Πώς να κατεβάσετε βίντεο Twitch VOD

Η αποθήκευση μιας εκπομπής Twitch στον υπολογιστή σας είναι γρήγορη και εύκολη

Το VOD (γνωστό και ως Video on Demand) είναι ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Twitch livestreaming καθώς επιτρέπει στους οπαδούς να βλέπουν προηγούμενες εκπομπές των αγαπημένων τους streamers όταν είναι εκτός σύνδεσης. Λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα αποθηκευμένα βίντεο λήγουν μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, και οι δύο streamers και οι θεατές συχνά επιθυμούν να τις κατεβάσουν και είτε να τις αποθηκεύσουν τοπικά είτε να τις ανεβάσουν σε άλλη υπηρεσία όπως το YouTube για προβολή αργότερα.

Δείτε πώς μπορείτε να κατεβάσετε τα δικά σας βίντεο Twitch VOD και αυτά που ανήκουν σε άλλους χρήστες.

Πώς να κατεβάσετε τα δικά σας βίντεο Twitch

Οι ταινίες Twitch μπορούν να μεταφορτώσουν όλες τις προηγούμενες εκπομπές τους απευθείας από την ιστοσελίδα του Twitch. Ανάλογα με το είδος του λογαριασμού που διαθέτετε (π.χ. τακτικός χρήστης, συνεργάτης Twitch ή συνεργάτης Twitch), το παράθυρο για τη λήψη προηγούμενων εκπομπών θα διαφέρει μεταξύ 14 και 60 ημερών μετά την αρχική ροή, μετά από το οποίο το βίντεο θα διαγραφεί αυτόματα.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να μεταφορτώσετε προηγούμενες εκπομπές κάποιου άλλου από την ιστοσελίδα Twitch.

Πώς να κατεβάσετε βίντεο κάποιου άλλου χρήστη

Το Twitch Leecher είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για τη λήψη βίντεο από το Twitch. Είναι μια εφαρμογή τρίτου μέρους, που σημαίνει ότι δεν υποστηρίζεται ή υποστηρίζεται από το Twitch, αλλά είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και διαθέτει μια καθαρή διασύνδεση που το καθιστά πολύ λιγότερο εκφοβιστικό σε σύγκριση με άλλα παρόμοια προγράμματα.

Το καλύτερο πράγμα για το Twitch Leecher είναι ότι μπορεί να κατεβάσει βίντεο Twitch από οποιονδήποτε χρήστη στο δίκτυο. Το πρόγραμμα αυτό ενημερώνεται επίσης σε πολύ τακτική βάση για να συμβαδίζει με τις σημαντικές ενημερώσεις Twitch και ο δημιουργός του είναι εύκολο να έρθει σε επαφή με μέσω των συνδέσμων μέσα στην εφαρμογή εάν οι χρήστες έχουν οποιαδήποτε αιτήματα υποστήριξης. Εδώ είναι πώς να εγκαταστήσετε το Twitch Leecher και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε λήψη των Twitch VODs.

  1. Πηγαίνετε στην επίσημη σελίδα του Twitch Leecher στο GitHub και λάβετε την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση του προγράμματος. Ο σύνδεσμος θα πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος της τελευταίας ανάρτησης ιστολογίου κάτω από τη φράση " Λήψεις" . Κάντε κλικ στη σύνδεση προγράμματος με την επέκταση .exe.
  2. Ο υπολογιστής σας θα σας ζητήσει να εκτελέσετε το πρόγραμμα ή να το αποθηκεύσετε. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση και ακολουθήστε τις υποδείξεις για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
  3. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, εντοπίστε το Twitch Leecher ανοίγοντας το μενού "Έναρξη των Windows 10" και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο " Όλες οι εφαρμογές" στην επάνω αριστερή γωνία. Το Twitch Leecher θα πρέπει να αναγράφεται στην κορυφή του επόμενου μενού με άλλα πρόσφατα εγκατεστημένα προγράμματα (αν υπάρχουν).
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Twitch Leecher για να ανοίξετε το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Search στο επάνω μενού.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέα Αναζήτηση στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  6. Ανοίξτε το κανονικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, όπως Edge , Chrome ή Firefox , και μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο Twitch.
  7. Βρείτε το κανάλι της γραμματοσειράς Twitch που έχετε επιλέξει, είτε αναζητώντας την στην επάνω γραμμή αναζήτησης ή, αν τα ακολουθήσετε ήδη, μέσω του μενού Αριστερά ακολουθούμενων καναλιών .
  1. Μόλις συνδεθείτε στη σελίδα του προφίλ, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βίντεο δίπλα στο όνομα καναλιού Twitch.
  2. Βρείτε το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και κάντε δεξί κλικ πάνω του με το ποντίκι σας. Επιλέξτε Copy Link αν χρησιμοποιείτε Edge, Copy Link Location στο Firefox ή Αντιγραφή διεύθυνσης σύνδεσης εάν χρησιμοποιείτε το Chrome.
  3. Επιστρέψτε στο Twitch Leecher και επιλέξτε την καρτέλα Urls . Αντιγράψτε τη σύνδεση βίντεο στο λευκό πλαίσιο πατώντας Ctrl και V στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι και επιλέξτε Επικόλληση . Πατήστε Αναζήτηση .
  4. Το βίντεο που έχετε επιλέξει θα πρέπει να εμφανίζεται με ένα κουμπί λήψης στην κάτω δεξιά γωνία του. Κάντε κλικ στο κουμπί.
  5. Στην επόμενη οθόνη μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος της ανάλυσης για τη λήψη του βίντεο και το σημείο στο οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε το βίντεο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να δώσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα αρχείου και να επιλέξετε σημεία έναρξης και λήξης για το βίντεο. Αυτή η τελευταία επιλογή είναι εξαιρετικά χρήσιμη καθώς πολλά βίντεο Twitch μπορεί να είναι αρκετές ώρες και θα απαιτούν μεγάλη μνήμη εάν αποθηκεύσετε ολόκληρο το κλιπ.
  6. Μόλις οριστούν όλες οι επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη . Το βίντεο θα είναι σύντομα διαθέσιμο στη θέση του αρχείου που επιλέξατε.