Οι AirPods της Apple λειτουργούν μόνο στο iPhone;

Το Apple AirPod είναι συμβατό με περισσότερες συσκευές από ό, τι νομίζετε

Όταν η Apple έκανε το ντεμπούτο της σειράς iPhone 7 που αφαιρεί την παραδοσιακή υποδοχή ακουστικών από τη συσκευή, αντιστάθμισε την απομάκρυνση εισάγοντας τα νέα ασύρματα ακουστικά AirPods. Πολλοί επικριτές αποτίμησαν αυτήν την κίνηση, λέγοντας ότι ήταν χαρακτηριστική η Apple: αντικαθιστώντας μια καθολική τεχνολογία που δεν ελέγχει με μία που είναι ιδιόκτητη στα προϊόντα της.

Αλλά αυτοί οι κριτικοί δεν είναι απολύτως σωστοί. Τα AirPods της Apple ενδέχεται να έχουν ειδικά χαρακτηριστικά όταν είναι συνδεδεμένα στο iPhone 7 , αλλά δεν περιορίζονται στο iPhone. Αυτά είναι καλά νέα για χρήστες Android και Windows Phone, καθώς και χρήστες Mac ή PC. Τα AirPods της Apple λειτουργούν με οποιαδήποτε συσκευή συμβατή με ακουστικά Bluetooth.

Είναι απλά Bluetooth

Η εισαγωγή των AirPods από την Apple δεν το έκανε πολύ σαφές, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε: Τα AirPods συνδέονται με συσκευές μέσω Bluetooth. Δεν υπάρχει καμία ιδιόκτητη τεχνολογία της Apple που να εμποδίζει τη σύνδεση άλλων συσκευών ή πλατφορμών με τα AirPods.

Επειδή χρησιμοποιούν μια εντελώς τυποποιημένη σύνδεση Bluetooth, κάθε συσκευή που υποστηρίζει ακουστικά Bluetooth λειτουργεί εδώ. Τα τηλέφωνα Android, τα Windows Phone, οι Mac, οι υπολογιστές, η Apple TV , οι κονσόλες παιχνιδιών - αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά Bluetooth, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα AirPods.

Συνιστώμενη ανάγνωση : Πώς να βρείτε χαμένα Apple AirPods

Αλλά τι γίνεται με το W1;

Μέρος αυτού που οδήγησε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το AirPods είναι μόνο η Apple ήταν η συζήτηση για το ειδικό τσιπ W1 της σειράς iPhone 7. Το W1 είναι ένα νέο ασύρματο τσιπ που δημιουργήθηκε από την Apple και είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 7. Συνδυάστε τη συζήτηση με την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών και είναι εύκολο να δείτε πώς οι άνθρωποι παρεξηγήθηκαν.

Το τσιπ W1 δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο τα AirPods επικοινωνούν με το iPhone. Αντίθετα, είναι αυτό που τις κάνει να λειτουργούν καλύτερα από τις κανονικές συσκευές Bluetooth, τόσο από άποψη ζευγαρώματος όσο και από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για να συνδέσετε μια συσκευή Bluetooth με το iPhone σας κανονικά συμπεριλαμβάνετε τη συσκευή σε λειτουργία αντιστοίχισης, την αναζητάτε στο τηλέφωνό σας, προσπαθείτε να συνδέσετε (που δεν λειτουργεί πάντα) και μερικές φορές εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Με τα AirPods, το μόνο που κάνετε είναι να ανοίξετε τη θήκη τους στην περιοχή ενός iPhone 7 και αυτόματα να συνδεθείτε στο iPhone (μετά το πρώτο ζεύγος push-push). Αυτό το κάνει το τσιπ W1: αφαιρεί όλα τα αργά, αναποτελεσματικά, αναξιόπιστα και ενοχλητικά στοιχεία της συνδεσιμότητας Bluetooth και, στην πραγματική Apple, το αντικαθιστά με κάτι που απλά λειτουργεί.

Το τσιπ W1 εμπλέκεται επίσης στη διαχείριση της διάρκειας ζωής των μπαταριών για τα AirPods, βοηθώντας τους να αποκτήσουν 5 ώρες χρήσης με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με την Apple.

Έτσι AirPods εργασίας για όλους;

Σε γενικές γραμμές, τα AirPods λειτουργούν για όλες τις συμβατές με Bluetooth συσκευές, ναι. Αλλά δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα στη χρήση τους με τη σειρά iPhone 7. Όταν το κάνετε αυτό, έχετε πρόσβαση σε ορισμένες ειδικές λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλες συσκευές, όπως: