Αντιμετώπιση προβλημάτων του προσαρμογέα τηλεφώνου VoIP (ATA)

01 από 05

Τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

code6d / Getty Images

Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, πρέπει να χρησιμοποιείτε ήδη έναν αναλογικό τηλεφωνικό προσαρμογέα (ATA) και χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VoIP που βασίζεται στη συνδρομή για το σπίτι ή τη μικρή επιχείρησή σας. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που σχετίζονται με τις κλήσεις VoIP προέρχονται από το ATA , το οποίο είναι επομένως το πρώτο πράγμα που θα εξετάσετε κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Για μια καλή διάγνωση, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι σημαίνουν τα διαφορετικά φώτα στην ΑΤΑ. Εάν όλοι εργάζονται όπως πρέπει, τότε το πρόβλημα είναι πιθανότατα αλλού και όχι με το ΑΤΑ. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, το δρομολογητή Internet ή το μόντεμ, τη σύνδεση ή τη διαμόρφωση του υπολογιστή σας. Ως τελευταία λύση (καλά, αυτό είναι πολύ συχνά η πρώτη λύση για νέους χρήστες), καλέστε τον πάροχο υπηρεσιών VoIP, επειδή οι περισσότεροι από τους χρησιμοποιούμενους ATA αποστέλλονται από τον πάροχο υπηρεσιών μετά από συνδρομή σε υπηρεσία VoIP. Οποιαδήποτε αποστασιοποίηση των φώτων από την κανονική τους συμπεριφορά θα σας βάλει στο κομμάτι για να διαγνώσετε το πρόβλημα.

Ακολουθεί μια λίστα με τα κοινά προβλήματα που σχετίζονται με το ATA. Περπατήστε μέσα από αυτές σε κάθε σελίδα μέχρι να φτάσετε στις κλήσεις σας σωστά.

02 του 05

Δεν υπάρχει απάντηση από το ATA

Εάν ο λαμπτήρας τροφοδοσίας και όλα τα άλλα φώτα είναι σβησμένα, ο προσαρμογέας απλά δεν τροφοδοτείται. Ελέγξτε το ηλεκτρικό φις ή τον προσαρμογέα. Εάν η ηλεκτρική σύνδεση είναι τέλεια αλλά εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται ο προσαρμογέας, τότε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τον τροφοδοτικό σας και χρειάζεται αντικατάσταση ή συντήρηση.

Μια κόκκινη ή αναλαμπής λυχνία τροφοδοσίας υποδεικνύει μια βλάβη του προσαρμογέα για την σωστή προετοιμασία του. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τον προσαρμογέα, να το αποσυνδέσετε, να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, μετά να τον συνδέσετε ξανά και να τον ενεργοποιήσετε. Θα ξεκινήσει εκ νέου. Η λυχνία τροφοδοσίας πρέπει κανονικά να είναι κόκκινη για μερικά λεπτά και αργότερα να γίνει πράσινη.

Μερικές φορές, χρησιμοποιώντας λάθος τύπο ηλεκτρικού προσαρμογέα, η φωτεινή ένδειξη ισχύος παραμένει κόκκινη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτό με την τεκμηρίωση του προμηθευτή σας.

03 του 05

Δεν υπάρχει τόνος κλήσης

Το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο στη θύρα Phone 1 του ATA. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να το συνδέσετε στη θύρα Phone 2, αφήνοντας το Phone 1 κενό. Το τηλέφωνο 2 πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει δεύτερη γραμμή ή γραμμή φαξ. Για να το ελέγξετε, σηκώστε τον δέκτη του ακουστικού του τηλεφώνου σας και πατήστε Ομιλία ή ΟΚ. Αν έχετε ένα μόνο τηλέφωνο και το τηλέφωνο 2 ανάβει, έχετε συνδέσει την πρίζα του τηλεφώνου σας σε λάθος θύρα.

Χρησιμοποιήσατε σωστή υποδοχή RJ-11 (συνήθως αποκαλούμενη τηλεφωνική υποδοχή); Εάν έχετε, πρέπει επίσης να ελέγξετε αν είναι καλά τοποθετημένο στο λιμάνι. Θα λειτουργήσει μόνο αν ακούσετε ένα "κλικ" όταν την συνδέετε, αλλιώς παραμένει χαλαρή. Υπάρχει μια μικρή γλώσσα στην πλευρά του βύσματος που εξασφαλίζει την σωστή "κλικ" και την τοποθέτηση του βύσματος στη θύρα. Αυτή η γλώσσα πολύ συχνά απομακρύνεται εύκολα, ειδικά με τη συχνή αφαίρεση και τοποθέτηση του γρύλου. Εάν συμβεί αυτό, αντικαταστήστε τον βύσμα.

