Δημιουργήστε έναν πίνακα περιεχομένων στο Word 2010 χρησιμοποιώντας επίπεδα περιγράμματος

01 του 06

Εισαγωγή στον Πίνακα Περιεχομένων

Εισαγωγή στον Πίνακα Περιεχομένων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Η προσθήκη ενός πίνακα περιεχομένων στο έγγραφό σας μπορεί να είναι πραγματικά εύκολη, αρκεί να έχετε τη σωστή μορφοποίηση στα έγγραφά σας. Μόλις ρυθμιστεί η μορφοποίηση, η εισαγωγή ενός πίνακα περιεχομένων στα έγγραφά σας στο Word 2010 απαιτεί μερικά μόνο κλικ.

Μπορείτε να διαμορφώσετε το έγγραφό σας με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε στυλ, όπως τον τίτλο 1, τον τίτλο 2 και τον τίτλο 3 και τον τίτλο 4. Το Microsoft Word θα επιλέξει αυτόματα αυτά τα στυλ και θα τα προσθέσει στον πίνακα περιεχομένων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επίπεδα περιγράμματος στο σώμα του εγγράφου σας. Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο και διατρέχετε τον κίνδυνο να δυσχεραίνετε τη μορφοποίησή σας εκτός αν έχετε μια ισχυρή κατανόηση των επιπέδων του Word.

Μόλις εφαρμόσετε τη μορφοποίηση στο έγγραφό σας, μπορείτε να προσθέσετε έναν προρυθμισμένο πίνακα περιεχομένων με 3 κλικ του ποντικιού σας ή μπορείτε να εισαγάγετε έναν πίνακα περιεχομένων μη αυτόματα πληκτρολογώντας κάθε στοιχείο.

02 του 06

Διαμορφώστε το έγγραφό σας χρησιμοποιώντας επίπεδα περιγράμματος

Διαμορφώστε το έγγραφό σας χρησιμοποιώντας επίπεδα περιγράμματος. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Χρησιμοποιώντας τα επίπεδα περιγράμματος της Microsoft Words, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν πίνακα περιεχομένων. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα στυλ περιγράμματος σε κάθε στοιχείο που θέλετε να εμφανίζεται στον πίνακα περιεχομένων. Το Word παίρνει αυτόματα 4 επίπεδα περιγράμματος.

Το επίπεδο 1 βρίσκεται στο αριστερό περιθώριο και μορφοποιείται με το μεγαλύτερο κείμενο.

Το επίπεδο 2 είναι συνήθως εσοχή ½ ίντσας από το αριστερό περιθώριο και εμφανίζεται απευθείας κάτω από το επίπεδο της κατηγορίας 1. Επίσης, έχει προεπιλεγμένη μορφή μικρότερη από το πρώτο επίπεδο.

Το επίπεδο 3 είναι χαραγμένο, από προεπιλογή, 1 ίντσα από το αριστερό περιθώριο και τοποθετείται κάτω από την καταχώριση επιπέδου 2.

Το επίπεδο 4 είναι οριζόντια 1 ½ ίντσες από το αριστερό περιθώριο. Εμφανίζεται κάτω από την καταχώριση επιπέδου 3.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα επίπεδα στον πίνακα περιεχομένων αν χρειαστεί.

Για να εφαρμόσετε επίπεδα περιγράμματος:

  1. Επιλέξτε την καρτέλα " Προβολή " και κάντε κλικ στο " Περίγραμμα" για να μεταβείτε στην προβολή σχήματος. Η καρτέλα Outlining είναι πλέον ορατή και επιλεγμένη.
  2. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται στον πίνακα περιεχομένων.
  3. Κάντε κλικ στο επίπεδο περιγράμματος που θέλετε να εφαρμόσετε στο κείμενο στην ενότητα Εργαλεία περιγράμματος στην καρτέλα Περίγραμμα . Θυμηθείτε ότι το Επίπεδο 1, Επίπεδο 2, Επίπεδο 3 και Επίπεδο 4 συλλαμβάνονται αυτόματα από τον πίνακα περιεχομένων.
  4. Επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να εφαρμοστούν επίπεδα σε όλο το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται στον πίνακα περιεχομένων.

