Πώς να αντικαταστήσετε ένα χαμένο ή σπασμένο τηλεχειριστήριο

Μην πανικοβληθείτε! Μπορείτε πιθανώς να αντικαταστήσετε το σπασμένο σας τηλεχειριστήριο σήμερα

Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να πανικοβληθούν όταν συνειδητοποιήσουν ότι το τηλεχειριστήριο τους χάνεται ή σπάει. Πρέπει να βρουν μια αντικατάσταση-τώρα-αλλά δεν ξέρουν πού να ψάξουν ένα. Οι συσκευές που επηρεάζουν τα τηλεχειριστήρια από πού να βρεθεί μια αντικατάσταση. Εάν το τηλεχειριστήριο είναι για την τηλεόρασή σας και μερικές συνδεδεμένες συσκευές, απλά πρέπει να εντοπίσετε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης. Θα μπορούσε επίσης να είναι για το κιβώτιο καλωδίων σας ή άλλα περιφερειακά, όπως ένα DVD player και συσκευή ροής . Αν το τηλεχειριστήριο σπάσει στη μέση της νύχτας όταν τα καταστήματα είναι κλειστά, μπορεί να υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό μέχρι να μπορέσετε να αντικαταστήσετε.

Παγκόσμιο τηλεχειριστήριο

Συνήθως, μια γρήγορη κίνηση στο κατάστημα που βρίσκεται πιο κοντά σας (το Target ή το Best Buy είναι παραδείγματα) κάνει το τέχνασμα επειδή αυτοί οι τύποι καταστημάτων πωλούν μια σειρά από μοντέλα τηλεχειρισμού γενικής χρήσης στο τμήμα αξεσουάρ τηλεόρασης. Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης λειτουργούν με πολλές συσκευές, όπως τηλεοράσεις και συσκευές αναπαραγωγής DVD . Άλλοι ελέγχουν μόνο μία συσκευή.

Τα τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης δεν είναι συγκεκριμένα για το εμπορικό σήμα. μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιοδήποτε μοντέλο συσκευής από σχεδόν κάθε κατασκευαστή ηλεκτρονικών. Απλά φροντίστε να διαβάσετε το πακέτο για να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας είναι συμβατές.

Όταν επιλέγετε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, προσέξτε τους τύπους των συσκευών που ελέγχει και το συνολικό μέγεθός του. Επειδή η τεχνολογία επιτρέπει στους κατασκευαστές να κάνουν τα τηλεχειριστήρια μισό μέγεθος με σχεδόν το διπλάσιο αριθμό κουμπιών όπως σε παλιές μέρες, αγοράστε ένα τηλεχειριστήριο που ταιριάζει άνετα στο χέρι σας με κουμπιά αρκετά μεγάλα για να πιέσετε χωρίς να χτυπήσετε άλλα κουμπιά. Ορισμένες άλλες λειτουργίες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι:

Η ανθεκτικότητα είναι ένα πρόβλημα με τα τηλεχειριστήρια επειδή χειρίζονται πολύ. Όταν κοιτάζετε διαφορετικά μοντέλα σε ένα κατάστημα, είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο απόθεμα ανταποκρίνεται στις επιδόσεις σας και τις ανάγκες ανθεκτικότητας. Αυτό είναι όπου μια καλή εγγύηση αποδίδει μακριά. Εξίσου σημαντική είναι η πολιτική επιστροφής του καταστήματος, αν αποφασίσετε να επιστρέψετε το τηλεχειριστήριο.

Ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιείτε με το τηλεχειριστήριο, η αρχική ρύθμιση ενδέχεται να διαρκέσει λίγο. Ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης συνοδεύεται από έναν κατάλογο κωδικών για έναν τεράστιο κατάλογο συσκευών. Αναζητάτε κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε με το τηλεχειριστήριο και εισαγάγετε τον κώδικα σε αυτό.

Αγορά από τον κατασκευαστή

Αν δεν θέλετε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, ο κατασκευαστής της συσκευής σας πρέπει να είναι εξοπλισμένος για να πουλήσει ένα μοντέλο αντικατάστασης. Εάν δεν μπορεί να σας πουλήσει απευθείας μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου, θα πρέπει να μπορεί να σας κατευθύνει στον πλησιέστερο έμπορο. Μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή καλέστε τον κατασκευαστή σας για να δείτε πώς μπορεί να σας βοηθήσει. Συνήθως, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες για την αντικατάσταση.

Συνδρομητές καλωδιακών και δορυφορικών

Αν το τηλεχειριστήριο σας χαθεί ή σπάσει και προμηθεύτηκε από την καλωδιακή ή δορυφορική εταιρεία σας, τότε θα πρέπει να καλέσετε την εταιρεία για να αντικαταστήσετε. Εάν είναι σπασμένο, η εταιρεία θα πρέπει να σας προσφέρει ένα δωρεάν. Αν χαθεί, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ένα κόστος αντικατάστασης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - κατεβάστε μια εφαρμογή

Ανάλογα με τη συσκευή που πρέπει να ελέγξετε, ίσως μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας που της επιτρέπει να λειτουργεί ως τηλεχειριστήριο ενώ περιμένετε να φτάσει το τηλεχειριστήριο αντικατάστασης. Απλώς μεταβείτε στο διαδίκτυο και πραγματοποιήστε αναζήτηση στο όνομα της συσκευής σας και στη φράση "εφαρμογή τηλεχειρισμού". Τα αποτελέσματα συνήθως εμφανίζονται για συσκευές Android και iOS. Μερικές από τις διαθέσιμες εφαρμογές είναι: