Τρόπος χρήσης της προεπισκόπησης σε Mac: Μυστικός επεξεργαστής εικόνας της Apple

Προεπισκόπηση μπορεί να επιτύχει τόσο πολύ περισσότερο από πολλούς χρήστες Mac συνειδητοποιούν

Μπορεί να το χρησιμοποιήσατε μόνο για να ανοίξετε αρχεία PDF και να δείτε τις εικόνες, αλλά η εφαρμογή Προεπισκόπηση της Apple είναι ικανή για πολύ περισσότερα, στην πραγματικότητα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλές κοινές εργασίες επεξεργασίας και εξαγωγής εικόνων. Οι χρήστες Mac με βασικές ανάγκες επεξεργασίας εικόνων οι οποίοι αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την προεπισκόπηση, δεν πρέπει ποτέ να επενδύσουν σε άλλη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας (αν και το κάνουν, υπάρχει Pixelmator). Εδώ θα μάθετε τι μπορούν να κάνουν τα εργαλεία της προεπισκόπησης και πώς να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για πολλές χρήσιμες εργασίες χειρισμού εικόνας:

Θα μάθετε πώς να:

Τι είναι η προεπισκόπηση;

Θα βρείτε Προεπισκόπηση στο φάκελο "Εφαρμογές".

Μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι το λογισμικό είναι παλαιότερο από το λειτουργικό σύστημα μέσα στους σημερινούς Mac. Η προεπισκόπηση ήταν μέρος του λειτουργικού συστήματος NeXTSTEP, το οποίο έγινε η βάση αυτού που τώρα ονομάζουμε macOS. Όταν μέρος του NeXT εμφανίζει και εκτυπώνει αρχεία PostScript και TIFF. Η Apple άρχισε να βάζει μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία επεξεργασίας μέσα στο Preview όταν ξεκίνησε το Mac OS X Leopard το 2007.

Θα σας εξηγήσουμε περισσότερα σχετικά με τα εργαλεία που θα βρείτε στην προεπισκόπηση, προτού εξηγήσετε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για να ολοκληρώσετε μια σειρά από κοινές εργασίες επεξεργασίας εικόνας.

Τι μορφές εικόνας υποστηρίζει η προεπισκόπηση;

Η προεπισκόπηση είναι συμβατή με μια ποικιλία μορφών εικόνας:

Επίσης, εξάγει στοιχεία σε άλλες μορφές εικόνας - απλώς πατήστε Επιλογή όταν εξάγετε μια εικόνα και επιλέξτε τον τύπο εικόνας για να δείτε ποιες είναι αυτές οι μορφές.

Εδώ είναι ένα καλό άρθρο Macworld που εξηγεί τις διαφορές μεταξύ των μορφών εικόνας.

Ποια είναι τα διαφορετικά εργαλεία στην προεπισκόπηση;

Όταν ανοίγετε μια εικόνα ή ένα PDF σε προεπισκόπηση, θα δείτε μια σειρά από εικονίδια που συγκεντρώνουν τη γραμμή εφαρμογών.

Από αριστερά προς τα δεξιά το προεπιλεγμένο σετ περιλαμβάνει:

Ποια είναι τα διαφορετικά εργαλεία σήμανσης στην προεπισκόπηση;

Η προεπισκόπηση έχει δύο διαφορετικές γραμμές εργαλείων σήμανσης, μία για την επεξεργασία και την επεξεργασία PDF, η άλλη για εικόνες. Θα βρείτε εργαλεία για κείμενο, δημιουργία σχήματος, σχολιασμό, προσαρμογές χρωμάτων και άλλα.

Από αριστερά προς τα δεξιά το προεπιλεγμένο σετ περιλαμβάνει:

Τώρα ξέρετε τι είναι για καθένα από αυτά τα εργαλεία, θα πρέπει να διερευνήσουμε μερικές από τις εργασίες επεξεργασίας εικόνας που μπορείτε να κάνετε με την προεπισκόπηση.

