Τι είναι μια οθόνη High Definition υπολογιστή;

Μάθετε τα Ins και Outs της ψυχαγωγίας HD στην οθόνη του υπολογιστή σας

Μέχρι τώρα, όλοι έχουν ακούσει τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Είναι ένα σημείο πώλησης των επίπεδων οθονών πλάσματος και LCD που ξεκινήσαμε ξαφνικά να βλέπουμε στα σαλόνια των ανθρώπων και κάνει αθλήματα, ταινίες και ακόμη και το Weather Channel να φαντάζει εκπληκτικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μια αόριστη ιδέα για το τι υψηλής ευκρίνειας , ή "HD", παρέχει για την τηλεόραση: μια όμορφη, κρυστάλλινη εικόνα και ζωντανά χρώματα. Αλλά τι σημαίνει να έχετε μια οθόνη HD συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας; Υπάρχει κάποιο σημείο σε αυτό; Μήπως κάνει τον υπολογισμό αυτό πολύ καλύτερο;

Εν συντομία, εξαρτάται από αυτό που κάνετε με τον υπολογιστή σας. Για να είναι ακόμα πιο σύντομη, ναι, είναι καλύτερο.

Ορισμός του High Definition

Ο "Υψηλός ορισμός" είναι ένας υγρός όρος, που παίρνει το σχήμα πολλών διαφορετικών δοχείων. Η μόνη κοινώς αποδεκτή έννοια είναι ότι είναι κάτι με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και σαφήνεια.

Όσον αφορά την οθόνη υπολογιστή, ο υψηλός ορισμός είναι συνώνυμο της υψηλής ανάλυσης. Η υψηλή ανάλυση, με τη σειρά της, σημαίνει περισσότερα pixel ανά ίντσα στην οθόνη σας - και όσο περισσότερα pixel ανά ίντσα, τόσο καλύτερη είναι η οθόνη. Επομένως, μια οθόνη PC υψηλής ευκρίνειας παρέχει μια αξιοσημείωτα καθαρότερη εικόνα από τις οθόνες χαμηλότερης ευκρίνειας και χαμηλότερης ανάλυσης.

Τα συνεχώς εξελισσόμενα πρότυπα βίντεο

Καθώς οι οθόνες υπολογιστών υψηλής ευκρίνειας έχουν πολλαπλασιαστεί στην αγορά, τα πρότυπα έχουν εξελιχθεί για να επιτρέψουν έναν πιο συγκεκριμένο ορισμό του HD από ό, τι στο παρελθόν.

Οι ακόλουθοι είναι οι τυπικοί ορισμοί για βίντεο HD, οι οποίοι μπορούν να εμφανιστούν σε οθόνες με ελαφρώς μεταβαλλόμενες εγγενείς αναλύσεις - ορισμένες από αυτές είναι τυποποιημένες για οθόνες υπολογιστών, άλλες για οθόνες τηλεόρασης - αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό εναλλάξιμες, διότι όλοι εργάζονται για εμφάνιση αυτές τις αναλύσεις βίντεο:

Προοδευτική / Ενδιάμεση Σάρωση

Τα "i" και "p" υποδηλώνουν αλληλεπικαλυπτόμενη και προοδευτική σάρωση, αντίστοιχα. Η παρεμβαλλόμενη σάρωση είναι η παλαιότερη τεχνολογία των δύο. Μια οθόνη υπολογιστή που χρησιμοποιεί αλληλεπικαλυπτόμενη σάρωση ανανεώνει τα μισά από τις οριζόντιες σειρές εικονοστοιχείων σε έναν κύκλο και παίρνει έναν άλλο κύκλο για να ανανεώσει το άλλο μισό, ενώ εναλλάσσονται σειρές. Το αποτέλεσμα είναι ότι δύο σαρώσεις είναι απαραίτητες για την εμφάνιση κάθε γραμμής, με αποτέλεσμα μια πιο αργή, πιο θολή οθόνη με τρεμόπαιγμα. Η προοδευτική σάρωση , από την άλλη πλευρά, σαρώνει μια πλήρη σειρά τη φορά, σε σειρά από την κορυφή προς τα κάτω. Η εμφάνιση που προκύπτει είναι ομαλότερη και πιο λεπτομερής - ειδικά για το κείμενο, ένα κοινό στοιχείο στις οθόνες που χρησιμοποιούνται με τους υπολογιστές.

HD: Το επόμενο επίπεδο στις οθόνες PC

Για τον υπολογιστή σας, ο υψηλής ευκρίνειας κάνει μια σημαντική διαφορά όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών, την παρακολούθηση ταινιών και την παρακολούθηση βίντεο HD online. Το HD σημαίνει ότι θα παρακολουθείτε σε "ευρεία οθόνη" - όπως είχε αρχικά προβλεφθεί να δει κανείς, χωρίς να έχει κοπεί, στο θέατρο. Δεδομένου ότι η τηλεοπτική λήψη HDTV, τα στούντιο βιντεοπαιχνιδιών και οι εταιρείες διαδικτυακής ψυχαγωγίας έχουν επικεντρωθεί ολοένα και περισσότερο στον προγραμματισμό HD για οθόνη υψηλής ανάλυσης.

Η κατώτατη γραμμή: Εάν δεν έχετε οθόνη υπολογιστή υψηλής ευκρίνειας, λείπεις σε μεγάλο μέρος της εικόνας.