Ανασκόπηση: Logitech Alert 750e υπαίθριο σύστημα Master

Προοπτική χρήστη του Mac

Μέχρι πρόσφατα, τα συστήματα κάμερας ασφαλείας της Logitech Alert ήταν προσφορές μόνο για PC. Η Logitech πρόσθεσε πρόσφατα την υποστήριξη Mac με τη μορφή της έκδοσης Mac του λογισμικού Logitech Alert Commander, η οποία παρέχει τη διεπαφή χρήστη επιφάνειας εργασίας για τον έλεγχο των συστημάτων κάμερας Alert.

Η σειρά συστημάτων συναγερμού Logitech Alert προσφέρεται σε 2 γεύσεις, ένα εσωτερικό σύστημα πλοήγησης ή ένα υπαίθριο σύστημα πλοήγησης. Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον εσωτερικές κάμερες με ή χωρίς νυχτερινή όραση και εξωτερικές κάμερες νυχτερινής όρασης για να προσθέσετε σε οποιαδήποτε έκδοση του κύριου συστήματος. Κάθε κύριο σύστημα υποστηρίζει έως και 6 συνολικά κάμερες.

Δοκιμάσαμε το Logitech Alert 750e Outdoor Master System (ιστοσελίδα / τιμές σύγκρισης). Το κύριο σύστημα περιλαμβάνει μια εξωτερική κάμερα με νυχτερινή όραση, δύο προσαρμογείς δικτύου HomePlug AV που είναι συμβατοί με τον προσαρμογέα δικτύου (το ένα συνδέεται στον δρομολογητή σας και το άλλο συνδέεται με την κάμερα), το λογισμικό ελέγχου κάμερας, το στήριγμα της κάμερας και το καλώδιο διαχείρισης καλωδίων και τα καλώδια Ethernet.

Η εγκατάσταση ήταν απλή. Οι παρεχόμενες οδηγίες ήταν απλές και στο σημείο. Τα καλώδια ήταν χρωματικά κωδικοποιημένα και τα μόνο εργαλεία που απαιτούνται ήταν ένα κατσαβίδι κεφαλής της Philips και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι για τη διάνοιξη οπών στερέωσης για το υλικό τοποθέτησης της κάμερας.

Η κάμερα που συνοδεύει το υπαίθριο κύριο σύστημα συνδέεται με έναν εξωτερικό σκληρυνόμενο προσαρμογέα δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί την καλωδίωση του σπιτιού σας για επικοινωνία. Ο προσαρμογέας τροφοδοσίας της κάμερας εξυπηρετεί διπλή λειτουργία, παρέχοντας συνδεσιμότητα δικτύου και παροχή ενέργειας στη μηχανή μέσω ενός μόνο καλωδίου. Η εγκατάσταση μεμονωμένου καλωδίου έχει ως αποτέλεσμα μια καθαρή εμφάνιση, καθώς μόνο ένα καλώδιο πρέπει να αποκρύπτεται κατά τη συναρμολόγηση.

Η ίδια η κάμερα αισθάνεται βαρύ και έχει μια σταθερή ποιότητα κατασκευής. Η προστασία από τις καιρικές συνθήκες είναι εμφανής στα ελαστικά παρεμβύσματα που χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τα καλώδια που σφραγίζουν καλά, όταν συναρμολογηθούν πλήρως.

Η εγκατάσταση του λογισμικού ολοκληρώθηκε μέσω του Mac App Store (ή χρησιμοποιώντας το συνημμένο CD λογισμικού για χρήστες Windows). Η εφαρμογή Commander Alert ήταν δωρεάν και κατεβάστηκε γρήγορα. Μόλις εγκατασταθούν, οι οδηγίες στην οθόνη σας καθοδηγούν στη διαδικασία δημιουργίας ενός δωρεάν Λογαριασμού Logitech (που απαιτείται για απομακρυσμένη προβολή). Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, η κάμερα σαρώθηκε και βρέθηκε από το λογισμικό.

Η εγκατάσταση ήταν απολαυστικά χωρίς προβλήματα. Ήμουν σε λειτουργία και σε λίγα λεπτά και παρουσιάστηκε με μια ζωντανή εικόνα από την κάμερα που δεν απαιτούσε καμία μικροαλλαγές από μέρους μου. Το μοναδικό μου παράπονο ήταν ότι η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί ψηφιακό pan / zoom που οδηγεί σε περιττή περικοπή της εικόνας της κάμερας. Αυτό καθορίστηκε εύκολα με το ζουμ σε όλη την έξοδο από την εικόνα στην περιοχή ρυθμίσεων PTZ, έτσι ώστε να μην υπάρχει περικοπή στο εγγεγραμμένο βίντεο.

Η κάμερα ενεργοποιείται. Η ενεργοποίηση της κίνησης μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί μεταφέροντας ένα κουτί γύρω από μια περιοχή ενδιαφέροντος μέσα στην εικόνα της ζωντανής κάμερας στη σελίδα ρυθμίσεων ανίχνευσης κίνησης. Ο καθορισμός συγκεκριμένων περιοχών ενεργοποίησης κίνησης σάς επιτρέπει να προβάλλετε αντικείμενα, όπως έναν πολυσύχναστο δρόμο, που μπορεί να προκαλέσει περιττή ενεργοποίηση της εγγραφής που ενεργοποιείται με κίνηση.

