Νέες λειτουργίες Safari που προστέθηκαν από το OS X Yosemite

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης Safari του Πατέρα σας δεν είναι

Το Safari υπέστη ορισμένες σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές με την εμφάνιση του OS X Yosemite . Τα παλιότερα αγαπημένα όπως οι κορυφαίοι ιστότοποι και οι καρτέλες είναι ακόμα παρόντες, ενώ έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες όπως η ολοκαίνουργια μηχανή Nitro Javascript. Με τη νέα προσοχή που λαμβάνει το Safari από την Apple, περίμενα ότι ο Safari θα παραμείνει ένας από τους κορυφαίους browsers για πολλά χρόνια.

Διασύνδεση χρήστη Safari

Το makeover του Safari πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από το πώς παρουσιάζεται στον χρήστη , αλλά ας αρχίσουμε με τον UI ούτως ή άλλως και στη συνέχεια να δουλέψουμε στον εσωτερικό υδραυλικό του Safari για να αποκαλύψουμε τις νέες δυνατότητές του.

Οι αλλαγές στο UI επιτρέπουν στο Safari να επικεντρωθεί στην παρουσίαση περιεχομένου ιστού. το Safari που έχουμε συνηθίσει να τοποθετείται πρώτο και το δεύτερο περιεχόμενο. Θα παρατηρήσετε τη διαφορά αμέσως. Η διαμόρφωση εκτός πλαισίου της νέας έκδοσης του Safari παρέχει μια ενιαία γραμμή ενοποίησης για την εισαγωγή διευθύνσεων, την πραγματοποίηση αναζητήσεων, την ανύψωση σελιδοδεικτών ή τη χρήση εγκατεστημένων επεκτάσεων του Safari. Ο σκοπός αυτής της ενοποιημένης γραμμής είναι να επιτρέψει στο Safari να αφιερώσει περισσότερο χώρο στο πραγματικό περιεχόμενο ιστού. Αν προτιμάτε, μπορείτε να επαναφέρετε ορισμένες από τις προηγούμενες γραμμές, όπως τους σελιδοδείκτες ή τη γραμμή καρτελών.

Νομίζω ότι θα ενεργοποιήσω την παλιά γραμμή σελιδοδεικτών . Κατά τη διάρκεια της επίδειξης σε εξέλιξη του νέου έξυπνου μπαρ του Safari, ο παρουσιαστής έδειξε πως κάνοντας κλικ στο πεδίο έξυπνης αναζήτησης προκαλεί την εμφάνιση των πινάκων αγαπημένων σας από το μπαρ. Το demo έδειξε ένα καθαρό πλέγμα με 12 εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τους αγαπημένους ιστότοπους κάποιου. Πιθανότατα να έχω πάνω από εκατό αγαπημένους ιστότοπους, οργανωμένους σε φακέλους στη γραμμή σελιδοδεικτών του Safari, έτσι ανυπομονώ να δω πόσο καλά λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα σε πραγματικό κόσμο. Αν έχετε μια μικρή συλλογή αγαπημένων, μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά.

Οι καρτέλες έχουν επίσης βελτιωθεί στο Safari. Μπορείτε να προβάλετε όλες τις καρτέλες σας ως μικρογραφίες, παρόμοιες με τον τρόπο που η παλαιότερη λειτουργία Safari Top Sites εμφανίζει το αγαπημένο σας περιεχόμενο ιστού. τώρα θα είναι ευκολότερο να βλέπετε και να αλλάζετε τις καρτέλες. Το Safari μπορεί να ομαδοποιεί καρτέλες για εσάς ή μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ομάδες καρτελών για καλύτερη οργάνωση και εύκολη πρόσβαση.

Προχωρώντας σε πρόσθετες λειτουργίες UI, η λειτουργία Προσωπικής περιήγησης Safari, η οποία σας επιτρέπει να περιηγείστε στο Διαδίκτυο χωρίς να αποθηκεύετε cookie παρακολούθησης ή να δημιουργείτε ιστορικό προγράμματος περιήγησης, θα έχει τώρα το δικό της οπτικό στυλ για να σας υπενθυμίζει ότι το Safari βρίσκεται σε λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης. Αυτή είναι μια ωραία αλλαγή από την τρέχουσα έκδοση του Safari, όπου πρέπει λίγο να υπολογίσετε αν δουλεύετε σε λειτουργία Private Browsing ή όχι. (Φυσικά, μπορείτε να ελέγξετε απλώς το μενού Safari για να δείτε εάν η ιδιωτική περιήγηση έχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα σε αυτό, αλλά η νέα μέθοδος αποθηκεύει ένα βήμα.)

Σαφάρι αναζητήσεις

Η γενική μπάρα θα υποστηρίξει τις αναζητήσεις, όπως συμβαίνει με την τρέχουσα γραμμή, αλλά θα υπάρξει διαφορά στον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων. Το Safari θα σας επιτρέψει να δείτε τις συνδέσεις στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το συνδεδεμένο περιεχόμενο. Σκεφτείτε αυτό ως μια πιο γρήγορη ματιά, για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν η συνδεδεμένη ιστοσελίδα είναι πραγματικά εκεί που θέλετε να πάτε.

Πρόσθετη υποστήριξη HTML5

Κάτω από την κουκούλα, το Safari παίρνει υποστήριξη για το WebGL, ένα κορυφαίο πρότυπο για 3D γραφικά web. Η Apple ανέφερε επίσης την πρόθεσή της για Safari να υποστηρίξει το premium video HTML5. Το Safari υποστηρίζει ήδη αρκετούς κωδικοποιητές και υπηρεσίες βίντεο HTML5, αλλά η αναφορά του βίντεο υψηλής ποιότητας υποδηλώνει ότι η νέα έκδοση του Safari θα έχει κάποια μονάδα DRM (Digital Rights Management) κάποιου τύπου για να επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου από διάφορα στούντιο.

Νέος μηχανισμός JavaScript

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του επερχόμενου προγράμματος περιήγησης Safari θα είναι μια νέα μηχανή JavaScript. Το JavaScript είναι η καρδιά κάθε προγράμματος περιήγησης και το πόσο γρήγορα μπορεί να επεξεργαστεί το πρόγραμμα περιήγησης JavaScript καθορίζει πόσο γρήγορα είναι το πρόγραμμα περιήγησης. Το Safari έχει δει τον κινητήρα JavaScript και, ως εκ τούτου, η συνολική του απόδοση, άνοδο και πτώση κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά τα τελευταία χρόνια, η τάση έχει μειωθεί, κάτω, κάτω. Το Safari ξεπεράστηκε από το Google Chrome και την Opera, και ελάχιστα κρατάει μπροστά από τον Firefox.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η νέα μηχανή Nitro JavaScript είναι έως και 2 φορές πιο γρήγορα από το Chrome στην απόδοση σελίδας. Θα δοκιμάσουμε τη νέα έκδοση του Safari αργότερα αυτό το έτος, αλλά στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται η τρέχουσα έκδοση στον Bakeoff του Browser του Απριλίου 2014 .