Πώς να χρησιμοποιήσετε το Photoshop Brushes στο GIMP

Δεν συνειδητοποιούν όλοι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βούρτσες του Photoshop στο GIMP , αλλά αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επεκταθεί ο δημοφιλής επεξεργαστής εικονοστοιχείων που βασίζεται σε εικονοστοιχεία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα εγκαταστήσετε για να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά πρέπει να έχετε έκδοση GIMP 2.4 ή νεότερη έκδοση.

Οι βούρτσες του Photoshop πρέπει να μετατραπούν με το χέρι σε προηγούμενες εκδόσεις του GIMP. Μπορείτε ακόμα να βρείτε οδηγίες για το πώς να μετατρέψετε τα πινέλα του Photoshop αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση, αλλά ίσως είναι καιρός να ενημερώσετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Γιατί όχι? Η έκδοση 2.8.22 είναι πλέον διαθέσιμη και είναι δωρεάν, όπως και οι άλλες προηγούμενες εκδόσεις του GIMP. Το GIMP 2.8.22 έχει μερικές βολικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Σας επιτρέπει να περιστρέψετε τις βούρτσες σας όταν ζωγραφίζετε και είναι πιο εύκολα οργανωμένες από ό, τι σε παλαιότερες εκδόσεις. Τώρα μπορείτε να τα επισημάνετε για εύκολη ανάκτηση.

Όταν ξεκινάτε την εγκατάσταση τους στο GIMP, ίσως διαπιστώσετε ότι γίνεται λίγο εθιστικό. Η δυνατότητα χρήσης βούρτσες Photoshop είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό του GIMP που σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πρόγραμμα με τις πολλές δωρεάν αυτές που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

01 από 04

Επιλέξτε μερικές βούρτσες του Photoshop

Θα χρειαστείτε μερικές βούρτσες του Photoshop πριν μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε στο GIMP. Βρείτε συνδέσεις σε ένα ευρύ φάσμα πινέλων του Photoshop, αν δεν έχετε επιλέξει ήδη κάποια.

02 από 04

Αντιγράψτε τις βούρτσες στο φάκελο "Βούρτσες" (Windows)

Το GIMP έχει έναν συγκεκριμένο φάκελο για βούρτσες. Οποιεσδήποτε συμβατές βούρτσες που βρίσκονται σε αυτό το φάκελο φορτώνονται αυτόματα κατά την εκκίνηση του GIMP.

Μπορεί να χρειαστεί να τα εξαγάγετε πρώτα αν αυτά που έχετε κατεβάσει είναι συμπιεσμένα, όπως σε μορφή ZIP. Θα πρέπει να είστε σε θέση να ανοίξετε το αρχείο ZIP και να αντιγράψετε τα πινέλα απευθείας χωρίς να τα εξαγάγετε από τα Windows.

Ο φάκελος "Βούρτσες" βρίσκεται στον φάκελο εγκατάστασης του GIMP. Μπορείτε να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε τις βούρτσες που κατεβάσατε σε αυτόν το φάκελο όταν το έχετε ανοίξει.

03 του 04

Αντιγράψτε τις βούρτσες στο φάκελο Brushes (OS X / Linux)

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα Photoshop Brushes με το GIMP σε OS X και Linux. Κάντε δεξί κλικ στο GIMP στο φάκελο "Εφαρμογές" στο OS X και επιλέξτε "Εμφάνιση περιεχομένων πακέτου". Στη συνέχεια περιηγηθείτε στο στοιχείο Πόροι> Κοινή χρήση> gimp> 2.0 σε Mac για να βρείτε το φάκελο βουρτσών.

Θα πρέπει να μπορείτε να πλοηγηθείτε στο φάκελο των πινέλων GIMP από τον αρχικό κατάλογο του Linux. Ίσως χρειαστεί να κάνετε ορατά φακέλους ορατά χρησιμοποιώντας το Ctrl + H για να εμφανίσετε το φάκελο .gimp-2 .

04 του 04

Ανανεώστε τις βούρτσες

Το GIMP φορτώνει αυτόματα μόνο τις βούρτσες όταν εκκινείται, οπότε θα πρέπει να ανανεώσετε με μη αυτόματο τρόπο τη λίστα αυτών που έχετε εγκαταστήσει. Μεταβείτε στα Windows > Παράθυρα με δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων > Βούρτσες . Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Ανανέωση που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της κάτω γραμμής στο παράθυρο Βούρτσες. Θα δείτε ότι οι πρόσφατα εγκατεστημένες βούρτσες εμφανίζονται τώρα.