Τι είναι ένα αρχείο EPM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EPM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EPM είναι ένα αρχείο Encrypted Portable Media. Σε αντίθεση με άλλες μορφές αρχείων πολυμέσων όπως MP3 , WAV , MP4 , κλπ., Τα αρχεία σε μορφή EPM δεν μπορούν να ανοίξουν με οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Η Destiny Media Technologies είναι η εταιρεία πίσω από αυτό το σύστημα κρυπτογράφησης μέσων. Απελευθερώνουν λογισμικό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το άνοιγμα αρχείων σε μορφή EMP.

Εντούτοις, το EPM μπορεί να αναφερθεί στον Διαχειριστή Πολιτικής Κρυπτογράφησης, ο οποίος είναι ένα πρόγραμμα-πελάτης κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται με λογισμικό ασφαλείας Check Point για κρυπτογράφηση φορητών συσκευών αποθήκευσης αφαιρούμενων μέσων όπως μονάδες flash , CD και DVD κ.λπ.

Σημείωση: Το EPM είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για την Oracle Enterprise Performance Management και τη μονάδα συγκέντρωσης που ονομάζεται ισοδύναμα ανά εκατομμύριο, αλλά ούτε έχει καμία σχέση με τη μορφή αρχείου EPM.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EPM

Τα αρχεία EPM είναι κρυπτογραφημένα αρχεία πολυμέσων, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα προγράμματα και εφαρμογές για αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου βίντεο ήχου EPM που μπορεί να έχετε.

Ελεύθερα προγράμματα και εφαρμογές διατίθενται από την Destiny Media Technologies για αναπαραγωγή των κρυπτογραφημένων μέσων:

Ορισμένα αρχεία EPM ενδέχεται να είναι κοντέινερ για άλλα αρχεία, παρόμοια με τη μορφή ZIP . Αν αυτό είναι το αρχείο EPM σας, θα πρέπει να μπορείτε να εξαγάγετε τα περιεχόμενά του χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων όπως το 7-Zip.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το 7-Zip, απλά κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το αρχείο EPM και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή 7-Zip> Open archive . Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο αρχείο EPM και, στη συνέχεια, να αντιγράψετε αυτά που θέλετε ή να εξάγετε όλα τα στοιχεία ταυτόχρονα.

Ανατρέξτε στον ιστότοπο Check Point αν χρειάζεστε ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει ένα αρχείο EPM που σχετίζεται με τον Διαχειριστή πολιτικής κρυπτογράφησης Check Point. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τα ίδια τα προγράμματα, αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι είτε το λογισμικό τους Endpoint Media Encryption Software Blade είτε το Endpoint Full Disk Encryption Software Blade που χρησιμοποιεί αυτά τα είδη αρχείων EPM.

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, μπορεί να έχετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Ορισμένα αρχεία έχουν παρόμοια επέκταση αρχείου, παρόλο που δεν ανοίγουν με το ίδιο πρόγραμμα, όπως αρχεία EPS , EPC , RPM , CEP, EPRT και EPUB .

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EPM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία EPM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EPM

Δεν έχω δοκιμάσει αυτό τον εαυτό μου, αλλά μπορεί να είστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία EPM στο Play MPE έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο στην πραγματική του μορφή, όπως ένα MP3 αν είναι ένα αρχείο ήχου.

Εάν καταφέρετε να λάβετε ένα αρχείο MP3 από το αρχείο EMP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου για να μετατρέψετε το MP3 σε κάποια άλλη μορφή ήχου, όπως το WAV. Το ίδιο ισχύει και για κρυπτογραφημένα βίντεο που αποθηκεύονται ως αρχεία EMP - ένας δωρεάν μετατροπέας βίντεο μπορεί να μετατρέψει MP4 και άλλες μορφές βίντεο.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία EPM

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EPM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.