Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού αγοράσετε μια τηλεόραση με δυνατότητα Internet

4 πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν από την αγορά

Υπάρχει πολλή buzz σχετικά με τις τηλεοράσεις που είναι ενεργοποιημένες στο Διαδίκτυο ή Internet έτοιμο, και για καλό λόγο. Οι τηλεοράσεις ήταν πάντα συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας και το Διαδίκτυο έχει γίνει όλο και περισσότερο μέρος της αμερικανικής ψυχαγωγίας. Εξαιτίας αυτού, ο γάμος μεταξύ της επίπεδης οθόνης και της οθόνης του υπολογιστή φαίνεται φυσικό, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε μια τηλεόραση με δυνατότητα Internet.

Οι τηλεοράσεις δεν είναι αντικατάσταση του υπολογιστή

Οι σημερινές τηλεοράσεις με δυνατότητα Internet δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας. Δεν είναι καν προορίζονται για σκληρή πλοήγηση στο Web. Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να φέρει μερικά από τα πιο επιθυμητά sites του Web και τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά στο σαλόνι σας.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, μια τηλεόραση με δυνατότητα Internet μπορεί να σας επιτρέψει να κάνετε streaming βίντεο από το YouTube, να ενημερώσετε την κατάσταση του Twitter, να ελέγξετε τον καιρό ή να μεταδώσετε ταινίες υψηλής ευκρίνειας από το Netflix. Με άλλα λόγια, οι τηλεοπτικές λειτουργίες που βασίζονται στο Web σχετίζονται κυρίως με ειδήσεις και ψυχαγωγία.

Μάθετε ποιες δυνατότητες θέλετε

Εάν έχετε αποφασίσει σε μια τηλεόραση με δυνατότητα Internet, το επόμενο βήμα είναι να υπολογίσετε τι θέλετε να κάνετε. Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν αυτές τις τηλεοράσεις και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, οι τηλεοράσεις Viera Cast της Panasonic σας επιτρέπουν να προβάλλετε βίντεο από το YouTube, να προβάλλετε άλμπουμ φωτογραφιών από το Picasa και να προβάλλετε ταινίες από το Amazon Video On Demand. Από το 2014, οι τηλεοράσεις με δυνατότητα Internet του LG προβάλλουν και βίντεο YouTube, αλλά δεν διαθέτουν το Amazon Video On Demand. Παίρνουν, ωστόσο, περιεχόμενο ροής από το Netflix, το οποίο η Panasonic δεν μπορεί.

Επειδή διαφορετικές τηλεοράσεις κάνουν διαφορετικά πράγματα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Εξετάστε άλλες συσκευές

Οι τηλεοράσεις με δυνατότητα Internet είναι εξαιρετικές, επειδή συσκευάζουν πολλά χαρακτηριστικά σε μια ενιαία μονάδα, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι η ρύθμιση του home theatre θα περιλαμβάνει επίσης ένα Blu-ray player ή άλλη συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας. Όλο και περισσότερο, οι μονάδες add-on έρχονται με λειτουργικότητα Διαδικτύου. Για παράδειγμα, ένας αριθμός Blu-ray players είναι σε θέση να μεταδίδουν ταινίες υψηλής ευκρίνειας, προβάλλοντας περιεχόμενο από το YouTube και παίζοντας μουσική από την Pandora. Εάν αυτό φροντίζει τις ανάγκες σας, μπορεί να είστε καλύτερα να αφήσετε τα εξωτερικά σας εξαρτήματα να κάνουν βαριά ανύψωση.

Μην ξεχάσετε τη δυνατότητα σύνδεσης

Κατά την αγορά μιας τηλεόρασης με δυνατότητα Internet, θυμηθείτε ότι πρέπει να συνδεθείτε στο Internet για πρόσβαση στο περιεχόμενο που βασίζεται στο Web και πολλά σετ απαιτούν σκληρή καλωδίωση με καλώδιο Ethernet. Άλλοι συνδέονται ασύρματα αλλά απαιτούν την αγορά εξαρτήματος (με επιπλέον κόστος). Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς σχεδιάζετε να συνδεθείτε στο Internet.

Υπάρχουν πάντα λύσεις, αλλά μπορούν να γίνουν δαπανηρές. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε μια τηλεόραση που απαιτεί ενσύρματη σύνδεση αλλά δεν διαθέτει υποδοχή Ethernet σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμογέα τροφοδοσίας . Αυτό λειτουργεί καλά, αλλά οι προσαρμογείς γενικά κοστίζουν $ 100 ή περισσότερο.