Γιατί χρειάζεστε έναν διαθέσιμο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δεν είναι μόνο για την αποφυγή SPAM πια

Μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης είναι ένας λογαριασμός email που ρυθμίζετε για εκείνους τους χρόνους όταν χρειάζεστε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν θέλετε να δώσετε το κύριο email σας. Ας δούμε ορισμένους λόγους για τους οποίους ίσως να εξετάσετε τη χρήση ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης:

Αποφυγή SPAM

Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης είναι να αποφύγουν την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους να αποτελέσουν στόχο για το SPAM. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, το SPAM (επίσης γνωστό ως ανεπιθύμητο και ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στο Διαδίκτυο.

Όλοι μας μισούμε να κοσκινίζουμε το βουνό SPAM που σφραγίζει τα εισερχόμενά μας. Η τεχνολογία φιλτραρίσματος SPAM έχει γίνει πιο εκλεπτυσμένη τα τελευταία χρόνια, αλλά οι spammers και οι απατεώνες φαίνεται να γίνονται όλο και πιο έμπειροι στην κατάχρηση των φίλτρων μας. Θα αλλάξουν μερικά γράμματα μιας λέξης που ξέρουν ότι θα φιλτραριστούν αρκετά ώστε να ξεπεράσουν τους κανόνες SPAM.

Κάθε φορά που εγγράφεστε σε έναν ιστότοπο που απαιτεί έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διατρέχετε τον κίνδυνο να σας πλημμυρίσει ο ιστότοπος με υλικό μάρκετινγκ, διαφημίσεις τρίτου μέρους κ.λπ. Υπάρχει συχνά πολύ λεπτή εκτύπωση που παραβλέπουμε ότι μπορεί να δώσει στην ιστοσελίδα την άδεια χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και πολλές φορές τους παρέχει άδεια να πουλήσουν τις πληροφορίες μας σε άλλους.

Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης που κάνει την πιο νόημα. Σας δίνει τη δυνατότητα να εγγραφείτε με μια έγκυρη διεύθυνση, αλλά δεν φράζει την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανεπιθύμητη αλληλογραφία, δεδομένου ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης απορροφά όλο το SPAM για λογαριασμό σας.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης για οτιδήποτε σχετίζεται με τη χρηματοδότηση ή σε ιστότοπους που θα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με εσάς, επειδή πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης δεν απαιτούν να έχετε έναν κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κουτί σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης. Εάν ο ιστότοπος στον οποίο έχετε εγγραφεί, έχει προσωπικές πληροφορίες σχετικά με αυτό που θέλετε να προστατευτείτε, θα πρέπει να επιλέξετε το πραγματικό σας email ή ένα δευτερεύον ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Προστασία της ταυτότητάς σας κατά την επικοινωνία με αγοραστές ή πωλητές στο site όπως το Craigslist

Η Craigslist σάς παρέχει μια δωρεάν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (proxy), ώστε να μην χρειάζεται να αποκαλύπτετε την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας σε πιθανούς αγοραστές ή πωλητές, ωστόσο, όταν απαντάτε σε αγοραστή ή πωλητή, αποκαλύπτεται η πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Υπάρχουν τρόποι για να προσπαθήσετε και να ξεδιπλώσετε την πραγματική ταυτότητά σας, αλλάζοντας το πεδίο "Από" και όχι, αλλά οι πληροφορίες κεφαλίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να καταλήξουν να αποκαλύπτουν την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακόμα κι αν αλλάξατε το πεδίο "Από".

Για να είστε ασφαλής, χρησιμοποιήστε μια διεύθυνση email για επικοινωνία με έναν αγοραστή ή έναν πωλητή στο Craigslist ή σε άλλους ιστότοπους όπως αυτό. Αυτή είναι επίσης μια καλή ιδέα για προσωπικές τοποθεσίες διαφημίσεων επίσης. Ελέγξτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο αγοράς και πώλησης με ασφάλεια στο Craigslist για άλλες συμβουλές ασφαλείας σχετικές με το Craigslist.

Μάθετε ποιος πούλησε τα προσωπικά σας στοιχεία

Εάν έχετε αναρωτηθεί πάντα ποιος πώλησε τα προσωπικά σας στοιχεία σε spammers και άλλα τρίτα μέρη, τώρα μπορείτε να μάθετε. Την επόμενη φορά που θα εγγραφείτε σε έναν ιστότοπο, χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία διεύθυνσης email που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το όνομα της διεύθυνσης (ή τουλάχιστον ένα μέρος της). Προσθέστε το όνομα ιστότοπου στο οποίο εγγράφεστε στο όνομα της διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μιας χρήσης που δημιουργείτε.

Εάν αρχίσετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται στη διεύθυνση μίας χρήσης από άλλες εταιρείες εκτός από τον ιστότοπο στον οποίο το χρησιμοποιούσατε (υποθέτοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τόπος που χρησιμοποιήσατε τη συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) τότε μπορείτε λογικά να συμπεράνουμε ότι ο ιστότοπος πώλησε τις πληροφορίες σας σε τρίτο τώρα σας spamming.

Πώς μπορώ να αποκτήσω μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης;

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης εκεί έξω, κάποιοι καλύτερα από άλλους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν το Mailinator και το GishPuppy. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε τους Top 6 παρόχους ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μίας χρήσης για μερικές ακόμη προτάσεις.