Αν το καλώδιο RJ-11 είναι παλιό, υπάρχουν πιθανότητες να μην μεταδίδει δεδομένα όπως πρέπει, λόγω των επιδράσεων της θερμοκρασίας, της παραμόρφωσης κλπ. Έχουν αντικατασταθεί τα καλώδια. Είναι αρκετά φτηνοί και πολλοί πωλητές ΑΤΑ στέλνουν δύο από αυτές στο πακέτο.

Το πρόβλημα μπορεί επίσης να είναι με το τηλέφωνό σας. Δοκιμάστε να συνδέσετε ένα άλλο τηλέφωνο και να ελέγξετε αν έχετε έναν τόνο κλήσης.

Επίσης, εάν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στην πρίζα τοίχου (PSTN) και είναι επίσης συνδεδεμένο με τον προσαρμογέα, δεν θα λάβετε τόνο κλήσης. Αυτό μπορεί να είναι επιζήμια για τον εξοπλισμό. Το τηλέφωνο που χρησιμοποιείται με προσαρμογέα VoIP δεν πρέπει να συνδέεται στην πρίζα PSTN, εκτός εάν έχει καθοριστεί κάτι τέτοιο.

Η απουσία ενός τόνου κλήσης μπορεί επίσης να οφείλεται σε κακή σύνδεση με τη σύνδεση Ethernet ή Internet. Αυτό συμβαίνει εάν η φωτεινή ένδειξη σύνδεσης Ethernet / LAN είναι σβηστή ή κόκκινη. Για να αντιμετωπίσετε τη σύνδεσή σας, ανατρέξτε στο επόμενο βήμα.

Μερικές φορές, η επαναφορά του συστήματός σας (προσαρμογέας, δρομολογητής, μόντεμ κ.λπ.) μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ενός προβλήματος.

04 του 05

Δεν υπάρχει σύνδεση Ethernet / LAN

Οι προσαρμογείς τηλεφώνου VoIP συνδέονται στο Internet μέσω καλωδίου ή δρομολογητή DSL ή μόντεμ ή μέσω δικτύου LAN . Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σύνδεση Ethernet / LAN μεταξύ του δρομολογητή , του μόντεμ ή του LAN και του προσαρμογέα. Για αυτό, χρησιμοποιούνται καλώδια και βύσματα RJ-45 . Οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με αυτό θα προκαλέσει την απενεργοποίηση ή το κόκκινο φως Ethernet / LAN.

Και πάλι, πρέπει να ελέγξετε το καλώδιο και το φις. Το βύσμα RJ-45 θα πρέπει να «κάνει κλικ» όταν συνδεθεί στη θύρα Ethernet / LAN. Ελέγξτε με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφεται για την υποδοχή RJ-11 στο προηγούμενο βήμα.

Βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση του καλωδίου Ethernet είναι σωστή. Υπάρχουν δύο δυνατές διαμορφώσεις, το καλώδιο "ευθεία" και το καλώδιο " crossover ". Εδώ, θα χρειαστείτε ένα "ευθύ" καλώδιο. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα καλώδια μέσα στο καλώδιο (υπάρχουν συνολικά 8). Για να ελέγξετε αν το καλώδιο σας είναι ένα "ευθύ" καλώδιο, δείτε τα μέσα από τη διαφανή υποδοχή και συγκρίνετε τις ρυθμίσεις τους και από τα δύο άκρα του καλωδίου. Εάν τα καλώδια είναι διατεταγμένα με την ίδια σειρά χρωμάτων, το καλώδιο είναι "ίσιο". Τα καλώδια "Crossover" έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις χρώματος στα δύο άκρα.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ενεργή σύνδεση στο Internet. Ελέγξτε το δρομολογητή σας, το μόντεμ ή το LAN, στο οποίο έχετε έναν υπολογιστή για να δείτε αν υπάρχει σύνδεση στο Internet. Μια αποτυχημένη σύνδεση στο Internet θα απαιτήσει την αντιμετώπιση προβλημάτων του μόντεμ ή του δρομολογητή σας ή την επικοινωνία με τον ISP (πάροχο υπηρεσιών Internet).

Εάν το ATA σας είναι συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο LAN, θα θέλετε να ελέγξετε τις διαμορφώσεις δικτύου. Εδώ περιλαμβάνονται πολλά πιθανά ζητήματα, όπως οι διευθύνσεις IP , τα δικαιώματα πρόσβασης κ.λπ. ο διαχειριστής δικτύου του LAN είναι το καλύτερο άτομο για να σας βοηθήσει.

Εδώ και πάλι, μια πλήρης επαναφορά του συνόλου του εξοπλισμού VoIP που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.

05 του 05

Το τηλέφωνο δεν κουδουνίζει, οι κλήσεις πηγαίνουν στο τηλεφωνητή

Αυτό υποδηλώνει ότι η κλήση εισπράττεται στην πραγματικότητα, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει δακτύλιος, κανείς δεν παίρνει, διοχετεύοντας τον καλούντα στο τηλεφωνητή σας. Για να λυθεί αυτό: