Πώς να Stref Netflix σε 4K

Παρακολουθήστε ταινίες με υψηλή ευκρίνεια με το σωστό εξοπλισμό

Η διαθεσιμότητα τηλεοράσεων 4K Ultra HD έχει αυξηθεί δραματικά, αλλά η διαθεσιμότητα του εγγενούς περιεχομένου 4K για παρακολούθηση, αν και αυξάνεται, έχει καθυστερήσει. Ευτυχώς, η Netflix προσφέρει ένα μεγάλο μέρος της μέσω διαδικτυακής ροής .

Για να επωφεληθείτε από τη ροή Netflix 4K, χρειάζεστε τα εξής:

Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix στην τηλεόραση Ultra HD

Εντάξει, είστε ενθουσιασμένοι, έχετε μια τηλεόραση 4K Ultra HD και εγγραφείτε στο Netflix, έτσι είστε σχεδόν έτοιμοι. Για να παρακολουθήσετε Netflix σε 4K, η τηλεόρασή σας (και εσείς) πρέπει να πληρούν αρκετές απαιτήσεις.

  1. Είναι η τηλεόρασή σας έξυπνη; Η τηλεόρασή σας 4K Ultra HD πρέπει να είναι μια έξυπνη τηλεόραση (μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο.) Τα περισσότερα είναι αυτές τις μέρες, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε αν έχετε παλαιότερη συσκευή.
  2. Πρέπει να έχετε HEVC. Εκτός από την ύπαρξη έξυπνης τηλεόρασης, η τηλεόρασή σας πρέπει επίσης να διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC. Αυτό είναι που επιτρέπει στην τηλεόραση να αποκωδικοποιήσει σωστά το σήμα Netflix 4K.
  3. Η τηλεόρασή σας πρέπει να είναι συμβατή με HDMI 2.0 και HDCP 2.2. Αυτή δεν είναι μια συγκεκριμένη απαίτηση για τη ροή Netflix μέσω της λειτουργίας ροής internet της τηλεόρασης, αλλά οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές HEVC περιλαμβάνουν επίσης αυτή τη δυνατότητα HDMI / HDCP, έτσι ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε με εξωτερικές πηγές 4Κ στην τηλεόραση . Αυτές οι πηγές μπορεί να είναι οτιδήποτε από τους παίκτες Ultra HD Blu-ray Disc ή καλωδιακά / δορυφορικά κουτιά σε ταινίες πολυμέσων με δυνατότητα 4K, όπως οι προσφορές από Roku και Amazon, οι οποίες θα παρέχουν εγγενές περιεχόμενο 4K. Το Netflix προσφέρει μια λίστα που ενημερώνεται τακτικά εδώ.

Ποιες τηλεοράσεις είναι συμβατές;

Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD που διαθέτουν τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή HEVC ή είναι συμβατές με HDMI 2.0 ή HDCP 2.2 - ειδικά συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν από το 2014.

Ωστόσο, από εκείνη την εποχή υπήρξε μια σταθερή ροή τηλεοράσεων Ultra HD που πληρούν τις απαιτήσεις ροής 4K από τις περισσότερες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των LG, Samsung, Sony, TCL, Hisense, Vizio και πολλά άλλα.

Streaming On Netflix απαιτεί μια συνδρομή

Προκειμένου να μεταφερθεί περιεχόμενο Netflix 4K σε συγκεκριμένα μοντέλα Ultra HD TV από κάθε ένα από αυτά τα εμπορικά σήματα, η τηλεόραση πρέπει να είναι ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2014 ή αργότερα και έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή Netflix, καθώς και ένα πρόγραμμα συνδρομής που σας επιτρέπει για πρόσβαση στην βιβλιοθήκη περιεχομένου 4K της Netflix.

Για να απολαύσετε το περιεχόμενο 4K Netflix, πρέπει επίσης να αναβαθμίσετε το Οικογενειακό Σχέδιο Netflix που σημαίνει αύξηση της μηνιαίας τιμής (από την 1η Νοεμβρίου 2017) κατά 13,99 δολάρια το μήνα (ακόμα σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα άλλα Netflix μη-4K περιεχόμενα , αν και).

Αν δεν είστε βέβαιοι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης ή το πρόγραμμα συνδρομής Netflix ικανοποιεί τις απαιτήσεις, επικοινωνήστε σίγουρα με την υποστήριξη πελατών / τεχνολογίας για την επωνυμία σας τηλεόρασης ή επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών Netflix για τις τελευταίες πληροφορίες.

Απαιτήσεις ταχύτητας Internet

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε για να μεταφέρετε περιεχόμενο Netflix 4K είναι μια γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση . Η Netflix συνιστά έντονα να έχετε πρόσβαση σε ταχύτητα ροής / λήψης στο Internet περίπου 25mbps. Μπορεί να είναι πιθανό ότι μια ελαφρώς χαμηλότερη ταχύτητα θα μπορούσε ακόμα να λειτουργήσει, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ζητήματα ρύθμισης buffer ή stalling ή το Netflix θα μειώσει αυτόματα το σήμα ροής σας σε 1080p ή χαμηλότερη ανάλυση σε συνάρτηση με την διαθέσιμη ταχύτητα του Διαδικτύου σημαίνει ότι δεν θα έχετε τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας).

