Αποκτήστε δωρεάν χώρο αποθήκευσης Cloud με Dropbox

Φέρτε όλα τα αρχεία, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα έγγραφα μαζί με το Dropbox

Το Dropbox είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν με ασφάλεια και με ασφάλεια τα αρχεία τους - φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλα - στους δικούς τους διακομιστές, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε χρήστες από οποιαδήποτε συσκευή. Αυτός είναι ο τύπος απομακρυσμένης αποθήκευσης αρχείων που αναφέρεται ως σύννεφο .

Η χρήση υπηρεσιών cloud computing τόσο από άτομα όσο και από επιχειρήσεις αυξάνεται τώρα. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προχωράει και οι άνθρωποι αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο την περιήγηση στο Διαδίκτυο μέσω tablet και smartphones, η ανάγκη πρόσβασης και συγχρονισμού πληροφοριών από μια ποικιλία συσκευών γίνεται όλο και πιο σημαντική από ποτέ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox.

Γιατί να αλλάξετε από τοπική αποθήκευση αρχείων σε αποθήκευση αρχείων στο σύννεφο;

Αν έχετε ποτέ χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποιο τύπο αρχείου σε έναν υπολογιστή που έχει ήδη δημιουργηθεί ή αποθηκευτεί ή ενημερωθεί σε άλλον υπολογιστή, μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox μπορεί να εξαλείψει τα βήματα όπως την αποθήκευση αυτού του αρχείου σε ένα κλειδί USB ή την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό το αρχείο τον εαυτό σας, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν από διαφορετικό υπολογιστή.

Επιπλέον, δεν είναι μυστικό ότι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας διαθέτουν κινητές συσκευές στο διαδίκτυο ή πολλούς υπολογιστές εκτός από τους βασικούς τους υπολογιστές. Εάν θέλετε να έχετε απρόσκοπτη πρόσβαση σε φωτογραφίες, μουσική , ηλεκτρονικά βιβλία ή οτιδήποτε άλλο από οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητή συσκευή χωρίς να χρειαστεί να περάσετε από την κουραστική αποστολή των αρχείων αυτών, το Dropbox μπορεί να φροντίσει όλα αυτά για σας - αρχείων ή εγγράφων σε όλες τις πλατφόρμες.

Πώς λειτουργεί το Dropbox;

Εάν αισθάνεστε λίγο εκφοβισμένοι σχετικά με τις λεπτομέρειες του techie πίσω από αυτό που σχετίζεται με το "σύννεφο" και το "cloud storage", τότε αυτό είναι εντάξει. Δεν χρειάζεται να είσαι τεχνολόγος για να καταλάβεις το cloud computing ή για να χρησιμοποιήσεις το Dropbox.

Το Dropbox σας ξεκινάει με την υπογραφή σας για έναν δωρεάν λογαριασμό, ο οποίος απαιτεί μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να κατεβάσετε την κατάλληλη εφαρμογή Dropbox στον υπολογιστή σας, πράγμα που καθιστά εύκολο για σας να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση αρχείων στο λογαριασμό σας.

Αυτά τα αρχεία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή, όταν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Dropbox, είτε από την εφαρμογή Dropbox είτε από το Dropbox μέσω του ιστού. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μία από τις πολλές δωρεάν εφαρμογές για κινητά που προσφέρει η Dropbox στην κινητή συσκευή σας για εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας εν κινήσει.

Δεδομένου ότι τα αρχεία αποθηκεύονται στους διακομιστές του Dropbox (στο σύννεφο), η πρόσβαση στα αρχεία σας λειτουργεί, συνδέοντας το λογαριασμό σας μέσω σύνδεσης στο Internet. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης στο Dropbox αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας χωρίς σύνδεση.

Κύρια χαρακτηριστικά του Dropbox για Ελεύθερους Χρήστες

Όταν εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό Dropbox, μπορείτε να πάρετε τα εξής:

2 GB χώρου αποθήκευσης νέφους: Μόλις εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό, έχετε 2 GB αποθηκευτικού χώρου για τα αρχεία σας.