Το λογισμικό Alert Commander επιτρέπει την εγγραφή βίντεο σε τοπικές μονάδες ή μονάδες δικτύου καθώς και στην αποθήκευση με βάση το cloud Dropbox. Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο DVR με κάρτα Micro SD 2GB. Μπορείτε να αγοράσετε μια μεγαλύτερη κάρτα SD για να αντικαταστήσετε αυτήν που συνοδεύει το σύστημα εάν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης (μέχρι 32GB). Η ένταξη ενός ενσωματωμένου DVR είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, καθώς διασφαλίζει ότι η κάμερα μπορεί να συνεχίσει να καταγράφει ακόμα και αν χάσει τη σύνδεσή της με το δίκτυο. Παρέχει επίσης πλεονασμό σε περίπτωση κλοπής του υπολογιστή σας.

Ο υπεύθυνος προειδοποίησης μπορεί επίσης να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ενεργοποιηθούν αισθητήρες κίνησης. Οι ειδοποιήσεις μπορεί να συνοδεύονται από ένα στιγμιότυπο του τι προκάλεσε τον αισθητήρα αν το επιλέξετε. Ενδέχεται να βρεθείτε πλημμυρισμένοι με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ενεργοποιηθεί με κίνηση, μέχρι να μπορέσετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ευαισθησίας κίνησης και τις ρυθμίσεις φίλτρου κίνησης για να έχετε τη σωστή ισορροπία. Η λειτουργία του χρονοδιαγράμματος συναγερμού βοηθάει στη μείωση των ενοχλητικών συναγερμών, εμποδίζοντας την αποστολή ειδοποιήσεων κίνησης κατά τη διάρκεια των ωρών που είστε στο σπίτι και δεν θέλετε να ενημερωθείτε.

Μια εφαρμογή Logitech Alert Mobile (iPhone, Android) είναι διαθέσιμη για την απομακρυσμένη προβολή των ζωντανών τροφοδοσιών κάμερας. Η δωρεάν εφαρμογή Mobile Alert είναι πολύ βασική, επιτρέποντάς σας μόνο να βλέπετε την ζωντανή ροή φωτογραφικής μηχανής, εκτός και αν επιλέξετε να πληρώσετε για πρόσθετες λειτουργίες, όπως έλεγχος DVR. Αυτή η εφαρμογή χρειάζεται απελπισμένα μια λειτουργία τσιμπήματος για μεγέθυνση, ώστε να μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις εικόνες που μπορεί διαφορετικά να αποδειχθούν δύσκολο στη μικρή οθόνη του smartphone σας. Ένα στιγμιότυπο χαρακτηριστικό θα ήταν επίσης μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Η προβολή της φωτογραφικής μηχανής σας είναι επίσης προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας Logitech Alert. Η προβολή προστατεύεται από τα διαπιστευτήριά σας σύνδεσης τα οποία απαιτούνται για την πρόσβαση στη ζωντανή ροή της κάμερας.

Η ποιότητα εικόνας της κάμερας χρεώνεται ως 720p. Το επίπεδο λεπτομέρειας που παρέχεται από την ανάλυση βοηθάει στην ανασκόπηση των φωτογραφιών για τους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τα οποία είναι συχνά δύσκολο να εξαχθούν με κάμερες χαμηλότερης ανάλυσης. Η ακρίβεια των χρωμάτων ήταν εξαιρετική κατά την προβολή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο τρόπος νυχτερινής όρασης ήταν αρκετά ομοιόμορφος χωρίς σημαντικό φαινόμενο προβολής.

Συνολικά είμαι εντυπωσιασμένος με το σύστημα Logitech Alert 750e σε Mac. Είμαι ευτυχής που η Logitech δεν πήγε για ασύρματη συνδεσιμότητα σε αυτήν την κάμερα, καθώς έχω πολλά προβλήματα με τις ασύρματες κάμερες IP που χάνουν τις συνδέσεις τους. Αυτό το προϊόν αισθάνεται καλά σκεπτόμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να λείπει από τη λειτουργικότητα προβολής του κινητού και από προηγμένες λειτουργίες προβολής.

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Σημείωση για προχωρημένους χρήστες:

Αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την κάμερα με λογισμικό όπως το EvoCam, μπορεί να έχετε πρόσβαση στην ροή RTSP από την κάμερα, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην τροφοδοσία για να ρυθμίσετε την ηχογράφηση 24/7. Ελέγξτε τα φόρουμ υποστήριξης της Logitech και αναζητήστε στο RTSP για να μάθετε τον σωστό σύνδεσμο για τη ροή RTSP της κάμερας.

Το σύστημα είναι εύκολο στη χρήση, απλό στη ρύθμιση και έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Σίγουρα θα συνιστούσα αυτό το σύστημα για οικιακούς χρήστες ή χρήστες μικρών επιχειρήσεων που αναζητούν μια είσοδο στο σύστημα κάμερας ασφαλείας IP μεσαίου επιπέδου.

Ενημέρωση: Πρόκειται για προϊόν παλαιού τύπου. Η Logitech δεν εμφανίζει πλέον τις κάμερες Alert προς πώληση στην ιστοσελίδα τους.