Δημιουργήστε παιχνίδια και κουίζ με τάξεις χρησιμοποιώντας αόρατους υπερσυνδέσμους

01 από 09

Τι είναι ένας αόρατος υπερσύνδεσμος;

Δημιουργήστε έναν αόρατο υπερσύνδεσμο πάνω από την πρώτη απάντηση. © Wendy Russell

Οι αόρατοι υπερσυνδέσμοι ή τα hotspots είναι περιοχές της διαφάνειας, οι οποίες όταν κάνουν κλικ, στέλνουν τον θεατή σε μια άλλη διαφάνεια στην παρουσίαση ή ακόμα και σε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο. Ο αόρατος υπερσύνδεσμος μπορεί να είναι μέρος ενός αντικειμένου όπως μια στήλη σε ένα γράφημα ή ακόμα και ολόκληρη η ίδια η διαφάνεια.

Οι αόρατοι υπερσυνδέσμοι (επίσης γνωστοί ως αόρατοι κουμπιά) καθιστούν εύκολη τη δημιουργία παιχνιδιών στην τάξη ή κουίζ στο PowerPoint. Κάνοντας κλικ σε ένα αντικείμενο της διαφάνειας, ο θεατής στέλνεται σε μια διαφάνεια απάντησης. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό γνώρισμα για κουίζ πολλαπλών επιλογών ή "Τι είναι;" τύπους ερωτήσεων για τα μικρότερα παιδιά. Αυτό μπορεί να είναι ένα υπέροχο εκπαιδευτικό εργαλείο και ένας εύκολος τρόπος να ενσωματωθεί η τεχνολογία στην τάξη.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να κάνετε αόρατους υπερσυνδέσμους χρησιμοποιώντας δύο παρόμοιες μεθόδους. Μια μέθοδος χρειάζεται μόνο μερικά βήματα.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε μια αόρατη υπερσύνδεση πάνω από το κουτί που περιέχει το κείμενο Απάντηση Α , που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, που θα είναι η σωστή απάντηση σε αυτή τη φανταστική ερώτηση πολλαπλής επιλογής.

02 του 09

Μέθοδος 1 - Δημιουργία αόρατων υπερσυνδέσμων χρησιμοποιώντας κουμπιά δράσης

Επιλέξτε μια επιλογή "Κουμπί ενέργειας" από το μενού "Παρουσίαση διαφανειών" για την αόρατη υπερσύνδεση. © Wendy Russell

Οι αόρατοι υπερσυνδέσμοι δημιουργούνται συνήθως χρησιμοποιώντας μια δυνατότητα του PowerPoint, που ονομάζεται Action Buttons .

Μέρος 1 - Βήματα για τη δημιουργία του κουμπιού δράσης

Επιλέξτε Προβολή παρουσίασης> Κουμπιά δράσης και επιλέξτε το κουμπί Ενέργεια: Προσαρμοσμένη, η οποία είναι η πρώτη επιλογή στην πρώτη σειρά.

03 του 09

Δημιουργία αόρατων υπερσυνδέσμων με χρήση κουμπιών δράσης - con

Σχεδιάστε το κουμπί Action πάνω από το αντικείμενο του PowerPoint. © Wendy Russell
  1. Σύρετε το ποντίκι σας από την πάνω αριστερή γωνία του αντικειμένου στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ορθογώνιο σχήμα πάνω από το αντικείμενο.

  2. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις ενέργειας.

04 του 09

Δημιουργία αόρατων υπερσυνδέσμων με χρήση κουμπιών δράσης - con

Επιλέξτε τη διαφάνεια για σύνδεση στο πλαίσιο διαλόγου "Ρυθμίσεις ενέργειας". © Wendy Russell
  1. Κάντε κλικ δίπλα στην επιλογή Υπερσύνδεση προς: στο παράθυρο διαλόγου "Ρυθμίσεις ενεργειών", για να επιλέξετε ποια διαφάνεια να συνδέσετε.

  2. Επιλέξτε τη διαφάνεια (ή το έγγραφο ή την τοποθεσία web) από την αναπτυσσόμενη λίστα. Σε αυτό το παράδειγμα θέλουμε να συνδέσουμε μια συγκεκριμένη διαφάνεια.

  3. Μετακινηθείτε στη λίστα των επιλογών μέχρι να δείτε τη Διαφάνεια ...

  4. Όταν κάνετε κλικ στο Slide ... ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου Hyperlink to Slide . Κάντε προεπισκόπηση και επιλέξτε τη σωστή διαφάνεια από τη λίστα που εμφανίζεται.

  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Το έγχρωμο ορθογώνιο κουμπί δράσης βρίσκεται πλέον πάνω από το αντικείμενο που επιλέξατε ως σύνδεσμο. Μην ανησυχείτε ότι το ορθογώνιο καλύπτει τώρα το αντικείμενο σας. Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξετε το χρώμα του κουμπιού στο "χωρίς πλήρωση" το οποίο καθιστά το κουμπί αόρατο.

