Πώς να βρείτε χαμένα Apple AirPods

Όταν η Apple ανακοίνωσε τα αληθινά ασύρματα ακουστικά της AirPods, πολλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι η καταβολή πάνω από 150 δολάρια ΗΠΑ για εύκολο να χάσει gadgets ήταν μια κακή ιδέα. Μετά από όλα, χωρίς καλώδια και μικρό και αρκετά ελαφρύ για να χωρέσει στα αυτιά σας, τα AirPods θα πρέπει να χάνονται εύκολα.

Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά η Apple έχει εμπειρία βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν τα χαμένα προϊόντα τους. Βρείτε το iPhone μου βοήθησε τους χρήστες να βρίσκουν τα χαμένα ή κλεμμένα iPhone για χρόνια. Η Apple έχει τώρα επεκτείνει το Find My iPhone για να εντοπίσει AirPods (με μια υπηρεσία που ονομάζεται "Find My AirPods"). Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να σας βοηθήσει να βρείτε τα χαμένα Apple AirPods σας.

Απαιτήσεις για τη χρήση του Find My AirPods

Για να χρησιμοποιήσετε το Find My AirPods, θα χρειαστείτε:

Πώς να ρυθμίσετε το Find My AirPods

Όποιος έχει εγκαταστήσει το Find My iPhone γνωρίζει ότι χρειάζεστε έναν λογαριασμό iCloud για να το κάνετε. Αν έχετε επίσης ρυθμίσει τα AirPods για να εργαστείτε με μια συσκευή iOS, πιθανότατα γνωρίζετε ότι χρησιμοποιούν το λογαριασμό σας iCloud για αυτόματη αντιστοίχιση με κάθε άλλη συσκευή που έχετε χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό iCloud.

Από μόνο του αυτό είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό, αλλά όταν πρόκειται για την εύρεση χαμένων AirPods είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το Find My AirPods από μόνο του. Εφόσον διαθέτετε ενεργό λογαριασμό iCloud στο iPhone ή στο iPad που χρησιμοποιήσατε για να ρυθμίσετε το iPhone και έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Find my iPhone σε αυτήν τη συσκευή, τα AirPods σας προστίθενται αυτόματα στο Find My AirPods. Πολύ εύκολο, έτσι;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Find My AirPods

Εάν έχετε χάσει τα AirPods σας και θέλετε να τα βρείτε χρησιμοποιώντας το Find My AirPods, χρειάζεστε ένα από τα δύο πράγματα:

Υποθέτοντας ότι έχετε το ένα ή το άλλο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε τα AirPods σας:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Find My iPhone για να την εκκινήσετε στη συσκευή iOS ή πηγαίνετε στο iCloud.com στον υπολογιστή
  2. Συνδεθείτε με το λογαριασμό iCloud που χρησιμοποιήσατε για να ρυθμίσετε τα AirPods σας. Εάν βρίσκεστε σε μια συσκευή iOS, μεταβείτε στο βήμα 4
  3. Σε έναν υπολογιστή, κάντε κλικ στο εικονίδιο Find iPhone
  4. Με αυτό, το Find My iPhone / AirPods ξεκινά και προσπαθεί να εντοπίσει τα AirPods σας. Κάντε κλικ στο μενού Όλες οι συσκευές και επιλέξτε AirPods . Σε μια συσκευή iOS, απλώς αγγίξτε AirPods
  5. Αν βρεθούν, θα τα δείτε σε χάρτη. Η συσκευή που χρησιμοποιείτε για να τις βρείτε εμφανίζεται στο χάρτη ως μπλε κουκίδα. Υπάρχουν δύο έγχρωμες κουκκίδες που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τα AirPods σας:
    1. Πράσινο - Αυτό σημαίνει ότι τα AirPods σας είναι συνδεδεμένα (συνδεδεμένα με ένα iPhone ή iPad) και ότι μπορείτε να αναπαράγετε έναν ήχο μέσω αυτών για να διευκολύνετε την εύρεση
    2. Gray - Αυτό σημαίνει ότι τα AirPods σας δεν μπορούν να εντοπιστούν για διάφορους λόγους που περιγράφονται στην ενότητα Γιατί τα AirPods σας δεν θα εμφανιστούν αργότερα σε αυτό το άρθρο
  6. Εάν τα AirPods σας έχουν μια πράσινη κουκκίδα δίπλα τους, κάντε κλικ στην κουκίδα και μετά κάντε κλικ στο εικονίδιο i στο αναδυόμενο παράθυρο
  7. Στο αναδυόμενο παράθυρο στην επάνω γωνία της οθόνης, κάντε κλικ στην επιλογή Αναπαραγωγή ήχου για να αναπαραγάγετε το θόρυβο των AirPod σας.
  1. Όταν οι AirPod σας παίζουν τον ήχο, έχετε μερικές επιλογές:
    1. Διακοπή αναπαραγωγής - Αυτό σταματά τον ήχο (εκπληκτικό!)
    2. Σίγαση Αριστερά - Αυτό σταματά τον ήχο που παίζει από το αριστερό AirPod για να σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό
    3. Σίγαση δεξιά - Αυτό σταματά τον ήχο στα σωστά AirPods για να σας βοηθήσει να βρείτε το αριστερό.

Και με αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τα χαμένα AirPods σας. Αν δεν βλέπατε την πράσινη κουκκίδα στο βήμα 4 και αντιλήφθηκε ένα γκρι χρώμα, υπάρχει ένα πρόβλημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν τα AirPods σας βρίσκονται σε δύο διαφορετικά μέρη όταν προσπαθείτε να τα βρείτε, θα δείτε μόνο ένα κάθε φορά. Εντοπίστε ένα και τοποθετήστε το στην θήκη AirPods και, στη συνέχεια, φορτώστε ξανά το Find My AirPods για να εντοπίσετε το άλλο.

Γιατί τα AirPods σας δεν εμφανίζονται

Αν τα AirPods σας έχουν μια γκρίζα κουκκίδα δίπλα τους, αυτό σημαίνει ότι το Find My AirPods δεν μπορεί να βρει την τρέχουσα θέση τους. Αντίθετα, δείχνει την τελευταία γνωστή τοποθεσία. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να μην είναι δυνατή η εύρεση των AirPod σας, όπως: