Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή σας

Απολαύστε μια μεγαλύτερη οθόνη και τη χρήση του πληκτρολογίου σας ενώ συζητάτε για το Whatsapp

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ακούσει ή χρησιμοποιείτε ήδη το WhatsApp . Ιδρύθηκε το 2009 από δύο πρώην Yahoo! εργαζομένων και έχει βιώσει απίστευτη επιτυχία ως μια εντελώς δωρεάν μέθοδος για την αποστολή κειμένων και αρχείων, καθώς και την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων σε οποιονδήποτε άλλο με την εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι πραγματικά πολυ-πλατφόρμα, που διατίθεται για μια μεγάλη ποικιλία τηλεφώνων, όπως iPhone, Android, BlackBerry, Nokia και συσκευές Windows. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας;

Το WhatsApp έχει παράσχει ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού εδώ και αρκετό καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή WhatsApp ακριβώς στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Τον Μάιο του 2016, ξεκίνησαν επίσης ένα αυτόνομο client desktop διαθέσιμο για Mac OS X 10.9 και up και Windows 8 και νεότερα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp από ένα τηλέφωνο, μέσω του ιστότοπου και μέσω της εφαρμογής επιφάνειας εργασίας.

WhatsApp Web vs Desktop Client

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ του προγράμματος-πελάτη Web WhatsApp και του desktop client WhatsApp; Είναι πολύ παρόμοια, ωστόσο, ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας προσφέρει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά, και ο πελάτης web είναι πολύ πιο "κινητός".

Με την έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις πληκτρολογίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης και οι ειδοποιήσεις μπορούν να αποστέλλονται απευθείας στην επιφάνεια εργασίας σας. Φαίνεται επίσης πιο ισχυρό και σαν ένα κανονικό πρόγραμμα, επειδή, καλά, είναι ένα κανονικό πρόγραμμα που έχει εγκατασταθεί όπως και κάθε άλλο.

Ο πελάτης ιστού, όχι το άλλο χέρι, είναι πολύ πιο εύκολο να αρχίσει να χρησιμοποιεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισέλθετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω του συνδέσμου που θα βρείτε στην επόμενη ενότητα παρακάτω και όλα τα μηνύματά σας θα εμφανίζονται αμέσως, ανεξάρτητα από τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, είτε είστε δικό σας σπίτι είτε δημόσιος.

Διαφορετικά, οι πελάτες λειτουργούν ακριβώς το ίδιο και σας επιτρέπουν να στείλετε εικόνες, κείμενα κτλ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp από έναν υπολογιστή

Όπως ήδη συζητήσαμε, υπάρχουν τρεις τρόποι χρήσης του WhatsApp. Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη την εφαρμογή για κινητά, αλλά αν όχι, προχωρήστε και κάντε λήψη.

Για να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp από έναν υπολογιστή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του WhatsApp για μια έκδοση προγράμματος περιήγησης ή κάντε λήψη του προγράμματος επιφάνειας εργασίας μέσω της σελίδας Λήψη WhatsApp.

Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σύνδεσμο λήψης που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας. είτε τη σύνδεση των Windows ή Mac.

Αφού ανοιχτεί, το πρόγραμμα για επιτραπέζιους υπολογιστές και ο πελάτης web θα παρουσιάσουν έναν μεγάλο κώδικα QR .

  1. Ανοίξτε το WhatsApp από το τηλέφωνό σας.
  2. Πλοηγηθείτε στο Settings > WhatsApp Web / Desktop .
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Σάρωση κώδικα QR .
  4. Κρατήστε το τηλέφωνό σας μέχρι την οθόνη του υπολογιστή για να σαρώσετε τον κωδικό QR . Θα κάνει τα πάντα αυτόματα. απλά πρέπει να τοποθετήσετε την κάμερα προς αυτή την κατεύθυνση.
  5. Ο πελάτης WhatsApp θα ανοίξει αμέσως και θα σας δείξει τα μηνύματα που έχετε ήδη στο τηλέφωνό σας. Τώρα μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή WhatsApp στο τηλέφωνό σας και να την χρησιμοποιήσετε από τον υπολογιστή σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WhatsApp

Το WhatsApp προέκυψε αρχικά έσοδα χρεώνοντας για λήψεις - μια εφάπαξ χρέωση $ .99 από τους χρήστες iPhone και ετήσια χρέωση $ .99 για χρήστες Android. Εντούτοις, χτύπησε το μεγάλο payday το 2014, όταν αποκτήθηκε από το Facebook για $ 19B. Τον Φεβρουάριο του 2016, η WhatsApp ανακοίνωσε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το WhatsApp προσφέρει κάποιες διασκεδαστικές λειτουργίες που αξίζουν τον κόπο να πειραματιστείτε. Οι εκδόσεις επιτραπέζιων υπολογιστών σάς επιτρέπουν να περιηγείστε στον σκληρό σας δίσκο για φωτογραφίες, βίντεο ή έγγραφα που μπορείτε να στείλετε απευθείας στη διασύνδεση συνομιλίας (βεβαιωθείτε ότι ο δέκτης χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση του desktop client για να διασφαλίσετε ότι οι πιο πρόσφατες λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες).

Αν ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα web, μπορείτε να έχετε πρόσβαση απευθείας στην διασύνδεση για να τραβήξετε μια φωτογραφία που μπορείτε να στείλετε μέσω της συνομιλίας. Μια άλλη μοναδική δυνατότητα είναι τα φωνητικά ηχογραφημένα μηνύματα. Ξεκινήστε μια εγγραφή κάνοντας κλικ στο μικρόφωνο στην κάτω δεξιά πλευρά της διασύνδεσης και καταγράψτε ένα προφορικό μήνυμα. Επιπλέον, δεδομένης της τεράστιας βάσης χρηστών της WhatsApp, είναι πιθανό να έχετε φίλους που χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε και να συζητάτε αμέσως.

Ενώ οι εκδόσεις ιστού και επιτραπέζιου υπολογιστή της εφαρμογής είναι βολικές για χρήση ενώ βρίσκεστε στον υπολογιστή σας και σας επιτρέπουν να συνομιλείτε άνετα με το πληκτρολόγιό σας, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Πολλές δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην κινητή συσκευή σας δεν είναι διαθέσιμες στον υπολογιστή σας.

Για παράδειγμα, στον υπολογιστή σας, δεν έχετε την επιλογή να προσκαλέσετε άτομα από το βιβλίο διευθύνσεών σας για να συμμετάσχετε στο WhatsApp. Επίσης, δεν μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας ή έναν χάρτη, που είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά στην έκδοση για κινητά.

Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το WhatsApp στο τηλέφωνό σας για να χρησιμοποιήσετε τους πελάτες web και desktop. Η εφαρμογή συγχρονίζεται απευθείας με την κινητή συσκευή σας, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi, για να αποφύγετε τη συσσώρευση ακριβών χρεώσεων δεδομένων.

Επίσης, μπορείτε να έχετε είτε το πρόγραμμα-πελάτη ιστού ή τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας ανοιχτό σε οποιαδήποτε στιγμή. έχοντας ένα ανοιχτό με το άλλο θα κλείσει αυτόματα αυτό που δεν χρησιμοποιείται.