Πώς να προσθέσετε έναν ιστότοπο στην οθόνη έναρξης των Windows 8

Το επίκεντρο των Windows 8 βρίσκεται στην αρχική του οθόνη, μια συλλογή πλακιδίων που σχεδιάστηκε για να σας συνδέει γρήγορα με τις αγαπημένες σας εφαρμογές, τις λίστες αναπαραγωγής, τους ανθρώπους, τις ειδήσεις και πολλά άλλα στοιχεία. Η προσθήκη νέων πλακιδίων μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων μέσω του Internet Explorer είτε σε κατάσταση λειτουργίας Windows είτε σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

Η προσθήκη των αγαπημένων σας ιστότοπων στην Αρχική οθόνη των Windows 8 είναι μια απλή διαδικασία δύο βημάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας στον οποίο εκτελείτε.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης IE.

Επιφάνεια εργασίας

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear, γνωστό και ως μενού Ενέργεια ή Εργαλεία, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προσθήκη ιστότοπου στην οθόνη έναρξης . Εμφανίζεται τώρα το παράθυρο διαλόγου Προσθήκη ιστότοπου στην οθόνη , όπου εμφανίζεται το favicon, το όνομα και η διεύθυνση URL του τρέχοντος ιστότοπου. Κάντε κλικ στο κουμπί Add ( Προσθήκη ) για να δημιουργήσετε μια πλακέτα αρχικής οθόνης για αυτήν την ιστοσελίδα. Θα πρέπει τώρα να έχετε ένα νέο κεραμίδι στην Αρχική οθόνη. Για να καταργήσετε αυτήν τη συντόμευση ανά πάσα στιγμή, πρώτα, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Απεμπλοκή από το κουμπί Έναρξη που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Λειτουργία Windows

Κάντε κλικ στο κουμπί pin , που βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων του IE. Εάν αυτή η γραμμή εργαλείων δεν είναι ορατή, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης για να εμφανιστεί. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με την ένδειξη Pin to Start . Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, εμφανίζοντας το favicon του τρέχοντος ιστότοπου καθώς και το όνομά του. Το όνομα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Λάβετε υπόψη ότι το όνομα δεν μπορεί να τροποποιηθεί κατά την προσάρτηση ενός ιστότοπου στην Αρχική οθόνη σας σε λειτουργία Desktop. Αφού είστε ικανοποιημένοι με το όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί Pin to Start . Θα πρέπει τώρα να έχετε ένα νέο κεραμίδι στην Αρχική οθόνη. Για να καταργήσετε αυτήν τη συντόμευση ανά πάσα στιγμή, πρώτα, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Απεμπλοκή από το κουμπί Έναρξη που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας.