Ένας πλήρης κατάλογος βασικών εργαλείων γραφικού σχεδιασμού

Οι γραφίστες μελετούν τη σύνθετη αλληλεπίδραση μεταξύ της ανθρώπινης ψυχολογίας και της εμφάνισης πραγματικών πραγμάτων - διαφημίσεις, επαγγελματικές κάρτες, πινακίδες δρόμου - για να ευθυγραμμίσουν τα οπτικά μηνύματα με ένα στοχοθετημένο κοινό. Οι περισσότεροι σχεδιαστές μαθαίνουν το εμπόριο και τα εργαλεία τους μέσα από τη μελέτη σε μια σχολή σχεδιασμού. Ωστόσο, ερασιτέχνες σχεδιαστές μπορούν συνήθως να αποκτήσουν τα ίδια εργαλεία για τα δικά τους έργα χόμπι.

Λογισμικό

Τα γραφικά και το λογισμικό που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις είναι το κλειδί για την επιτυχία σας. Ορισμένα προϊόντα, όπως το Photoshop και το Illustrator , επικεντρώνονται στο δημιουργικό τέλος του σχεδιασμού. Άλλα πακέτα, όπως η διαχείριση έργου ή το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου , θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε οργανωμένοι και να διαχειριστείτε το επιχειρηματικό τέλος του σχεδιασμού.

Βιβλία Γραφιστικής

Είναι πολύ χρήσιμο να δημιουργήσετε τη δική σας μικρή βιβλιοθήκη γραφικών σχεδίων. Μερικοί πρέπει να είναι για έμπνευση, κάποιοι για τεχνική βοήθεια, και άλλοι για να σας βοηθήσουν στην επιχειρηματική πλευρά του σχεδιασμού.

Ο καλός σχεδιασμός, τελικά, δεν είναι εντελώς υποκειμενικός - για να είναι αποτελεσματικός, ο σχεδιαστής πρέπει να διοχετεύει τη δημιουργικότητά του κατά κανάλια που αποδείχθηκαν ψυχολογικά αποτελεσματικά.

Ένα σκίτσο

Ενώ είστε πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για να ολοκληρώσετε ένα σχέδιο, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε με ένα. Η σκιαγράφηση των ιδεών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα έργο και μια καταιγίδα ιδεών, και μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορη από ό, τι κοροϊδεύει κάτι στον υπολογιστή. Είναι επίσης χρήσιμο να διατηρήσετε ένα μικρό μαξιλάρι σκίτσο ή σημειωματάριο εύχρηστο, επειδή μπορείτε να ξεχάσετε μια μεγάλη ιδέα τόσο γρήγορα όσο σκεφτήκατε.

Εάν είστε στο σπίτι με ένα σκίτσο, εξετάστε μια περαιτέρω επένδυση σε χρωματιστά μολύβια και παρόμοια εργαλεία του εμπορίου.

Μία κάμερα

Οι σχεδιαστές δεν είναι φωτογράφοι, αλλά οι έξυπνοι σχεδιαστές φέρουν μια φωτογραφική μηχανή (ακόμα και αν είναι απλά μια κάμερα smartphone) για να καταγράψουν οπτική έμπνευση αμέσως μόλις χτυπήσει.

Άλλοι δημιουργικοί επαγγελματίες

Παρόλο που ίσως να μην το σκέφτεστε ως "εργαλείο", γνωρίζοντας άλλους σχεδιαστές, εικονογράφους, προγραμματιστές ιστού , φωτογράφους και παρόμοια δημιουργικά είναι σημαντικό για τρεις λόγους:

  1. Δεν είναι εύκολο να επικρίνετε τον εαυτό σας. Αποκτήστε γνώμες σχετικά με την εργασία σας και ενθαρρύνετε την εποικοδομητική κριτική να ωθήσετε την εργασία σας σε υψηλότερο επίπεδο.
  2. Έχοντας τους άλλους γύρω από τον εαυτό σας με την καταιγίδα μπορεί να επιφέρει τις καλύτερες ιδέες.
  3. Καθώς παίρνετε έργα που εμπλέκονται περισσότερο, θα χρειαστείτε ανθρώπους για να συνεργαστείτε. Βρείτε μια ομάδα ανθρώπων που μπορείτε να εμπιστευτείτε με διαφορετικά σετ δεξιοτήτων από τη δική σας, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε μαζί σε έργα.