Πώς να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα καθήκοντα για όσους εργάζονται με εικόνες, το Preview είναι ικανό workhorse.

Όταν έχετε αλλάξει το μέγεθος της εικόνας σας, πατήστε OK.

Πώς να περικόψετε μια εικόνα

Θυμηθείτε αυτά τα εργαλεία επιλογής στο μενού σήμανσης; Αυτά σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τμήμα της εικόνας σας, ώστε να μπορείτε να περικόψετε τα υπόλοιπα. Απλώς επιλέξτε ένα σχήμα (ή αγγίξτε και σύρετε το δρομέα στην εικόνα που θέλετε να περικόψετε), τοποθετήστε το σωστά ώστε να επιλεγούν τα μέρη της εικόνας που σας αρέσουν και πατήστε το νέο εργαλείο περικοπής που θα είναι τώρα διαθέσιμο στο μενού Markup just δεξιά από το στοιχείο Γραμματοσειρές).

Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο από το Πρόχειρο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπισκόπηση και το Πρόχειρο για να δημιουργήσετε γρήγορα νέες εικόνες. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν, για παράδειγμα, θέλετε να δημιουργήσετε ένα γραφικό με βάση ένα στοιχείο μιας μεγαλύτερης εικόνας. Για να το κάνετε αυτό γρήγορα ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Πώς να αφαιρέσετε τα στοιχεία φόντου από μια εικόνα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προεπισκόπηση για να εκτελέσετε απλές εργασίες επεξεργασίας εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης ανεπιθύμητων φόντων χρησιμοποιώντας το εργαλείο Instant Alpha.

Πώς να συνδυάσετε δύο εικόνες

Φανταστείτε ότι έχετε μια εικόνα ενός μεγαλύτερου αντικειμένου που θέλετε να τοποθετήσετε σε ένα νέο υπόβαθρο. Η προεπισκόπηση σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια απλή επεξεργασία εικόνας όπως αυτή.

Η εικόνα θα επικολληθεί πάνω από την εικόνα φόντου που επιλέξατε. Ανάλογα με τις πραγματικές διαστάσεις και των δύο εικόνων, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το μέγεθος του στοιχείου που έχετε επικολλήσει. Το κάνετε αυτό προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις εναλλαγής μπλε μεγέθους που εμφανίζονται γύρω από το στοιχείο που επικολλάται.

Επιστροφή στο Χρόνο (Πραγματικά)

Η προεπισκόπηση έχει ένα καταπληκτικό εργαλείο που σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στις επεξεργασίες εικόνων. Όπως και να επιστρέφετε στο χρόνο, θα σας δείξει όλες τις αλλαγές που κάνατε σε μια εικόνα σε μια μηχανή του Time Machine. Είναι επίσης απίστευτα απλό στη χρήση, απλά ανοίξτε την εικόνα σας και, στο Μενού> Αρχείο , πρέπει να επιλέξετε Revert To και Browse All Versions. Η φωτεινότητα της οθόνης θα μειωθεί και θα δείτε όλες τις αποθηκευμένες εκδόσεις της εικόνας σας.

Πώς να επιλέξετε ένα αντικανονικό αντικείμενο

Το Smart Lasso της προεπισκόπησης είναι το εργαλείο που έχετε επιλέξει όταν θέλετε να επιλέξετε ένα αντικείμενο με ακανόνιστο σχήμα. Απλά επιλέξτε το εργαλείο και εντοπίστε προσεκτικά το αντικείμενο που θέλετε να επιλέξετε και το Preview θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να επιλέξετε το σωστό τμήμα της εικόνας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε αντικείμενα ή να τα αντιγράψετε για χρήση σε άλλες εικόνες.

Τι είναι η επιλογή Αντιστροφή;

Εάν εξερευνήσετε το μενού επεξεργασίας της προεπισκόπησης, ίσως έχετε συναντήσει την εντολή επιλογής αναστροφής . Αυτό είναι αυτό που είναι για:

Κάντε μια εικόνα και χρησιμοποιήστε ένα από τα εργαλεία επιλογής για να επιλέξετε μια περιοχή αυτής της εικόνας.

