Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα iPad για επεξεργασία λέξεων;

Η συσκευή έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες

Μπορείτε να κάνετε επεξεργασία λέξεων σε ένα iPad; Είναι μια απλή ερώτηση, αλλά ρωτήστε γύρω και πιθανότατα να πάρετε πολλά κενά βλέμματα σε απάντηση. Παρά όλη τη δημοσιότητα και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να διακυβεύονται από το νέο iPad της Apple. Δεν είναι σίγουροι τι είναι ή τι κάνει. Πρόκειται για μια εντελώς νέα κατηγορία υπολογιστών.

Διαφορετικές χρήσεις για iPad

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πιθανές χρήσεις για το iPad. Είναι υπέροχο για να παρακολουθείτε ταινίες και να ακούτε μουσική. Είναι επίσης ικανός αναγνώστης ηλεκτρονικών βιβλίων. Και οι εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για το iPad διευρύνουν σημαντικά τις ικανότητές του. Αλλά είναι κατάλληλο για την επεξεργασία εγγράφων επεξεργασίας κειμένου;

Το iPad δεν διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου . Το πλησιέστερο που θα έχετε είναι η εφαρμογή Σημειώσεις. Ωστόσο, είναι δυνατό να κατεβάσετε επεξεργαστές κειμένου από το iTunes κατάστημα. Συγκεκριμένα, η Apple πωλεί την εφαρμογή iWork Pages.

Οι σελίδες iWork είναι συμβατές με τα έγγραφα iWork '09 που δημιουργείτε στον υπολογιστή σας. Σας επιτρέπει επίσης να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα του Microsoft Word . Το πρόγραμμα αποθηκεύει (και σας επιτρέπει να μοιράζεστε) έγγραφα σε σελίδες, Word (.DOC) και PDF μορφές.

Η εφαρμογή iWork Pages iPad προσφέρει ένα ωραίο σύνολο λειτουργιών για μια εφαρμογή για κινητά. Ωστόσο, οι προχωρημένοι χρήστες θα βρουν την εφαρμογή υπερβολικά απλοϊκή και περιορισμένη. Σίγουρα δεν προσφέρει το ίδιο εύρος λειτουργιών με την έκδοση desktop του iWork .

Άλλες εκτιμήσεις

Επιπλέον, πρέπει επίσης να εξετάσει το σχεδιασμό του iPad. Η οθόνη είναι ένα αξιοπρεπές μέγεθος για την εργασία σε έγγραφα, παρόλο που είναι μικρότερο από τις περισσότερες οθόνες φορητών υπολογιστών. Αλλά δεν σχεδιάστηκε για παρατεταμένη δακτυλογράφηση. Τα κουμπιά του εικονικού πληκτρολογίου είναι σχετικά μεγάλα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να στηρίξετε τα δάχτυλά σας στην οθόνη. αυτό καθιστά δύσκολη την πληκτρολόγηση αφής. Και εργονομικά, αφήνει κάτι επιθυμητό.

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάση σύνδεσης και ένα πληκτρολόγιο Bluetooth με το iPad. Αυτό θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο να συνθέσετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα στο iPad.

Συνολικά, το iPad δεν είναι ιδανικό για επεξεργασία λέξεων. Αλλά, για σύνταξη σύντομων εγγράφων και γρήγορη επεξεργασία, το iPad είναι υπέροχο. Απλά μην περιμένετε να αντικαταστήσει τον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.