Τι είναι το Smart Luggage;

Ξέρτε πού είναι οι τσάντες σας όταν ταξιδεύετε

Οι έξυπνες αποσκευές είναι μία από τις καλύτερες προόδους στην τεχνολογία των ταξιδιών, που έρχονται από τα κινητά τηλέφωνα. Μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις συσκευές σας φορτισμένες κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, να παρακολουθήσετε τις αποσκευές σας και ακόμη και να αποτρέψετε την κλοπή ταυτότητας. Αλλά υπάρχουν και κάποιες προκλήσεις.

Τι είναι το Smart Luggage;

Στην απλούστερη μορφή της, έξυπνες αποσκευές είναι οποιαδήποτε τσάντα ή βαλίτσα που περιέχει δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας όπως:

Συνήθως, οι έξυπνες αποσκευές είναι σκληρές και μπορούν να περιέχουν οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών των χαρακτηριστικών. Κάνει τα ταξίδια ευκολότερα, επιτρέποντάς σας να φορτίζετε τις κινητές συσκευές σας, να ελέγχετε τις κλειδαριές που έχουν εγκριθεί από την TSA από το έξυπνο τηλέφωνο σας, να ζυγίζετε την τσάντα μόλις το παίρνετε και να το παρακολουθείτε και από κοντά και από τη θέση GPS. Ορισμένες σακούλες διαθέτουν ακόμη δυνατότητες επαναφόρτισης από ηλιακή ενέργεια, επενδύσεις αποκλεισμού RFID για την αποτροπή της κλοπής ταυτότητας και φορητά ζεστά σημεία Wi-Fi, σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια περιοχή όπου δεν μπορείτε να συνδεθείτε.

Οι προκλήσεις της υψηλής τεχνολογίας αποσκευών

Αν και είναι παρήγορο να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη τη χώρα ή ακόμα και σε όλο τον κόσμο με τη διαβεβαίωση ότι μπορείτε πάντα να βρείτε και να προστατεύσετε τα υπάρχοντά σας, υπάρχει ένα πρόβλημα: Οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι τόσο ενθουσιασμένες για τη νέα σας έξυπνη βαλίτσα όπως κι εσείς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες έξυπνες αποσκευές τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι πυρκαγιά, ειδικά σε αεροπλάνα. Ως αποτέλεσμα, τα όργανα διοίκησης της πολιτικής αεροπορίας, όπως η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροναυτικής (ICAO) του ΟΗΕ, συνιστούν να μην αποθηκεύονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στο φορτίο του αεροπλάνου. Υπάρχουν λιγότεροι έλεγχοι στην υποδοχή φορτίου και οι μη επιτηρούμενες μπαταρίες μπορούν να ανάψουν και να προκαλέσουν καταστροφικές βλάβες.

Για να μειωθούν οι κίνδυνοι, η ΙΑΤΑ συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να επιτρέπουν τη χρήση έξυπνων αποσκευών με μη αφαιρούμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018. Ο ICAO αναμένεται να ακολουθήσει τη σουίτα μέχρι το 2019, αλλά ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως: American Airlines, Η Eagle, η Alaska Airlines και η Delta Airlines έχουν ήδη αναλάβει την απαγόρευση αυτών των έξυπνων σάκων.

Η Smart Bag σας δεν έχει χαθεί

Δεν είναι τόσο ζοφερή όσο ακούγεται. Ενώ εφαρμόζονται αυστηρότεροι κανόνες εναντίον έξυπνων αποσκευών, αυτές είναι μόνο ενάντια στις έξυπνες σακούλες που διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου που δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Αυτό αφήνει ακόμα πολλές επιλογές για μερικές από τις πιο cool αποσκευές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε, να χρεώνετε και να διαχειρίζεστε τα υπάρχοντά σας καθώς ταξιδεύετε. Οι νέες απαιτήσεις είναι ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου πρέπει να είναι αφαιρούμενες , ακόμη και από τις μεταφερόμενες αποσκευές.

Οι έξυπνες αποσκευές με αφαιρούμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ακόμα εντάξει για ταξίδια, εφόσον η μπαταρία μπορεί γρήγορα και εύκολα να αφαιρεθεί. Εάν ελέγχετε την τσάντα, θα πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία. Αν επιλέξετε να συνεχίσετε, η μπαταρία μπορεί να παραμείνει στη θέση της, αρκεί η βαλίτσα να είναι αποθηκευμένη σε ένα bit πάνω από το κεφάλι. Εάν οι αποσκευές πρέπει να εισέλθουν στο φορτίο για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία και να την κρατήσετε στην καμπίνα.

Μερικοί κατασκευαστές, όπως ο Heys, έχουν αρχίσει να δημιουργούν έξυπνες αποσκευές που χρησιμοποιούν τριπλές μπαταρίες Α που είναι ασφαλείς για έλεγχο. Αυτές οι βαλίτσες δεν έχουν βοηθητική φόρτιση για τις άλλες έξυπνες συσκευές σας, αλλά σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις αποσκευές σας, να ελέγχετε τις κλειδαριές εξ αποστάσεως και να έχετε συναγερμοί κοντά, οπότε αν πάρετε πολύ μακριά από την τσάντα θα λάβετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, ελέγξτε την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία ταξιδεύετε. Και θυμηθείτε να ελέγξετε άλλες αεροπορικές εταιρίες στις οποίες ενδέχεται να μεταφέρετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Κάθε αεροπορική εταιρεία αναφέρει τις απαιτήσεις τόσο για τις ελεγμένες όσο και για τις χειραποσκευές, συνήθως σε μια σελίδα που περιέχει ειδικές πληροφορίες για τις αποσκευές. Οι ταξιδιώτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να παραιτηθούν πλήρως από τις έξυπνες αποσκευές και να χρησιμοποιούν έξυπνες ετικέτες αποσκευών. Αυτές οι ετικέτες αποσκευών σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις αποσκευές σας χρησιμοποιώντας αισθητήρες που τροφοδοτούνται με μπαταρίες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούνται μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής τηλεφώνου.

Ταξιδεύοντας με την πιο υγιή αποσκευή υψηλής τεχνολογίας

Οι έξυπνες αποσκευές αποτελούν σημαντική βελτίωση στην τεχνολογία των ταξιδιών. Απλά να είστε βέβαιοι όταν ψάχνετε για τη σωστή έξυπνη τσάντα που επιλέγετε εκείνη που έχει μια εύκολα αφαιρούμενη μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτούνται εργαλεία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το εάν μια αεροπορική εταιρεία θα επιτρέψει έξυπνες αποσκευές στο αεροπλάνο τους και ποιοι είναι οι περιορισμοί, ελέγξτε τις πολιτικές αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας στην ιστοσελίδα τους.