Έως συνολικά 16 GB για παραπομπές: Εάν παραπέμψετε έναν φίλο για να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό Dropbox, μπορείτε να αυξήσετε τον ελεύθερο χώρο αποθήκευσης έως και 16 GB χωρίς να χρειάζεται να το πληρώσετε.

Συμβατό με τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πρόσβαση στα αρχεία Dropbox σας από ένα iPhone και στη συνέχεια να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ίδιο ακριβώς αρχείο από έναν υπολογιστή με Windows. Το Dropbox λειτουργεί με Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone , Android και BlacBerry.

Ελάχιστες αλλαγές αρχείων: Το Dropbox μεταφέρει μόνο το τμήμα ενός αρχείου που έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, ένα έγγραφο του Word που αποθηκεύεται πολλές φορές στο Dropbox θα έχει μόνο τις μεταβολές που μεταφέρονται στο λογαριασμό σας στο Dropbox.

Ρυθμίσεις μη αυτόματου εύρους ζώνης: Μπορείτε να ρυθμίσετε το δικό σας όριο εύρους ζώνης έτσι ώστε το Dropbox να μην αναλαμβάνει ολόκληρη τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Συνεργατική πρόσβαση: Μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στους φακέλους Dropbox. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ομαδικά προγράμματα. Μπορείτε να δείτε αμέσως τις αλλαγές των άλλων ανθρώπων σε αρχεία και να στείλετε συνδέσμους σε οποιοδήποτε αρχείο στον δημόσιο φάκελο Dropbox για να μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε.

Δημόσια κοινή χρήση συνδέσμων αρχείων: Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στον δημόσιο φάκελο για προβολή από άλλους, στέλνοντας τη δημόσια διεύθυνση URL σε οποιονδήποτε θέλετε.

Πρόσβαση χωρίς σύνδεση: Προσπελάστε τα αρχεία σας ανά πάσα στιγμή, ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι στο Internet.

Ασφαλής αποθήκευση: Το Dropbox διασφαλίζει ότι τα αρχεία σας αποθηκεύονται με ασφάλεια με SSL και κρυπτογράφηση. Ένα ιστορικό μήκους ενός μηνός των αρχείων σας διατηρείται και μπορείτε πάντα να αναιρέσετε τυχόν αλλαγές σε οποιαδήποτε αρχεία ή να τα ξεκλειδώσετε.

Προγράμματα χρηστών Dropbox

Το Dropbox έχει τέσσερα διαφορετικά βασικά σχέδια που μπορείτε να εγγραφείτε ως άτομο. Εάν εκτελείτε μια επιχείρηση και χρειάζεστε ένα πολύ μεγάλο ποσό χώρου Dropbox, μπορείτε να δείτε τα επιχειρηματικά της σχέδια.

2 GB: Αυτό είναι το δωρεάν σχέδιο που προσφέρει το Dropbox. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μέχρι 16 GB αναφέροντας φίλους για εγγραφή.

Pro (για ιδιώτες): Πάρτε 1 TB από cloud storage για 9,99 δολάρια το μήνα ή 8,25 δολάρια το χρόνο.

Επιχειρήσεις (για ομάδες): Πάρτε ένα απεριόριστο ποσό αποθήκευσης σύννεφο (για πέντε άτομα) για $ 15 ανά μήνα ή $ 12,50 ανά έτος.

Επιχείρηση (για μεγαλύτερους οργανισμούς): Αποκτήστε έναν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για όσους περισσότερους ανθρώπους χρειάζεστε. Πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο του Dropbox για τιμολόγηση.

Αν θέλετε να βρείτε άλλες εναλλακτικές λύσεις στο Dropbox, δείτε αυτές τις πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουν συγκρίσιμα χαρακτηριστικά και τιμές για τις λύσεις αποθήκευσης cloud .