Αντικατάσταση όλων των γραμματοσειρών στην παρουσίαση μου ταυτόχρονα

Πώς να αντικαταστήσετε τις γραμματοσειρές ή τις γραμματοσειρές με πρότυπο σε προστιθέμενα πλαίσια κειμένου παγκοσμίως

Το PowerPoint έρχεται με μια εντυπωσιακή επιλογή προτύπων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τις παρουσιάσεις σας. Τα πρότυπα περιλαμβάνουν κείμενα κράτησης θέσης σε γραμματοσειρές που έχουν επιλεγεί ειδικά για την εμφάνιση του προτύπου.

Εργασία με ένα πρότυπο του PowerPoint

Όταν χρησιμοποιείτε το πρότυπο, το κείμενο που πληκτρολογείτε για να αντικαταστήσετε το κείμενο που φέρει το σύμβολο παραμένει στη γραμματοσειρά που καθορίζει το πρότυπο. Αυτό είναι καλό αν σας αρέσει η γραμματοσειρά, αλλά εάν έχετε διαφορετική εμφάνιση, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις γραμματοσειρές με βάση το πρότυπο σε όλη την παρουσίαση. Εάν έχετε προσθέσει μπλοκ κειμένου στην παρουσίασή σας που δεν αποτελούν μέρος του προτύπου, μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις γραμματοσειρές σε παγκόσμιο επίπεδο επίσης.

Αλλαγή γραμματοσειρών στο Master Slide στο PowerPoint 2016

Ο ευκολότερος τρόπος να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σε μια παρουσίαση του PowerPoint με βάση ένα πρότυπο είναι να αλλάξετε την παρουσίαση σε προβολή διαφανειών. Εάν έχετε περισσότερα από ένα Master Slide, τα οποία εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα πρότυπα σε μια παρουσίαση, πρέπει να κάνετε την αλλαγή σε κάθε κύριο διαφάνεια.

  1. Με την παρουσίαση του PowerPoint ανοιχτή, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή ( View ) και κάντε κλικ στην επιλογή Slide Master
  2. Επιλέξτε την κύλιση διαφανειών ή τη διάταξη από τις μικρογραφίες στο αριστερό παράθυρο. Κάντε κλικ στο κείμενο του τίτλου ή στο κείμενο κειμένου που θέλετε να αλλάξετε από την κύρια διαφάνεια.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Γραμματοσειρές στην καρτέλα Κύρια διαφάνεια.
  4. Επιλέξτε τη γραμματοσειρά στη λίστα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την παρουσίαση.
  5. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για οποιεσδήποτε άλλες γραμματοσειρές στο master master που θέλετε να αλλάξετε.
  6. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο κύρια προβολής .

Οι γραμματοσειρές σε κάθε διαφάνεια που βασίζονται σε κάθε κύριο διαφάνεια επιλέγετε να αλλάξετε τις νέες γραμματοσειρές που επιλέγετε. Μπορείτε να αλλάξετε τις γραμματοσειρές παρουσίασης στην προβολή κυλιόμενων διαφανειών ανά πάσα στιγμή.

Αλλαγή όλων των τυποποιημένων γραμματοσειρών στο PowerPoint 2013

Στο PowerPoint 2013 μεταβείτε στην καρτέλα Σχεδίαση για να αλλάξετε τις γραμματοσειρές με πρότυπα. Κάντε κλικ στο βέλος στη δεξιά πλευρά της κορδέλας και κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα στο πλαίσιο Παραλλαγές . Επιλέξτε Γραμματοσειρές και επιλέξτε αυτήν που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε όλη την παρουσίαση.

Αντικατάσταση γραμματοσειρών σε πλαίσια πρόσθετου κειμένου

Παρόλο που η χρήση του κύριου διαφανειών για την αντικατάσταση όλων των τίτλων και του κειμένου που είναι προτυποποιημένα είναι εύκολο, δεν επηρεάζει κανένα πλαίσιο κειμένου που έχετε προσθέσει ξεχωριστά στην παρουσίασή σας. Εάν οι γραμματοσειρές που θέλετε να αλλάξετε δεν είναι μέρος της κύριας διαμόρφωσης προτύπων, μπορείτε να αντικαταστήσετε μια γραμματοσειρά για άλλη σε αυτά τα πλαίσια κειμένου που έχουν προστεθεί παγκοσμίως. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν συνδυάζετε διαφάνειες από διαφορετικές παρουσιάσεις που χρησιμοποιούν διαφορετικές γραμματοσειρές και θέλετε όλοι να είναι συνεπείς.

Αντικατάσταση μεμονωμένων γραμματοσειρών παγκοσμίως

Το PowerPoint διαθέτει μια βολική λειτουργία Αντικατάσταση γραμματοσειράς που σας επιτρέπει να κάνετε μια σφαιρική αλλαγή σε όλες τις περιπτώσεις μιας γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται σε μια παρουσίαση ταυτόχρονα.

  1. Στο PowerPoint 2016, επιλέξτε Μορφή στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση γραμματοσειρών από το αναπτυσσόμενο μενού. Στο PowerPoint 2013, 2010 και 2007, επιλέξτε την καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας και κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση > Αντικατάσταση γραμματοσειρών. Σε PowerPoint 2003, επιλέξτε Μορφή > Αντικατάσταση γραμματοσειρών από το μενού.
  2. Στο πλαίσιο διαλόγου " Αντικατάσταση γραμματοσειρών ", στην επικεφαλίδα " Αντικατάσταση" , επιλέξτε τη γραμματοσειρά που θέλετε να αλλάξετε από την αναπτυσσόμενη λίστα γραμματοσειρών στην παρουσίαση.
  3. Στην επικεφαλίδα Με , επιλέξτε τη νέα γραμματοσειρά για την παρουσίαση.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αντικατάσταση . Όλο το κείμενο που προστέθηκε στην παρουσίαση που χρησιμοποίησε την αρχική γραμματοσειρά εμφανίζεται τώρα στη νέα σας επιλογή γραμματοσειράς.
  5. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν η παρουσίασή σας περιέχει μια δεύτερη γραμματοσειρά που θέλετε να αλλάξετε.

Απλά μια προσοχή. Όλες οι γραμματοσειρές δεν δημιουργούνται ίσες. Ένα μέγεθος 24 στη γραμματοσειρά Arial διαφέρει από το μέγεθος 24 στη γραμματοσειρά Barbara Hand. Ελέγξτε το μέγεθος της νέας γραμματοσειράς σας σε κάθε διαφάνεια. Θα πρέπει να είναι εύκολο να διαβαστεί από το πίσω μέρος του δωματίου κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης.