Μετατροπή κασετών ήχου σε MP3: Ψηφιοποίηση κασετών ήχου

Λίστα ελέγχου εξοπλισμού για τη μεταφορά κασετών ήχου στον υπολογιστή σας

Ακριβώς όπως η μαγνητική βιντεοταινία, το υλικό που χρησιμοποιείται στις παλιές κασέτες ήχου σας επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου - αυτό είναι κοινώς γνωστό ως Sticky Shed Syndrome (SSS). Όταν συμβεί αυτό, το στρώμα οξειδίου μετάλλου (που περιέχει την εγγραφή σας) βαθμιαία πέφτει από το υλικό υποστήριξης. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της διείσδυσης της υγρασίας, η οποία σταδιακά αποδυναμώνει το συνδετικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση των μαγνητικών σωματιδίων. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι πολύ σημαντικό να μετατρέψετε όποιο πολύτιμο ηχογραφημένο ήχο σε ψηφιακό που μπορεί να εξακολουθεί να βρίσκεται στις παλιές σας κασέτες το συντομότερο δυνατόν πριν η διαδικασία υποβάθμισης βλάψει το προϊόν πέρα ​​από την ανάκτηση.

Βασικός εξοπλισμός για τη μεταφορά κασετών ήχου στον υπολογιστή σας

Παρόλο που η μουσική σας βιβλιοθήκη μπορεί να είναι ως επί το πλείστον σε ψηφιακή μορφή, όπως CD ήχου, σχισμένα κομμάτια CD και περιεχόμενο που έχει ληφθεί ή μεταφερθεί σε ροή , μπορεί να έχετε κάποιες παλιές εγγραφές που είναι σπάνιες και πρέπει να μεταφερθούν. Για να αποκτήσετε αυτή τη μουσική (ή οποιοδήποτε άλλο τύπο ήχου) στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή σε άλλο τύπο λύσης αποθήκευσης , πρέπει να ψηφιοποιήσετε τον εγγεγραμμένο αναλογικό ήχο. Αυτό μπορεί να ακούγεται ένα δύσκολο έργο και δεν αξίζει τον κόπο, αλλά είναι πιο απλή από ό, τι ακούγεται. Ωστόσο, προτού καταδυθείτε στη μεταφορά των κασετών σας σε ψηφιακή μορφή ήχου όπως MP3 , είναι συνετό να διαβάσετε πρώτα όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε.

Συσκευή αναπαραγωγής / εγγραφής κασετών ήχου

Προφανώς για να παίζετε τις παλιές σας κασέτες μουσικής θα χρειαστείτε μια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών που είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι μέρος οικιακού στερεοφωνικού συστήματος, φορητής κασέτας / ραδιοφώνου (Boombox / ghettoblaster) ή αυτόνομης συσκευής όπως Sony Walkman. Για να μπορέσετε να καταγράψετε τον αναλογικό ήχο, η συσκευή που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να διαθέτει σύνδεση εξόδου ήχου. Αυτό παρέχεται συνήθως μέσω δύο εξόδων RCA (κόκκινες και λευκές φωνοκωδίκες) ή ενός στερεοφωνικού μίνι βύσματος 1/8 "(3,5mm) που χρησιμοποιείται συχνά για ακουστικά.

Υπολογιστής με συνδέσεις καρτών ήχου

Οι περισσότεροι υπολογιστές αυτές τις μέρες έχουν σύνδεση Line In ή μικρόφωνο, ώστε να μπορείτε να καταγράψετε εξωτερικό αναλογικό ήχο και να την κωδικοποιήσετε στο ψηφιακό. Εάν η κάρτα ήχου του υπολογιστή σας έχει γραμμή σύνδεσης υποδοχής (συνήθως χρώματος μπλε), τότε χρησιμοποιήστε το. Ωστόσο, εάν δεν διαθέτετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση εισόδου μικροφώνου (έγχρωμη ροζ).

Καλή ποιότητα ήχου οδηγεί

Για να περιορίσετε τις παρεμβολές ηλεκτρικού ρεύματος στο ελάχιστο κατά τη μεταφορά της μουσικής σας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε καλώδια ήχου καλής ποιότητας, ώστε ο ψηφιοποιημένος ήχος να είναι όσο το δυνατόν καθαρός. Θα χρειαστεί να ελέγξετε τον τύπο των συνδέσεων που χρειάζονται για να συνδέσετε την κασέτα στην κάρτα ήχου του υπολογιστή πριν αγοράσετε ένα καλώδιο. Τυπικά παραδείγματα που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν: Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε καλώδια που είναι θωρακισμένα, έχουν επιχρυσωμένες συνδέσεις και χρησιμοποιούν καλώδια χωρίς οξυγόνο (OFC).

Στερεοφωνικό μίνι βύσμα 3,5 mm (αρσενικό) με 2 x φωνοκάμερες RCA

Στερεοφωνικό μίνι βύσμα 3,5 mm (αρσενικό) και στα δύο άκρα.

Λογισμικό

Πολλά λειτουργικά συστήματα υπολογιστών διαθέτουν βασικό ενσωματωμένο πρόγραμμα λογισμικού για την εγγραφή αναλογικού ήχου μέσω των εισόδων γραμμής ή μικροφώνου. Αυτό είναι καλό για την γρήγορη λήψη ήχου, αλλά αν θέλετε να έχετε το σκοπό να εκτελέσετε εργασίες επεξεργασίας ήχου, όπως η αφαίρεση ταινιών, ο καθαρισμός των pop / clicks, ο διαχωρισμός του ηχογραφημένου ήχου σε ξεχωριστά κομμάτια, η εξαγωγή σε διαφορετικές μορφές ήχου κ.λπ., τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού επεξεργασίας ήχου . Υπάρχουν αρκετοί που είναι ελεύθεροι να μεταφορτώσουν, όπως η πολύ δημοφιλής εφαρμογή open source Audacity η οποία είναι διαθέσιμη για ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών συστημάτων.