05 του 09

Κάνοντας το κουμπί δράσης αόρατο

Κάντε το κουμπί δράσης αόρατο. © Wendy Russell

Μέρος 2 - Βήματα για την αλλαγή του χρώματος του κουμπιού δράσης

  1. Κάντε δεξί κλικ στο έγχρωμο ορθογώνιο και επιλέξτε Μορφοποίηση αυτόματης μορφής ...
  2. Θα πρέπει να επιλεγεί η καρτέλα " Χρώματα και γραμμές " στο παράθυρο διαλόγου. Εάν όχι, επιλέξτε αυτήν την καρτέλα τώρα.
  3. Στην ενότητα " Συμπλήρωση ", σύρετε το ρυθμιστικό Διαφάνεια προς τα δεξιά μέχρι να φτάσει στο 100% διαφάνεια (ή πληκτρολογήστε 100% στο πλαίσιο κειμένου). Αυτό θα κάνει το σχήμα αόρατο στο μάτι, αλλά θα παραμείνει ένα στερεό αντικείμενο.
  4. Επιλέξτε Χωρίς γραμμή για το χρώμα γραμμής.
  5. Κάντε κλικ στο OK .

06 του 09

Το κουμπί δράσης είναι πλέον αόρατο

Το κουμπί Action είναι τώρα ένα αόρατο κουμπί ή μια αόρατη υπερσύνδεση. © Wendy Russell

Αφού αφαιρέσετε όλα τα γεμίσματα από το κουμπί δράσης, είναι πλέον αόρατα στην οθόνη. Θα σημειώσετε ότι η λαβή επιλογής, που υποδεικνύεται από μικρούς, λευκούς κύκλους, δείχνει ότι το αντικείμενο είναι επιλεγμένο, αν και δεν βλέπετε κανένα χρώμα. Όταν κάνετε κλικ κάπου αλλού στην οθόνη, οι χειρισμοί επιλογής εξαφανίζονται, αλλά το PowerPoint αναγνωρίζει ότι το αντικείμενο εξακολουθεί να υπάρχει στη διαφάνεια.

Ελέγξτε την αόρατη υπερσύνδεση

Προτού συνεχίσετε, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την αόρατη υπερσύνδεσή σας.

  1. Επιλέξτε Προβολή παρουσίασης> Προβολή Εμφάνιση ή πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης F5 .

  2. Όταν φτάσετε στη διαφάνεια με την αόρατη υπερσύνδεση, κάντε κλικ στο συνδεδεμένο αντικείμενο και η διαφάνεια θα πρέπει να αλλάξει σε αυτή με την οποία συνδέσατε.

Μετά τη δοκιμή της πρώτης αόρατης υπερσύνδεσης, αν είναι απαραίτητο, συνεχίστε να προσθέτετε πιο αόρατες υπερσυνδέσεις σε αυτή την ίδια διαφάνεια σε άλλες διαφάνειες, όπως στο παράδειγμα του κουίζ.

07 του 09

Καλύψτε ολόκληρη τη διαφάνεια με μια αόρατη υπερσύνδεση

Κάντε ένα κουμπί ενέργειας για να καλύψετε ολόκληρη τη διαφάνεια. Αυτό θα γίνει μια αόρατη υπερσύνδεση σε μια άλλη διαφάνεια. © Wendy Russell

Ίσως θελήσετε επίσης να τοποθετήσετε μια άλλη αόρατη υπερσύνδεση στη διαφάνεια "προορισμού" για να συνδεθείτε στην επόμενη ερώτηση (αν η απάντηση ήταν σωστή) ή πίσω στην προηγούμενη διαφάνεια (αν η απάντηση ήταν λανθασμένη). Στη διαφάνεια "προορισμού", είναι πιο εύκολο να κάνετε το πλήκτρο αρκετά μεγάλο για να καλύψετε ολόκληρη τη διαφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε στη διαφάνεια για να κάνετε την αόρατη εργασία υπερσύνδεσης.

08 από 09

Μέθοδος 2 - Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική μορφή ως αόρατη υπερσύνδεσό σας

Χρησιμοποιήστε το μενού AutoShapes για να επιλέξετε ένα διαφορετικό σχήμα για την αόρατη υπερσύνδεση. © Wendy Russell

Εάν θέλετε να κάνετε την αόρατη υπερσύνδεσή σας ως κύκλο ή άλλο σχήμα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα AutoShapes , από τη γραμμή εργαλείων Σχεδίασης στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτή η μέθοδος απαιτεί επιπλέον λίγα βήματα, επειδή πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε τις Ρυθμίσεις ενέργειας και στη συνέχεια να αλλάξετε το "χρώμα" του AutoShape ώστε να είναι αόρατο.

Χρησιμοποιήστε ένα AutoShape

  1. Από τη γραμμή εργαλείων Σχεδίαση στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέξτε AutoShapes> Basic Shapes και επιλέξτε ένα σχήμα από τις επιλογές.
    ( Σημείωση - Εάν η γραμμή εργαλείων Σχεδίαση δεν είναι ορατή, επιλέξτε Προβολή> Γραμμές εργαλείων> Σχέδιο από το κύριο μενού.)

  2. Σύρετε το ποντίκι πάνω από το αντικείμενο που θέλετε να συνδέσετε.

09 του 09

Εφαρμόστε τις Ρυθμίσεις Ενέργειας στο AutoShape

Εφαρμόστε τις ρυθμίσεις ενέργειας στο διαφορετικό Autoshape στο PowerPoint. © Wendy Russell

Εφαρμόστε τις Ρυθμίσεις ενέργειας

  1. Κάντε δεξί κλικ στο AutoShape και επιλέξτε Ρυθμίσεις ενέργειας ....

  2. Επιλέξτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο παράθυρο διαλόγου "Ρυθμίσεις ενέργειας", όπως περιγράφεται στη μέθοδο 1 αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Αλλάξτε το χρώμα του κουμπιού δράσης

Δείτε τα βήματα για να κάνετε το κουμπί δράσης αόρατο όπως περιγράφεται στη Μέθοδο 1 αυτού του σεμιναρίου.

Σχετικά Tutorials