Πώς να εφαρμόσετε ένα υδατογράφημα στα γραφικά σας στο Inkscape

Η γνώση του πώς να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στα σχέδιά σας στο Inkscape μπορεί να είναι χρήσιμη. Τα πνευματικά σας στοιχεία αποθαρρύνουν τους άλλους να δανειστούν την εργασία σας χωρίς την άδειά σας. Εάν θέλετε να πουλήσετε τα σχέδιά σας, προφανώς πρέπει να είστε σε θέση να αφήσετε τους πελάτες να δουν την εργασία σας, αλλά αυτό μπορεί επίσης να τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τα σχέδιά σας χωρίς πληρωμή. Η εφαρμογή ενός υδατογραφήματος στα σχέδια Inkscape είναι εύκολο να γίνει. Προστατεύει τα πνευματικά σας δικαιώματα και μειώνει την πιθανότητα κατάχρησης της εργασίας σας. Εάν δεν θέλετε να δείτε την τέχνη που σκλαβώσατε για αϋπνίες νύχτες που εμφανίζονται σε ένα μπλουζάκι για online πώληση, αφιερώστε χρόνο για να υδατογραφήσετε την εργασία σας προτού τη δημοσιεύσετε.

01 από 02

Προστατέψτε την εργασία σας με υδατογράφημα

Οι πληροφορίες που τοποθετείτε πάνω από το σχέδιο μπορεί να περιέχουν το όνομά σας ή το όνομα της επιχείρησής σας ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες αναγνώρισης που υποδεικνύουν ότι το έργο τέχνης δεν είναι ελεύθερο για χρήση χωρίς την άδειά σας. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να είναι αρκετά προφανές και διαφανές ώστε η τέχνη σας να βλέπει μέσα από το υδατογράφημα. Η αλλαγή της αδιαφάνειας των στοιχείων στο Inkscape είναι εύκολη. Η χρήση αυτής της τεχνικής με υδατογραφήματα σας επιτρέπει να προσθέσετε τα πνευματικά σας δικαιώματα στα σχέδιά σας επιτρέποντας παράλληλα στους υποψήφιους πελάτες να παρακολουθήσουν την εργασία σας.

02 του 02

Προσθέστε ημι-διαφανές κείμενο στο σχέδιό σας

  1. Ανοίξτε το σχέδιο στο Inkscape.
  2. Κάντε κλικ στο Layer στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Add Layer . Η τοποθέτηση του υδατογραφήματος σε ξεχωριστό στρώμα καθιστά εύκολη την αφαίρεση ή καταστολή αργότερα. Το στρώμα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το στρώμα ή τα στρώματα σχεδιασμού. Μεταβείτε στο επάνω στρώμα κάνοντας κλικ στην επιλογή Αλλαγή στο Layer Above στο μενού Layer .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Κείμενο στη γραμμή μενού και επιλέξτε Κείμενο και γραμματοσειρά για να ανοίξετε το παράθυρο Επιλογές εργαλείου κειμένου.
  4. Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου από την παλέτα Εργαλεία στα αριστερά του χώρου εργασίας, κάντε κλικ στο σχέδιο και πληκτρολογήστε το υδατογράφημα ή τις πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου στο παράθυρο " Επιλογές εργαλείου κειμένου " και το χρώμα του κειμένου μπορεί να επιλεγεί χρησιμοποιώντας τα δείγματα στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  5. Για να αλλάξετε την αδιαφάνεια, κάντε κλικ στο εργαλείο επιλογής στην παλέτα εργαλείων και κάντε κλικ στο κείμενο υδατογραφήματος για να το επιλέξετε.
  6. Κάντε κλικ στο Αντικείμενο στη γραμμή μενού και επιλέξτε Γεμίστε και Χτύπημα . Κάντε κλικ στην καρτέλα Fill όταν ανοίξει η παλέτα Fill και Stroke.
  7. Αναζητήστε το ρυθμιστικό με την ένδειξη Αδιαφάνεια και σύρετε το προς τα αριστερά ή χρησιμοποιήστε το προς τα κάτω βέλος για να κάνετε το κείμενο ημιδιαφανές.
  8. Αποθηκεύστε το αρχείο και εξαγάγετε μια έκδοση PNG του αρχείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε τα σχέδιά σας, γνωρίζοντας ότι οι περιστασιακοί χρήστες θα αποθαρρυνθούν από τη χρήση της εργασίας σας χωρίς άδεια.

Σημείωση: Για να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο © στα Windows, πατήστε Ctrl + Alt + C. Αν αυτό δεν λειτουργεί και έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στο πληκτρολόγιό σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt και πληκτρολογήστε 0169 . Στο OS X σε Mac, πληκτρολογήστε Option + G. Το πλήκτρο Option μπορεί να φέρει την ένδειξη "Alt ."