Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό χρήστη στα Windows 7

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πρώτος λογαριασμός χρήστη στα Windows 7 είναι ο λογαριασμός διαχειριστή. Αυτός ο λογαριασμός έχει την άδεια να τροποποιήσει οτιδήποτε και οτιδήποτε στα Windows 7.

Εάν σκοπεύετε να μοιραστείτε τον υπολογιστή σας Windows 7 με άλλο μέλος της οικογένειας ή συγκεκριμένα τα παιδιά σας, ίσως είναι συνετό να δημιουργήσετε ξεχωριστούς Τυπικούς λογαριασμούς χρηστών για καθένα για να διασφαλίσετε την ακεραιότητα του υπολογιστή σας Windows 7.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε νέους λογαριασμούς χρηστών στα Windows 7, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα πολλούς χρήστες σε έναν υπολογιστή.

01 από 04

Τι είναι ένας λογαριασμός χρήστη;

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 7 από το μενού Έναρξη.

Ένας λογαριασμός χρήστη είναι μια συλλογή πληροφοριών που λέει στα Windows ποια αρχεία και φακέλους μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε στον υπολογιστή και τις προσωπικές προτιμήσεις σας, όπως το φόντο της επιφάνειας εργασίας ή την προφύλαξη οθόνης. Οι λογαριασμοί χρηστών σας επιτρέπουν να μοιράζεστε έναν υπολογιστή με πολλά άτομα ενώ έχετε τα δικά σας αρχεία και ρυθμίσεις. Κάθε άτομο έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Τύποι λογαριασμού των Windows 7

Τα Windows 7 έχουν διάφορα επίπεδα δικαιωμάτων και τύπους λογαριασμών που καθορίζουν αυτά τα δικαιώματα, αλλά για λόγους απλότητας πρόκειται να συζητήσουμε τους τρεις κύριους τύπους λογαριασμών που είναι ορατοί στους περισσότερους χρήστες των Windows που χρησιμοποιούν τη Διαχείριση λογαριασμών για τη διαχείριση λογαριασμών χρηστών στα Windows 7.

Επομένως, εάν δημιουργείτε λογαριασμό για κάποιον που δεν είναι πολύ έμπειρος στα Windows και μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο , ίσως θελήσετε να ορίσετε αυτούς τους χρήστες ως Χρήστες Standard.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι το επιβλαβές λογισμικό που προσπαθεί να εγκατασταθεί σε έναν Τυπικό λογαριασμό χρήστη θα απαιτήσει δικαιώματα διαχειριστή πριν από την εγκατάσταση.

Ο λογαριασμός διαχειριστή θα πρέπει να προορίζεται αποκλειστικά για χρήστες που έχουν εμπειρία με τα Windows και μπορούν να εντοπίσουν ιούς και κακόβουλους ιστότοπους ή / και εφαρμογές προτού φτάσουν στον υπολογιστή.

Κάντε κλικ στο κουμπί Πλαίσιο των Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου από τη λίστα.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στους Λογαριασμούς Χρήστη εισάγοντας Λογαριασμοί Χρηστών στο πλαίσιο αναζήτησης μενού Έναρξη και επιλέγοντας Προσθήκη ή κατάργηση λογαριασμών χρηστών από το μενού. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στο στοιχείο του Πίνακα Ελέγχου.

02 από 04

Ανοίξτε τους Λογαριασμούς χρηστών και την οικογένεια

Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού χρήστη κάτω από Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια.

Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη ή κατάργηση λογαριασμών χρήστη κάτω από τον λογαριασμό λογαριασμού χρήστη και την ασφάλεια της οικογένειας .

Σημείωση: Οι Λογαριασμοί Χρήστη και η Οικογενειακή ασφάλεια είναι το στοιχείο του Πίνακα Ελέγχου που σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε τα γονικά στοιχεία ελέγχου , το Windows CardSpace και το Credential Manager στα Windows 7.

03 του 04

Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέου λογαριασμού στη Διαχείριση λογαριασμού

Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό στα Windows 7.

Όταν εμφανιστεί η σελίδα Διαχείριση λογαριασμών, θα παρατηρήσετε ότι έχετε την επιλογή να τροποποιήσετε υπάρχοντες λογαριασμούς και τη δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία νέου λογαριασμού .

04 του 04

Ονομάστε το λογαριασμό και επιλέξτε Τύπος λογαριασμού

Καταχωρίστε το όνομα λογαριασμού και επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού απαιτεί να ονομάσετε το λογαριασμό και να επιλέξετε έναν τύπο λογαριασμού (ανατρέξτε στην ενότητα Τύποι λογαριασμών στο Βήμα 1).

Καταχωρίστε το όνομα που θέλετε να αντιστοιχίσετε στο λογαριασμό.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι αυτό το όνομα είναι το ίδιο που θα εμφανίζεται στην οθόνη υποδοχής και στο μενού Έναρξη .

Μόλις καταχωρίσετε ένα όνομα για το λογαριασμό, επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το λογαριασμό. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να συνεχίσετε.

Σημείωση: Αν αναρωτιέστε γιατί ο τύπος λογαριασμού Guest δεν αναφέρεται ως επιλογή, είναι επειδή μπορεί να υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός Guest. Από προεπιλογή, θα πρέπει να υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός επισκεπτών στα Windows 7.

Όταν τελειώσετε, ο λογαριασμός πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα λογαριασμών στον Πίνακα Ελέγχου. Για να χρησιμοποιήσετε το νέο λογαριασμό, έχετε δύο επιλογές.

Επιλογή 1: Αποσυνδεθείτε από τον υπάρχοντα λογαριασμό και επιλέξτε το νέο λογαριασμό στην οθόνη υποδοχής.

Επιλογή 2: Μεταβείτε στους χρήστες για γρήγορη πρόσβαση στο λογαριασμό χωρίς να αποσυνδεθείτε από τον υπάρχοντα λογαριασμό:

Έχετε δημιουργήσει με επιτυχία έναν νέο λογαριασμό χρήστη στα Windows 7.