Τρόπος χρήσης του ιστορικού αρχείων στα Windows 10

Κανείς δεν θέλει να το σκεφτεί πάρα πολύ, αλλά η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ιδιοκτησίας οποιουδήποτε υπολογιστή των Windows. Από τα Windows 7 , η Microsoft έχει προσφέρει μια σχετικά εύκολη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που ονομάζεται Ιστορικό αρχείων, η οποία συλλαμβάνει αντίγραφα των πρόσφατα τροποποιημένων αρχείων κάθε ώρα (ή συχνότερα, αν θέλετε) και τα αποθηκεύει σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα βασικά σας έγγραφα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας.

Στη συνέχεια, αν χρειαστεί ποτέ να ανακτήσετε ένα αρχείο ή ένα σύνολο αρχείων, το Ιστορικό αρχείων σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Ιστορικό αρχείων για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αρχείο καθώς εξέταζε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο, όπως δύο εβδομάδες ή ένα μήνα νωρίτερα.

01 από 05

Τι Ιστορικό αρχείου δεν κάνει

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας αρχείων σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Getty Images

Το Ιστορικό αρχείων δεν κάνει ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων του συστήματος. Αντ 'αυτού, παρακολουθεί τα δεδομένα στους λογαριασμούς χρηστών σας, όπως τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τους φακέλους βίντεο. Ωστόσο, εάν διαθέτετε υπολογιστή με Windows 10 και δεν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, θα συνιστούσα ιδιαίτερα να ρυθμίσετε το Ιστορικό αρχείων.

Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα Windows 10.

02 του 05

Πρώτα βήματα

Numbeos / Getty Images

Πριν κάνετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας. Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος εξαρτάται από το πόσα αρχεία έχετε στον υπολογιστή σας. Με τις τιμές του σκληρού δίσκου τόσο φτηνές αυτές τις μέρες είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα δίσκου με τουλάχιστον 500GB. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διατηρήσετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλαπλές εκδόσεις των στοιχείων που αλλάζουν συχνά.

03 του 05

Ενεργοποίηση Ιστορικού Αρχείου

Το Ιστορικό αρχείων στα Windows 10 αρχίζει στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".

Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση και ασφάλεια . Στην επόμενη οθόνη στον αριστερό πίνακα πλοήγησης, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας . Στη συνέχεια, στην κύρια περιοχή προβολής της εφαρμογής "Ρυθμίσεις", κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη μονάδας κάτω από την επικεφαλίδα "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας το Ιστορικό αρχείων" όπως απεικονίζεται εδώ.

Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα εμφανίζει όλες τις μονάδες που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το Ιστορικό αρχείων και τελειώσατε. Τώρα κάτω από την επικεφαλίδα Ιστορικό αρχείου θα πρέπει να δείτε ένα ενεργοποιημένο κουμπί ρυθμιστικό με την ένδειξη "Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων μου".

04 του 05

Είναι τόσο εύκολο

Μπορείτε να προσαρμόσετε το Ιστορικό αρχείων.

Αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να μην το ξανασκεφτείτε, τότε τελειώσατε. Απλά κρατήστε την εξωτερική σας μονάδα δίσκου συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας ή συνδέστε την κάθε τόσο συχνά και θα λάβετε αντίγραφο ασφαλείας όλων των προσωπικών σας αρχείων.

Ωστόσο, για όσους θέλουν λίγο περισσότερο έλεγχο, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες επιλογές κάτω από την επικεφαλίδα Ιστορικό αρχείου όπως απεικονίζεται εδώ.

05 του 05

Προσαρμογή του ιστορικού αρχείων

Μπορείτε να προσαρμόσετε ποιοι φάκελοι δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας με το Ιστορικό αρχείων.

Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε τις διάφορες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Στην κορυφή υπάρχουν επιλογές για το πόσο συχνά (ή όχι) θέλετε το Ιστορικό αρχείων να αποθηκεύσει ένα νέο αντίγραφο των αρχείων σας. Η προεπιλογή είναι κάθε ώρα, αλλά μπορείτε να την ρυθμίσετε να γίνεται κάθε 10 λεπτά ή τόσο σπάνια όσο μία φορά την ημέρα.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να καθορίσετε πόσο καιρό θέλετε να διατηρήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας του ιστορικού αρχείων σας. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι να τα διατηρείτε "για πάντα", αλλά εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο, μπορείτε να διαγράψετε τα αντίγραφα ασφαλείας κάθε μήνα, κάθε δύο χρόνια ή όταν χρειάζεται χώρος για να δημιουργήσετε χώρο για νέα αντίγραφα ασφαλείας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε μια λίστα όλων των φακέλων. Εάν θέλετε να καταργήσετε οποιονδήποτε από αυτούς τους φακέλους, κάντε κλικ μία φορά σε αυτά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση .

Για να προσθέσετε ένα φάκελο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη φακέλου ακριβώς κάτω από την επικεφαλίδα "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτών των φακέλων".

Τέλος, υπάρχει μια επιλογή για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων φακέλων σε περίπτωση που θέλετε να είστε βέβαιοι ότι το Ιστορικό αρχείων δεν αποθηκεύει ποτέ δεδομένα από έναν συγκεκριμένο φάκελο στον υπολογιστή σας.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για τη χρήση του Ιστορικού Αρχείου. Αν θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Ιστορικό αρχείων, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης επιλογών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και κάτω από την επικεφαλίδα "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε διαφορετική μονάδα δίσκου" κάντε κλικ στο κουμπί " Διακοπή" χρησιμοποιώντας τη μονάδα δίσκου .