να βρείτε τη συσκευή Bluetooth που λείπει

Τώρα αρχίζει το παιχνίδι του ηλεκτρονικού Marco Polo. Στην εφαρμογή σάρωσης Bluetooth εντοπίστε το στοιχείο Bluetooth που λείπει από τη λίστα των συσκευών που βρέθηκαν και σημειώστε την ένταση του σήματος. Αν δεν εμφανίζεται, ξεκινήστε να κινείστε γύρω από τη θέση που πιστεύετε ότι έχετε αφήσει μέχρι να εμφανιστεί στη λίστα.

Μόλις εμφανιστεί το στοιχείο στη λίστα, μπορείτε να αρχίσετε να προσπαθείτε να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία του. Αρχικά θα αρχίσετε να παίζετε ένα παιχνίδι "ζεστό ή κρύο". Αν η ένταση του σήματος πέσει (δηλαδή υπερβαίνει τα -200 dBm σε -10 dBm), τότε βρίσκεστε πιο μακριά από τη συσκευή. Εάν η ένταση του σήματος βελτιώνεται (δηλαδή ξεπερνά τα -10 dBm έως -1 dBm), τότε θερμαίνετε

Άλλες μέθοδοι

Αν έχετε χάσει κάτι όπως ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού, θα μπορούσατε επίσης να προσπαθήσετε να στείλετε μια δυνατή μουσική σε αυτό μέσω της εφαρμογής μουσικής του τηλεφώνου σας. Εφόσον η ένταση του ήχου των ακουστικών Bluetooth μπορεί επίσης να ελέγχεται από το τηλέφωνο, θα μπορούσατε να στρέψετε την ένταση προς τα πάνω. Εάν το περιβάλλον αναζήτησης είναι αρκετά ήσυχο, ίσως μπορείτε να το εντοπίσετε ακούγοντας τη μουσική που βγαίνει από τα ακουστικά του ακουστικού.