Ethernet vs WiFi

Σε συνδυασμό με γρήγορη ευρυζωνική ταχύτητα, θα πρέπει επίσης να συνδέσετε την τηλεόραση Smart Ultra HD στο Internet μέσω φυσικής σύνδεσης Ethernet . Ακόμα κι αν η τηλεόρασή σας παρέχει Wi-Fi , μπορεί να είναι ασταθής, με αποτέλεσμα την απομόνωση ή την παύση, γεγονός που καταστρέφει σίγουρα την εμπειρία προβολής ταινιών. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε WiFi και δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, ίσως να είστε εντάξει. Απλά θυμηθείτε, το βίντεο 4K περιέχει πολύ περισσότερα δεδομένα, οπότε και οι δευτερεύουσες παρεμβολές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση WiFi, το Ethernet θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Προσοχή στα ανώτατα όρια δεδομένων

Να έχετε υπόψη σας τα μηνιαία ανώτατα όρια δεδομένων ISP . Ανάλογα με τον ISP σας ( πάροχος υπηρεσιών Internet ), μπορεί να υπόκεισθε σε μηνιαίο ανώτατο όριο δεδομένων. Για τις περισσότερες λήψεις και streaming, αυτά τα caps συχνά περνούν απαρατήρητα, αλλά αν μπαίνετε στην περιοχή 4K, θα χρησιμοποιείτε περισσότερα δεδομένα κάθε μήνα από ό, τι είστε τώρα. Εάν δεν γνωρίζετε ποιο είναι το μηνιαίο ανώτατο όριο δεδομένων σας, πόσο κοστίζει όταν το μεταφέρετε ή ακόμα και αν έχετε, επικοινωνήστε με τον ISP σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς να βρείτε και να παίξετε Netflix 4K Περιεχόμενο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δυνατότητα ροής περιεχομένου 4K από το Netflix, δεν σημαίνει ότι όλο το Netflix είναι τώρα μαγικά σε 4K. Ορισμένες επιλογές προγραμμάτων περιλαμβάνουν: House of Cards (2η σεζόν), Orange είναι η νέα μαύρη, η μαύρη λίστα, όλες οι εποχές του Breaking Bad, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Marco Polo, Stranger Things . δρομολογούνται μηνιαίως. Μερικοί τίτλοι συμπεριλαμβάνουν / έχουν συμπεριλάβει, Ghostbusters, Ghostbusters 2, Crouching Tiger, Hidden Dragon και πολλά άλλα , καθώς και διάφορα ντοκιμαντέρ φύσης (που φαίνονται επίσης εξαιρετικά σε 4K).

Το Netflix δεν ανακοινώνει πάντοτε πρόσφατα διαθέσιμο περιεχόμενο στην υπηρεσία του και οι τίτλοι περιστρέφονται κάθε μήνα. Για μια λίστα με τους περισσότερους τίτλους 4K, ελέγξτε τις σελίδες 4K Titles On Netflix από την αναφορά HD.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν έχουν προστεθεί πρόσφατα νέοι τίτλοι 4K είναι απλώς να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Netflix στην τηλεόρασή σας Smart 4K Ultra HD και να κάνετε κύλιση στη γραμμή περιεχομένου 4K Ultra HD ή να επιλέξετε 4K στο μενού κατηγορίας.

Το Μπόνους HDR

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι κάποιο περιεχόμενο 4K Netflix είναι κωδικοποιημένο με HDR. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε μια συμβατή τηλεόραση HDR , μπορείτε επίσης να απολαύσετε βελτιωμένη φωτεινότητα, αντίθεση και χρώμα, που προσδίδουν στην εμπειρία προβολής πιο φυσική εμφάνιση πραγματικού βίου με επιλεγμένους τίτλους.

Τι φαίνεται και ο ήχος 4K Netflix μοιάζει;

Φυσικά, μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στην ροή 4K μέσω του Netflix, η ερώτηση είναι "Πώς φαίνεται;" Εάν έχετε την απαιτούμενη ευρυζωνική ταχύτητα, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί επίσης από την ποιότητα και, ειλικρινά, το μέγεθος της οθόνης της τηλεόρασης σας - 55-ίντσες ή και περισσότερο είναι η καλύτερη προβολή της διαφοράς μεταξύ 1080p και 4K. Τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν αρκετά εντυπωσιακά και να φαίνονται λίγο καλύτερα από το Blu-ray Disc 1080p, αλλά δεν ταιριάζουν απόλυτα με την ποιότητα που μπορείτε να κατεβάσετε από έναν φυσικό 4K Ultra HD Blu-ray Disc.

Επίσης, όσον αφορά τον ήχο, οι μορφές surround ήχου που είναι διαθέσιμες σε δίσκους Blu-ray Blu-ray και Ultra HD Blu-ray ( Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio ) παρέχουν καλύτερη εμπειρία ακρόασης από τις διαθέσιμες μορφές Dolby Digital / EX / Plus streaming στο μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου. Υπάρχει κάποια υποστήριξη για το Dolby Atmos (απαιτείται επίσης συμβατός δέκτης οικιακού κινηματογράφου και ρύθμιση ηχείων).

Άλλες επιλογές τηλεοπτικής ροής 4K

Παρόλο που η Netflix ήταν ο πρώτος πάροχος περιεχομένου που προσφέρει ροή 4K, περισσότερες επιλογές (με βάση τις περισσότερες από τις τεχνικές απαιτήσεις που αναφέρονται παραπάνω) αρχίζουν να διατίθενται από πηγές περιεχομένου απευθείας μέσω τηλεοράσεων 4K Ultra HD, όπως το Amazon Prime Instant Video , Τηλεοράσεις Vudu (τηλεοράσεις Roku 4K, επιλεγμένες τηλεοράσεις LG και Vizio), Comcast Xfinity TV (διαθέσιμες μόνο μέσω επιλεγμένων τηλεοράσεων LG και τηλεοράσεων Vizio), Fandango (επιλέξτε τηλεοράσεις Samsung), UltraFlix (Επιλογή τηλεοράσεων Samsung, Vizio και Sony) Τηλεοράσεις Samsung).