Ισιώστε μια Κροσένη φωτογραφία με το GIMP

Έχουμε πάρει πιθανώς όλες τις φωτογραφίες όταν η κάμερα δεν ήταν τέλεια επίπεδο, με αποτέλεσμα μια λοξή γραμμή ορίζοντα ή ένα στραβό αντικείμενο. Είναι πολύ εύκολο να διορθώσετε και να ισιώσετε μια καμπύλη φωτογραφία χρησιμοποιώντας το εργαλείο περιστροφής στο GIMP.

Κάθε φορά που έχετε μια εικόνα με έναν επικλινή ορίζοντα, πρέπει να χάσετε κάτι από τις άκρες της φωτογραφίας για να το διορθώσετε. Οι πλευρές της εικόνας πρέπει να περικοπούν για να αναπληρώσουν την κλίση της φωτογραφίας από την περιστροφή. Πάντα πρέπει να περικόψετε μια φωτογραφία όταν περιστρέφετε, οπότε έχει νόημα να περιστρέφετε και να περικόψετε σε ένα βήμα με το εργαλείο περιστροφής.

Μη διστάσετε να αποθηκεύσετε την εικόνα της πρακτικής εδώ, στη συνέχεια, ανοίξτε την στο GIMP για να μπορείτε να ακολουθήσετε. Χρησιμοποιώ το GIMP 2.4.3 για αυτό το σεμινάριο. Θα πρέπει να δουλέψει και για άλλες εκδόσεις έως και το GIMP 2.8 .

01 από 05

Τοποθετήστε μια κατευθυντήρια γραμμή

© Sue Chastain

Με τη φωτογραφία να ανοίγει στο GIMP, μετακινήστε το δρομέα στο χάρακα στο πάνω μέρος του παραθύρου του εγγράφου. Κάντε κλικ και σύρετε προς τα κάτω για να βάλετε κατευθυντήρια γραμμή στην εικόνα. Τοποθετήστε την κατευθυντήρια γραμμή έτσι ώστε να τέμνει τον ορίζοντα της φωτογραφίας σας. Αυτό δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι η πραγματική γραμμή του ορίζοντα όπως είναι εδώ στην πρακτική φωτογραφία - χρήση οτιδήποτε ξέρετε πρέπει να είναι οριζόντια, όπως μια γραμμή οροφής ή ένα πεζοδρόμιο.

02 του 05

Ορίστε τις επιλογές περιστροφής εργαλείου

© Sue Chastain

Επιλέξτε το εργαλείο περιστροφής από τα εργαλεία. Ρυθμίστε τις επιλογές του ώστε να ταιριάζει με αυτό που έχω δείξει εδώ.

03 του 05

Περιστρέψτε την εικόνα

© Sue Chastain

Το στρώμα σας θα περιστραφεί όταν κάνετε κλικ και σύρετε στην εικόνα με το εργαλείο περιστροφής. Περιστρέψτε το στρώμα έτσι ώστε ο ορίζοντας στις γραμμές φωτογραφιών σας να ακολουθήσει την κατευθυντήρια γραμμή που τοποθετήσατε νωρίτερα.

04 του 05

Ολοκλήρωση της περιστροφής

© Sue Chastain

Το παράθυρο διαλόγου περιστροφής θα εμφανιστεί μόλις μετακινήσετε το επίπεδο. Κάντε κλικ στο κουμπί "Περιστροφή" για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία όταν είστε ικανοποιημένοι με την τοποθέτησή σας. Θα μπορείτε να δείτε πόσα από τα άκρα χάθηκαν λόγω της περιστροφής μετά από αυτό.

05 του 05

Αυτόματη πτώση και κατάργηση οδηγών

© Sue Chastain

Ως τελευταίο βήμα, μεταβείτε στην επιλογή Εικόνα> Αυτόματη εικόνα για να καταργήσετε τα κενά περιγράμματα από τον καμβά. Μεταβείτε στην Εικόνα> Οδηγοί> Αφαιρέστε όλους τους οδηγούς για να καταργήσετε την κατευθυντήρια γραμμή.