Πώς να αναδιατάξετε τα εικονίδια στην 6η & 7η γενιά νανο

Η Apple οργανώνει τα εικονίδια της εφαρμογής στην αρχική οθόνη του iPod nano με τον τρόπο που πιστεύει ότι έχει την πιο νόημα για τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ρύθμιση είναι λογική για εσάς. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε ποτέ να παρακολουθήσετε βίντεο ή να κοιτάξετε φωτογραφίες στο νανο σας, οπότε γιατί να μην κάνετε αυτά τα εικονίδια να έχουν χώρο στην οθόνη σας;

Ευτυχώς, και η 6η γενιά iPod nano και η 7η γενιά του iPod nano σας επιτρέπουν να αναδιατάξετε τα εικονίδια της εφαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Ξυπνήστε το νανο κάνοντας κλικ στο κουμπί ύπνου / αφύπνισης στην επάνω δεξιά άκρη .
  2. Εάν δεν είστε ήδη εκεί, μεταβείτε στην αρχική οθόνη του nano μετακινώντας από αριστερά προς τα δεξιά μέχρι να εμφανιστεί.
  3. Αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο εφαρμογής που θέλετε να μετακινήσετε μέχρι να αρχίσουν να ανακινείται τα εικονίδια (με τον ίδιο τρόπο που μετακινείτε εικονίδια σε συσκευές iOS).
  4. Σύρετε την εφαρμογή ή τις εφαρμογές σε εκεί που θέλετε να είναι. Αυτό μπορεί να είναι στην ίδια οθόνη ή σε μια νέα οθόνη (περισσότερα για αυτό αργότερα στο άρθρο).
  5. Όταν τα εικονίδια μετακινούνται στις θέσεις που θέλετε, κάντε κλικ στο πλήκτρο ύπνου / αφύπνισης στην κορυφή (6ο γενικό μοντέλο) ή στο κουμπί home στο μπροστινό μέρος (7ο γενικό μοντέλο) για να αποθηκεύσετε τη νέα ρύθμιση.

Μπορείτε να αναδιατάξετε τα εικονίδια σε άλλα μοντέλα iPod nano;

Όχι. Μόνο τα μοντέλα 6ης και 7ης γενιάς έχουν εικονίδια εφαρμογών. Όλες οι άλλες εκδόσεις χρησιμοποιούν μενού, των οποίων η σειρά δεν μπορεί να αλλάξει.

Πώς να διαγράψετε εφαρμογές που έχουν ενσωματωθεί στο iPod nano;

Όχι. Σε αντίθεση με το iPhone ή το iPad , οι εφαρμογές που ενσωματώνονται στο iPod nano πρέπει να μείνουν εκεί. Η Apple δεν σας δίνει τρόπο να τα αφαιρέσετε.

Τι γίνεται με την δημιουργία φακέλων εφαρμογών;

Ενώ η δυνατότητα συνδυασμού πολλαπλών εφαρμογών σε ένα μόνο φάκελο ήταν διαθέσιμη για iPhone και iPod touch εδώ και χρόνια, η Apple δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στη σειρά iPod nano. Λόγω του μικρού αριθμού εφαρμογών στο nano και ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές τρίτων (περισσότερο σε αυτό το δευτερόλεπτο), οι φάκελοι πιθανόν να μην είναι πολύ χρήσιμοι.

Επομένως, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές;

Οχι. Δεν υπάρχει ισοδύναμο του App Store για το nano (αν και μερικά πρώτα μοντέλα είχαν εφαρμογές τρίτων ). Απαιτείται μεγάλη πολυπλοκότητα για την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων που οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους. Με τη σταθερή μείωση των πωλήσεων της γραμμής iPod και την οριστική διακοπή του Shuffle και του nano το 2017, η Apple δεν θα επενδύσει τους πόρους που απαιτούνται για αυτό.

Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες οθόνες των εφαρμογών;

Ναί. Από προεπιλογή, οι εφαρμογές είναι διατεταγμένες σε μερικές οθόνες, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα, αν θέλετε.

Για να μετακινήσετε μια εφαρμογή σε μια άλλη οθόνη, σύρετέ την προς τη δεξιά ή την αριστερή άκρη της τελευταίας οθόνης των εφαρμογών που έχετε (δηλαδή, αν έχετε δύο οθόνες, δημιουργήστε ένα τρίτο σύροντας μια εφαρμογή της δεξιάς πλευράς της δεύτερης οθόνης) . Θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη όπου μπορείτε να αποθέσετε την εφαρμογή. Αυτή είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία όπως στο iPhone.