Πώς μπορώ να ξεκινήσω με τον αυτοματισμό κατοικίας;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Με τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες, η επιλογή ενός χώρου για να ξεκινήσετε την οικοδόμηση του συστήματος αυτοματισμού του σπιτιού σας μπορεί να φανεί συντριπτική. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινομενικά ατελείωτες ερωτήσεις και λίγες απαντήσεις. Έχοντας λίγες πληροφορίες και ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες, θα καταστήσετε την εμπειρία πιο εύκολη και λιγότερο εκφοβιστική.

Μην ασχολείστε πολύ με το μέλλον

Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ολόκληρο το σπίτι πριν κάνετε την πρώτη σας αγορά ή μπορείτε να τροποποιήσετε και να αλλάξετε το μυαλό σας όσο μεγαλώνει το σύστημά σας; Απάντηση - Ακριβώς ξεκινήστε, ο σχεδιασμός σας θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Η βιομηχανία αλλάζει διαρκώς και όπως συμβαίνει, το οικιακό σας σύστημα αυτοματισμού θα αναπτυχθεί και θα αλλάξει με αυτό.

Αγοράστε μόνο τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Αγοράζετε ένα προϊόν αρχικά ή χρειάζεστε πολλά προϊόντα για να τα καταφέρετε όλα; Απάντηση - Μπορείτε να κάνετε είτε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν με προϊόντα φωτισμού επειδή είναι εύκολο να εγκατασταθούν και σχετικά φθηνά.

Ξεκινήστε απλό

Τι πρέπει να αγοράσετε πρώτα; Απάντηση - Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν με προϊόντα φωτισμού (dimmers, διακόπτες, κ.λπ.). Μόλις εξοικειωθείτε με την τεχνολογία, θα ρωτήσετε τον εαυτό σας πιθανώς: "Τι άλλο μπορώ να κάνω με το αυτοματισμό στο σπίτι;"

Εξασφαλίστε τη συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων που αγοράζετε

Ο αυτοματισμός στο σπίτι είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος τομέας. Νέα προϊόντα καθίστανται διαθέσιμα όλη την ώρα και αντικαθιστούν τα παλαιότερα ξεπερασμένα προϊόντα. Μην αποθαρρύνεστε. Γνωρίζοντας μερικά απλά βασικά στοιχεία σχετικά με τους τύπους συσκευών που αγοράζετε θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε για την ενδεχόμενη απαξίωση τους. Το μυστικό είναι η συμβατότητα προς τα πίσω. Όταν αγοράζετε νέα προϊόντα αυτοματισμού στο σπίτι, ελέγξτε για συμβατότητα προς τα πίσω με τα προϊόντα που έχετε ήδη. Όταν επιλέγετε προϊόντα που είναι συμβατά προς τα πίσω, επεκτείνετε το σύστημά σας αντί να το αντικαταστήσετε.

Αναγνωρίστε τις βασικές τεχνολογίες οικιακού αυτοματισμού

Powerline vs. RF

Το Powerline είναι ένας όρος που ρίχνεται πολύ γύρω από τη βιομηχανία αυτοματισμού σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή επικοινωνεί με άλλα προϊόντα αυτοματισμού στο σπίτι μέσω της ηλεκτρικής σας καλωδίωσης στο σπίτι. Το RF σημαίνει ραδιοσυχνότητα και δεν απαιτεί καλωδίωση για εργασία. Τα περισσότερα συστήματα είναι είτε Powerline είτε RF ή ένα υβρίδιο και των δύο. Οι υβριδικές συσκευές μερικές φορές αναφέρονται ως συσκευές διπλού πλέγματος (επειδή λειτουργούν και στα δύο περιβάλλοντα).

Συμβατότητα X10

Η συμβατότητα προς τα πίσω αναφέρεται συχνότερα σε νέες συσκευές που λειτουργούν με παλαιότερα συστήματα X10. Το X10 είναι ένα από τα παλαιότερα και δημοφιλέστερα πρωτόκολλα αυτοματισμού στο σπίτι (που δεν πρέπει να συγχέεται με μια εταιρεία με το ίδιο όνομα). Πολλά παλαιότερα ή παλαιότερα προϊόντα χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο.

Ασύρματος

Οι ασύρματες συσκευές ή συσκευές ραδιοσυχνοτήτων είναι σχετικά νέες στην αυτοματοποίηση του σπιτιού . Τρεις από τις κορυφαίες ασύρματες τεχνολογίες οικιακού αυτοματισμού είναι Insteon , Z-Wave και ZigBee . Κάθε μία από αυτές τις ασύρματες τεχνολογίες έχει τα πλεονεκτήματα και τα δικά της πιστά αποτελέσματα. Τα ασύρματα προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν για να λειτουργούν με συστήματα Powerline μέσω της χρήσης συσκευών γέφυρας. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ευκολία εγκατάστασης και την υψηλότερη αξιοπιστία που παρέχουν οι ασύρματες τεχνολογίες.

Σκεφτείτε σοβαρά τα κιτ εκκίνησης

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη διαδικασία αυτοματισμού στο σπίτι με προϊόντα φωτισμού, όπως διακόπτες και ρυθμιστές. Αν και μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα προϊόντα και να συναρμολογήσετε το δικό σας σύστημα, είναι πιο εύκολο και οικονομικότερο να αγοράσετε ένα κιτ εκκίνησης. Τα κιτ εκκίνησης φωτισμού διατίθενται σε διάφορες διαμορφώσεις από διάφορους κατασκευαστές.

Τα κιτ εκκίνησης συνήθως περιλαμβάνουν αρκετούς διακόπτες φωτισμού ή μονάδες plug-in και ένα τηλεχειριστήριο ή πίνακα διασύνδεσης. Ορισμένες από τις τεχνολογίες που μπορούν να αγοραστούν για τα κιτ εκκίνησης είναι Insteon, X-10 και Z-Wave. Τα κιτ εκκίνησης μπορούν να κυμανθούν σε τιμή από $ 50 έως $ 350 ανάλογα με την τεχνολογία και τον αριθμό των εξαρτημάτων.