Τι είναι ένα ατομικό ρολόι;

Θέλετε να ρυθμίσετε το ρολόι σας στην σωστή ώρα; Στη συνέχεια, θα θέλετε να το ορίσετε σε ατομικό ρολόι . Τα ατομικά ρολόγια είναι εξ ορισμού τα πιο ακριβή ρολόγια στον κόσμο και είναι το πρότυπο με το οποίο έχουν οριστεί όλα τα άλλα ρολόγια. Αν και υπάρχουν αρκετά ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο, αυτό που χρησιμοποιείται από οικιακές συσκευές αυτοματισμού βρίσκεται έξω από Boulder, Κολοράντο.

Τι είναι το ατομικό ρολόι του σπιτιού;

Όταν αγοράζετε ένα ρολόι που χαρακτηρίζεται ως «ατομικό ρολόι», στην πραγματικότητα αγοράζετε μια συσκευή που συγχρονίζεται με το επίσημο ατομικό ρολόι της αμερικανικής κυβέρνησης έξω από το Boulder του Κολοράντο. Τα οικιακά ατομικά ρολόγια σχεδιάζονται για να λαμβάνουν ένα ραδιοφωνικό σήμα που μεταδίδεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) στο Κολοράντο και να συγχρονίζονται με αυτό το σήμα.

Περιορισμοί των ατομικών ρολογιών

Η πλειοψηφία των ατομικών ρολογιών του σπιτιού λειτουργεί μόνο (συγχρονίζεται με τον Ατομικό Χρόνο) στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι το ατομικό ρολόι σας δεν θα συγχρονιστεί σωστά στη Χαβάη, την Αλάσκα ή σε άλλες ηπείρους εκτός της Βόρειας Αμερικής. Τα οικιακά ατομικά ρολόγια λειτουργούν μόνο σε ορισμένες περιοχές του Καναδά και του Μεξικού.

Ένας άλλος περιορισμός των οικιακών ατομικών ρολογιών είναι ότι ενδέχεται να μην λαμβάνουν το σήμα NIST μέσα σε μεγάλα κτίρια που περιέχουν χαλύβδινη κατασκευή. Η μετακίνηση ρολογιών πιο κοντά στα παράθυρα σε αυτούς τους τύπους κτιρίων θα λύσει συνήθως το πρόβλημα του συγχρονισμού.

Συγχρονισμός υπολογιστών

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών συγχρονίζουν αυτόματα το ρολόι του υπολογιστή με τις υπηρεσίες χρόνου NIST, εφόσον έχετε σύνδεση στο Internet. Εάν ο υπολογιστής σας δεν συγχρονίζει αυτόματα το ρολόι του, υπάρχουν διαθέσιμα πολυάριθμα βοηθήματα συγχρονισμού ώρας για να επιτρέψουν στον υπολογιστή σας να το κάνει αυτόματα.

Αν θέλετε να ελέγξετε τα ρολόγια του υπολογιστή σας (ή του σπιτιού), μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην επίσημη ώρα NIST στη διεύθυνση www.time.gov.

Συγχρονισμός συσκευών αυτοματισμού οικιακής χρήσης

Όταν χρησιμοποιείτε μια διεπαφή υπολογιστή για τον έλεγχο των συσκευών αυτοματισμού στο σπίτι, οι συσκευές σας θα συγχρονιστούν αυτόματα στον ελεγκτή. Η χρήση μιας πύλης αυτοματισμού στο σπίτι και ο συγχρονισμός χρόνου του υπολογιστή στο Internet διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές αυτοματισμού στο σπίτι λειτουργούν με χρόνο NIST.