Τώρα επιλέξτε Αντιστροφή επιλογής στη γραμμή μενού, θα δείτε ότι τα στοιχεία που έχουν επιλεγεί τώρα είναι όλα αυτά που δεν είχαν προηγουμένως επιλεγεί .

Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αν έχετε ένα πολύπλοκο αντικείμενο που θέλετε να επιλέξετε και έχει ρυθμιστεί σε ένα λιγότερο περίπλοκο φόντο, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Smart Lasso για να επιλέξετε αυτό το φόντο και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Invert Selection για να επιλέξετε με ακρίβεια το περίπλοκο στοιχείο. Μπορεί να σας εξοικονομήσει τόσο πολύ χρόνο σε αντίθεση με την εναλλακτική λύση της εργατικής χρήσης του εργαλείου Lasso για να επιλέξετε το στοιχείο.

Μετατροπή μιας έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη

Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε μια εικόνα σε ασπρόμαυρη χρησιμοποιώντας την Προεπισκόπηση.

Γνωρίστε το εργαλείο προσαρμογής χρώματος της προεπισκόπησης

Το Adjust Color δεν αποτελεί το πιο εξελιγμένο εργαλείο προσαρμογής χρωμάτων σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να τροποποιήσετε μια εικόνα για να φανεί πολύ καλύτερα.

Περιλαμβάνει παραμέτρους προσαρμογής για έκθεση, αντίθεση, επισημάνσεις, σκιές, κορεσμό, θερμοκρασία χρώματος, απόχρωση, σέπια και ευκρίνεια. Περιλαμβάνει επίσης ένα ιστόγραμμα με τρία ενεργά ρυθμιστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε την ισορροπία χρωμάτων.

Είναι εντάξει να πειραματιστείτε - όχι μόνο βλέπετε μια ζωντανή προεπισκόπηση των αλλαγών, όπως τις εφαρμόζετε, αλλά εάν χάσετε την εικόνα μπορείτε να την επιστρέψετε στην αρχική της κατάσταση πατώντας το Reset All για να την επαναφέρετε στην αρχική της κατάσταση.

Το εργαλείο έκθεσης σάς επιτρέπει να βελτιώνετε γρήγορα τις φωτογραφίες, ενώ τα εργαλεία απόχρωσης και σέπιας μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια παλιομοδίτικη φαινομενική εικόνα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να ρυθμίσετε το λευκό σημείο της εικόνας σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε απλώς το εικονίδιο εργαλείου σταγονόμετρου εργαλείου σταγονόμετρου (είναι ακριβώς με τη λέξη "Απόχρωση") και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μια ουδέτερη γκρίζα ή άσπρη περιοχή της εικόνας σας.

Πώς να προσθέσετε μια φούσκα ομιλίας

Μπορείτε να προσθέσετε μια φούσκα ομιλίας που περιέχει κείμενο σε οποιαδήποτε εικόνα.

Πώς να εξάγετε μια εικόνα σε διαφορετικές μορφές αρχείων

Αναφέρθηκε η ευέλικτη γνώση της προεπισκόπησης των πολλαπλών μορφών εικόνας. Το μεγάλο πράγμα είναι ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να ανοίξει μόνο εικόνες σε όλες αυτές τις μορφές, αλλά μπορεί επίσης να μετατοπίσει εικόνες μεταξύ τους, κάνοντας έτσι είναι πάντα τόσο εύκολη:

Συμβουλή : Η προεπισκόπηση κατανοεί περισσότερες μορφές εικόνας από ό, τι θα δείτε στη λίστα. Για να εξερευνήσετε αυτά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (Επιλογή) όταν κάνετε κλικ στο στοιχείο μορφοτύπου αναπτυσσόμενου παραθύρου.

Πώς να μετατρέψετε παρτίδες σε εικόνες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπισκόπηση για τη μετατροπή πολλών εικόνων σε μια νέα μορφή εικόνας.