Μπορείτε να διαγράψετε τις εφαρμογές που έρχονται με το iPhone;

Οι μεγάλες εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες σε κάθε iPhone είναι αρκετά σταθερές. Η μουσική, το ημερολόγιο, η φωτογραφική μηχανή και το τηλέφωνο είναι όλες οι εξαιρετικές εφαρμογές για αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κάνουν. Υπάρχουν όμως περισσότερες εφαρμογές σε κάθε iPhone - όπως η Πυξίδα, ο Υπολογιστής, οι υπενθυμίσεις, οι συμβουλές και άλλα - που πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ποτέ.

Δεδομένου ότι οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές και ειδικά εάν δεν χρησιμοποιείτε χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας, ίσως αναρωτηθήκατε: Μπορείτε να διαγράψετε τις ενσωματωμένες εφαρμογές που συνοδεύουν το iPhone;

Η βασική απάντηση

Στο υψηλότερο επίπεδο, υπάρχει μια πολύ απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Αυτή η απάντηση είναι: Εξαρτάται.

Οι χρήστες που εκτελούν iOS 10 ή νεότερη έκδοση στις συσκευές τους μπορούν να διαγράψουν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ οι χρήστες με iOS 9 ή παλαιότερη δεν μπορούν να διαγράψουν καμία από τις εφαρμογές αποθεμάτων που η Apple προ-εγκαθιστά στο iPhone. Ενώ αυτό είναι απογοητευτικό για τους χρήστες της iOS 9 που επιδιώκουν τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών τους, η Apple το κάνει για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες έχουν την ίδια εμπειρία βάσης και μπορούν να επιλυθούν με μια απλή αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος .

Διαγραφή εφαρμογών στο iOS 10

Η διαγραφή των ενσωματωμένων εφαρμογών που συνοδεύουν το iOS 10 και επάνω είναι απλή: Διαγράφετε αυτές τις εφαρμογές με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε εφαρμογές τρίτων. Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το app που θέλετε να διαγράψετε έως ότου αρχίσει να τρέμει, στη συνέχεια πατήστε το X στην εφαρμογή και πατήστε Αφαίρεση .

Δεν είναι δυνατή η διαγραφή όλων των ενσωματωμένων εφαρμογών. Αυτά που μπορείτε να απαλλαγείτε από είναι:

Αριθμομηχανή Σπίτι ΜΟΥΣΙΚΗ Συμβουλές
Ημερολόγιο iBooks Νέα Βίντεο
Πυξίδα iCloud Drive Σημειώσεις Φωνητικά μηνύματα
Επαφές κατάστημα iTunes Podcasts Παρακολουθώ
FaceTime Ταχυδρομείο Υπενθυμίσεις Καιρός
Βρείτε τους φίλους μου Χάρτες Αποθέματα

Μπορείτε να εγκαταστήσετε εκ νέου τις ενσωματωμένες εφαρμογές που έχετε διαγράψει, μεταφορτώνοντάς τις από το App Store .

Για τα iPhone Jailbroken

Τώρα τα καλά νέα για τους χρήστες iOS 9: Εάν είστε τεχνολόγος και λίγο τολμηρός, είναι δυνατόν να διαγράψετε τις εφαρμογές αποθεμάτων στο iPhone σας.

Η Apple τοποθετεί ορισμένους ελέγχους σε ό, τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες με κάθε iPhone.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις εφαρμογές σε iOS 9 και παλαιότερα. Μια διαδικασία που ονομάζεται jailbreaking αφαιρεί τα στοιχεία ελέγχου της Apple και σας επιτρέπει να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε με το τηλέφωνό σας - συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής των ενσωματωμένων εφαρμογών.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό, jailbreak το iPhone σας και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε μια από τις διαθέσιμες εφαρμογές στο κατάστημα της Cydia app που σας επιτρέπει να αποκρύψετε ή να διαγράψετε αυτές τις εφαρμογές. Σύντομα, θα είστε ελεύθεροι από τις εφαρμογές που δεν θέλετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν είστε πραγματικά τεχνολογικά καταλαβαίνω (ή είστε κοντά σε κάποιον που είναι), είναι καλύτερο να μην το κάνετε αυτό. Jailbreaking, και ειδικά η διαγραφή αυτών των ειδών αρχείων πυρήνα iOS, μπορεί να πάει πολύ λάθος και να βλάψει το iPhone σας. Εάν συμβεί αυτό, ίσως μπορέσετε να ανακτήσετε το τηλέφωνο επαναφέροντάς το στις εργοστασιακές ρυθμίσεις , αλλά δεν μπορείτε και θα μπορούσατε να μείνετε με ένα μη λειτουργικό τηλέφωνο το οποίο η Apple μπορεί να αρνηθεί να διορθώσει . Έτσι, θα πρέπει πραγματικά να σταθμίσετε τους κινδύνους εδώ πριν προχωρήσετε.

Απόκρυψη εφαρμογών που χρησιμοποιούν περιορισμούς περιεχομένου

Εντάξει, οπότε αν οι χρήστες του iOS 9 δεν μπορούν να διαγράψουν αυτές τις εφαρμογές, τι μπορείτε να κάνετε; Η πρώτη επιλογή είναι να τις απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Περιορισμοί περιεχομένου του iOS. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο τηλέφωνό σας. Συχνά χρησιμοποιείται με τα παιδιά ή τα κινητά τηλέφωνα που εκδίδονται από την εταιρεία, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι η κατάστασή σας, αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς περιεχομένου . Με αυτό που κάνετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ακόλουθες εφαρμογές:

AirDrop CarPlay Νέα Siri
App Store FaceTime Podcasts
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ κατάστημα iTunes Σαφάρι

Όταν οι εφαρμογές έχουν αποκλειστεί, θα εξαφανιστούν από το τηλέφωνο σαν να έχουν διαγραφεί. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, μπορείτε να τα επαναφέρετε απενεργοποιώντας τους περιορισμούς. Επειδή οι εφαρμογές είναι μόνο κρυμμένες, αυτό δεν θα απελευθερώσει κανένα χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας.

Πώς να αποκρύψετε τις εφαρμογές στους φακέλους

Ας υποθέσουμε ότι προτιμάτε να μην ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε απλά να αποκρύψετε τις εφαρμογές. Να κάνω αυτό:

  1. Δημιουργήστε ένα φάκελο και τοποθετήστε όλες τις εφαρμογές που θέλετε να κρύψετε σε αυτό
  1. Μετακινήστε το φάκελο στη δική του σελίδα αρχικής οθόνης (σύροντας το φάκελο στη δεξιά άκρη της οθόνης μέχρι να μετακινηθεί σε μια νέα οθόνη), μακριά από όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές.

Αυτή η προσέγγιση δεν βοηθάει αν θέλετε να διαγράψετε τις εφαρμογές αποθεμάτων για να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματικό εάν θέλετε απλώς να δηλώσετε.