03 του 06

Εισαγάγετε έναν αυτόματο πίνακα περιεχομένων

Εισαγάγετε έναν αυτόματο πίνακα περιεχομένων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Τώρα που έχει μορφοποιηθεί το έγγραφό σας, η εισαγωγή ενός προδιαμορφωμένου πίνακα περιεχομένων απαιτεί μερικά μόνο κλικ.
  1. Κάντε κλικ στο έγγραφό σας για να τοποθετήσετε το σημείο εισαγωγής όπου θέλετε να εμφανίζεται ο πίνακας περιεχομένων.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Αναφορές .
  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος στο κουμπί Πίνακας περιεχομένων .
  4. Επιλέξτε Αυτόματη Πίνακας Περιεχομένων 1 ή Αυτόματη Πίνακας Περιεχομένων 2 .

Ο πίνακας περιεχομένων τοποθετείται στο έγγραφό σας.

04 του 06

Εισάγετε ένα μη αυτόματο πίνακα περιεχομένων

Εισάγετε ένα μη αυτόματο πίνακα περιεχομένων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Ο πίνακας περιεχομένων με μη αυτόματο τρόπο είναι λίγο περισσότερο έργο, αλλά σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε ό, τι τοποθετείται στον πίνακα περιεχομένων. Πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία του πίνακα περιεχομένων με μη αυτόματο τρόπο, καθώς και να ενημερώσετε τα στοιχεία με μη αυτόματο τρόπο.
  1. Κάντε κλικ στο έγγραφό σας για να τοποθετήσετε το σημείο εισαγωγής όπου θέλετε να εμφανίζεται ο πίνακας περιεχομένων.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Αναφορές .
  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος στο κουμπί Πίνακας περιεχομένων .
  4. Επιλέξτε χειροκίνητο πίνακα .
  5. Κάντε κλικ σε κάθε καταχώρηση και πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται.
  6. Κάντε κλικ σε κάθε αριθμό σελίδας και πληκτρολογήστε τον αριθμό της σελίδας στην οποία εμφανίζεται το κείμενο.

Ο πίνακας περιεχομένων τοποθετείται στο έγγραφό σας.

05 του 06

Ενημερώστε τον Πίνακα περιεχομένων

Ενημερώστε τον Πίνακα περιεχομένων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός αυτόματου πίνακα περιεχομένων είναι το πόσο εύκολο είναι να τα ενημερώσετε όταν αλλάξετε το έγγραφο.
  1. Επιλέξτε την καρτέλα Αναφορές .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση πίνακα .
Ο πίνακας περιεχομένων ενημερώνεται. Να θυμάστε ότι αυτό δεν λειτουργεί αν έχετε τοποθετήσει ένα μη αυτόματο τραπέζι.

06 του 06

Πίνακας Περιεχομένων Σύνδεσμοι

Όταν εισάγετε έναν πίνακα περιεχομένων, κάθε στοιχείο είναι υπερσυνδεδεμένο με το κείμενο του εγγράφου. Αυτό διευκολύνει τους αναγνώστες να πλοηγηθούν στη συγκεκριμένη θέση του εγγράφου.

Πατήστε το πλήκτρο CTRL και κάντε κλικ στο σύνδεσμο.

Ορισμένοι υπολογιστές ρυθμίζονται για να ακολουθούν τους υπερσυνδέσμους χωρίς να κρατούν πατημένο το πλήκτρο ελέγχου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στην υπερσύνδεση.

Δοκίμασε το!

Τώρα που έχετε δει πώς να εισαγάγετε έναν πίνακα περιεχομένων χρησιμοποιώντας στυλ, δώστε το στιγμιότυπο στο επόμενο μεγάλο έγγραφό σας!