Τι είναι ένα αρχείο ASHX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASHX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASHX είναι ένα αρχείο ASP.NET Web Handler που συχνά περιέχει αναφορές σε άλλες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται σε μια εφαρμογή διακομιστή Web ASP.NET.

Οι λειτουργίες στο αρχείο ASHX γράφονται στη γλώσσα προγραμματισμού C # και μερικές φορές οι αναφορές είναι τόσο σύντομες ώστε ένα αρχείο ASHX μπορεί να καταλήξει να είναι μία μόνο γραμμή κώδικα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν μόνο τα αρχεία ASHX κατά λάθος όταν προσπαθούν να κατεβάσουν ένα αρχείο από έναν ιστότοπο, όπως ένα αρχείο PDF . Αυτό συμβαίνει επειδή το αρχείο ASHX αναφέρει ότι το αρχείο PDF για να το στείλει στο πρόγραμμα περιήγησης για λήψη, αλλά δεν το ονομάζει σωστά, συνδέοντας το .ASHX στο τέλος αντί για το .PDF.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ASHX

Τα αρχεία ASHX είναι αρχεία που χρησιμοποιούνται με τον προγραμματισμό ASP.NET και μπορούν να ανοίξουν με οποιοδήποτε πρόγραμμα που κωδικοποιεί σε ASP.NET, όπως το Microsoft Visual Studio και η Microsoft Visual Community.

Αφού είναι αρχεία κειμένου , μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία ASHX με πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για να δείτε τα αγαπημένα μας.

Τα αρχεία ASHX δεν προορίζονται για προβολή ή ανοιχτή από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αν έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ASHX και αναμένεται ότι θα περιέχει πληροφορίες (όπως ένα έγγραφο ή άλλα αποθηκευμένα δεδομένα), είναι πιθανό ότι κάτι δεν συμβαίνει με τον ιστότοπο και αντί να δημιουργήσει χρήσιμες πληροφορίες, παρέδωσε αυτό το αρχείο διακομιστή.

Σημείωση: Μπορείτε τεχνικά να δείτε το κείμενο ενός αρχείου ASHX χρησιμοποιώντας ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αρχείο πρέπει να ανοίξει με αυτόν τον τρόπο. Με άλλα λόγια, ένα πραγματικό αρχείο ASHX, το οποίο περιέχει αναγνώσιμο κείμενο για εφαρμογές ASP.NET, μπορεί να προβληθεί στον περιηγητή σας, αλλά όχι όλα τα αρχεία .ASHX είναι στην πραγματικότητα αρχεία ASP.NET Web Handler. Υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Το καλύτερο τέχνασμα με ένα αρχείο ASHX είναι απλώς να το μετονομάσετε στο είδος του αρχείου που αναμενόταν να είναι. Φαίνεται ότι πολλοί υποτίθεται ότι είναι αρχεία PDF, για παράδειγμα, εάν κατεβάσετε ένα αρχείο ASHX από την ηλεκτρική εταιρεία ή την τράπεζά σας, απλά μετονομάστε το ως statement.pdf και ανοίξτε το. Εφαρμόστε την ίδια λογική για ένα αρχείο μουσικής, ένα αρχείο εικόνας κ.λπ.

Όταν προκύψουν αυτά τα ζητήματα, ο ιστότοπος που επισκέπτεστε και ο οποίος εκτελεί το αρχείο ASHX έχει κάποιο πρόβλημα και αυτό το τελευταίο βήμα, όπου το αρχείο ASHX υποτίθεται ότι θα μετονομαστεί σε ό , τι και αν δεν συμβαίνει. Έτσι μετονομασία του αρχείου είναι μόνο εσείς κάνετε το τελευταίο βήμα τον εαυτό σας.

Εάν αυτό συμβαίνει πολύ όταν κατεβάζετε συγκεκριμένα αρχεία PDF, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την προσθήκη PDF που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησής σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να διορθώσετε αυτό, αλλάζοντας το πρόγραμμα περιήγησης, αντί να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη Adobe PDF.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε απλά να μετονομάσετε οποιοδήποτε αρχείο για να έχετε διαφορετική επέκταση και να περιμένετε να λειτουργήσει σωστά. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να μετονομάσετε ένα αρχείο .PDF σε ένα αρχείο .DOCX και υποθέστε ότι θα ανοίξει ένα λεπτό σε έναν επεξεργαστή κειμένου. Ένα εργαλείο μετατροπής είναι απαραίτητο για πραγματικές μετατροπές αρχείων.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ASHX

Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε πραγματικά ένα αρχείο ASHX σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκτός αν είναι μία από τις μορφές αρχείων που παρατίθενται στο παράθυρο διαλόγου "Αποθήκευση ως" στο Microsoft Visual Studio ή σε ένα από τα άλλα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Οι μορφές που παρατίθενται εκεί είναι άλλες μορφές που βασίζονται σε κείμενο, αφού αυτό είναι ένα πραγματικό αρχείο ASHX - ένα αρχείο κειμένου.

Δεδομένου ότι αυτοί οι τύποι αρχείων είναι απλά αρχεία κειμένου, δεν μπορείτε να μετατρέψετε ASHX σε JPG , MP3 ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή όπως αυτή. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι το αρχείο ASHX πρέπει να είναι MP3 ή κάποιο άλλο τύπο αρχείου, διαβάστε τι είπα παραπάνω για μετονομασία του αρχείου. Για παράδειγμα, αντί να μετατρέψετε το αρχείο ASHX σε PDF, ίσως χρειαστεί να μετονομάσετε την επέκταση αρχείου.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο ASHX είναι να ελέγξετε ότι χρησιμοποιείτε πραγματικά ένα αρχείο ASHX. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι ορισμένα αρχεία έχουν επεκτάσεις αρχείων που μοιάζουν με .ASHX όταν είναι ακριβώς ακριβώς γραμμένα παρόμοια.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο ASHX δεν είναι το ίδιο με ένα αρχείο ASH, το οποίο μπορεί να είναι ένα αρχείο μενού του συστήματος Nintendo Wii, αρχείο Audio Metadata ή αρχείο KoLmafia ASH Script. Αν έχετε ένα αρχείο ASH, πρέπει να ερευνήσετε την επέκταση αρχείου για να δείτε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο σε μία από αυτές τις άλλες μορφές.

Το ίδιο ισχύει και αν έχετε ένα αρχείο ASX, ASHBAK ή AHX. Αντίστοιχα, αυτά είναι είτε αρχεία Microsoft ASF Redirector είτε αρχεία προσωρινών ευρετηρίων Alpha Five Library. Αρχεία Backup αρχείων Ashampoo. ή WinAHX Module Tracker.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίσετε την πραγματική επέκταση αρχείου επειδή αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσδιορίσετε αμέσως τη μορφή αρχείου και τελικά την εφαρμογή με την οποία συνεργάζεται το αρχείο.