Απόκρυψη / απενεργοποίηση πινάκων κύλισης και επαναφορά της κλίμακας κάθετων ρυθμιστικών στο Excel

Η κύλιση στο Excel αναφέρεται στη μετακίνηση προς τα πάνω και προς τα κάτω ή προς τα πλάγια μέσω ενός φύλλου εργασίας χρησιμοποιώντας τις γραμμές κύλισης, τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο ή τον τροχό κύλισης στο ποντίκι.

Από προεπιλογή, το Excel εμφανίζει οριζόντιες και κάθετες γραμμές κύλισης κατά μήκος της κάτω και δεξιάς πλευράς της οθόνης του Excel όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Απόκρυψη / προβολή γραμμών κύλισης

Σημείωση : Εάν κρύβετε την οριζόντια γραμμή κύλισης, για να αυξήσετε την περιοχή προβολής του φύλλου εργασίας, θα χρειαστεί να καταργήσετε την επιλογή των επιλογών Εμφάνιση φύλλων φύλλων καθώς και της οριζόντιας γραμμής κύλισης. Αυτό θα αφαιρέσει την κάτω γραμμή του πλαισίου του παραθύρου του Excel.

Για να αποκρύψετε τις οριζόντιες ή / και κάθετες γραμμές κύλισης σε πρόσφατες εκδόσεις του Excel (από το Excel 2010):

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο για να ανοίξετε το μενού Αρχείο.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές στο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Excel .
  3. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο Advanced (Προχωρημένους) στο αριστερό παράθυρο για να ανοίξετε το παράθυρο Advanced Options (Επιλογές για προχωρημένους) στο δεξί παράθυρο.
  4. Στις προχωρημένες επιλογές, μετακινηθείτε προς τα κάτω στις επιλογές προβολής για αυτήν την ενότητα του βιβλίου εργασίας - περίπου στο μισό.
  5. Επιλέξτε (εμφάνιση) ή καταργήστε την επιλογή (απόκρυψη) της γραμμής εμφάνισης οριζόντιας κύλισης και / ή εμφάνισης των επιλογών κάθετης γραμμής κύλισης όπως απαιτείται.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Αλλάξτε το μέγεθος της γραμμής οριζόντιας κύλισης

Εάν ο αριθμός των φύλλων σε ένα βιβλίο εργασίας αυξάνεται στο σημείο που τα ονόματα όλων των φύλλων δεν μπορούν να διαβαστούν ταυτόχρονα, ένας τρόπος για να διορθωθεί αυτό είναι να συρρικνωθεί το μέγεθος της οριζόντιας γραμμής κύλισης.

Για να γινει αυτο:

  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την κάθετη ελτίωση (τρεις κάθετες κουκίδες) δίπλα στην οριζόντια γραμμή κύλισης.
  2. Ο δείκτης του ποντικιού θα αλλάξει σε ένα διπλό βέλος - όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, όταν έχει τοποθετηθεί σωστά.
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύρετε το δείκτη προς τα δεξιά για να συρρικνώσετε την οριζόντια γραμμή κύλισης ή προς τα αριστερά για μεγέθυνση της γραμμής κύλισης.

Καθορισμός της περιοχής οριζόντιας ολίσθησης της γραμμής κύλισης

Ο ολισθητήρας στην κάθετη γραμμή κύλισης - το κιβώτιο που μετακινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω στη γραμμή κύλισης - αλλάζει σε μέγεθος ως ο αριθμός των γραμμών σε ένα φύλλο εργασίας που περιέχει αλλαγές δεδομένων.

Καθώς ο αριθμός των γραμμών αυξάνεται, το μέγεθος του ρυθμιστικού μειώνεται.

Εάν έχετε ένα φύλλο εργασίας με αρκετά μικρό αριθμό γραμμών που περιέχουν δεδομένα, αλλά ο ολισθητήρας είναι πολύ μικρός και το μετακινείτε ακόμα και το παραμικρό ποσό προκαλεί το φύλλο εργασίας να ανεβαίνει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες σειρές, πιθανότατα προκαλείται από μια σειρά ή ακόμα και ένα μόνο κελί που βρίσκεται πολύ κάτω από το φύλλο εργασίας που έχει ενεργοποιηθεί με κάποιο τρόπο.

Η επίλυση του προβλήματος περιλαμβάνει την εύρεση και τη διαγραφή της σειράς που περιέχει το τελευταίο ενεργοποιημένο κελί.

Τα ενεργοποιημένα κύτταρα δεν περιέχουν απαραιτήτως δεδομένα που αλλάζουν την ευθυγράμμιση ενός κελιού, προσθέτοντας ένα περίγραμμα ή ακόμα και εφαρμόζοντας έντονη ή υπογραμμισμένη μορφοποίηση σε ένα κενό κελί αρκεί για να ενεργοποιήσετε ένα κύτταρο και αυτό μπορεί να κάνει την εύρεση και αφαίρεση της σειράς που περιέχει αυτό το κύτταρο δυσνόητο .

Εύρεση της τελευταίας ενεργού σειράς

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του βιβλίου εργασίας. Μεταγενέστερα βήματα περιλαμβάνουν τη διαγραφή γραμμών στο φύλλο εργασίας και εάν οι γραμμές που περιέχουν καλά δεδομένα διαγράφονται κατά λάθος, ο ευκολότερος τρόπος για να τους επιστρέψετε είναι να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Για να βρείτε την τελευταία σειρά στο φύλλο εργασίας που περιέχει ένα κύτταρο που έχει ενεργοποιηθεί:

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Home στο πληκτρολόγιο για να μετακινηθείτε στο κελί A1 στο φύλλο εργασίας.
  2. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + End στο πληκτρολόγιο για να μετακινηθείτε στο τελευταίο κελί στο φύλλο εργασίας. Αυτό το κελί θα είναι το σημείο τομής μεταξύ της χαμηλότερης ενεργοποιημένης σειράς και της δεξιόστροφα ενεργοποιημένης στήλης .

Διαγραφή της τελευταίας ενεργού σειράς

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί άλλες σειρές μεταξύ της τελευταίας σειράς καλών δεδομένων και της τελευταίας σειράς που έχετε ενεργοποιήσει, το πιο ασφαλές μάθημα είναι να διαγράψετε όλες τις σειρές κάτω από τα δεδομένα σας και την τελευταία ενεργοποιημένη σειρά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ολόκληρες γραμμές για διαγραφή κάνοντας κλικ στην κεφαλίδα της σειράς με το ποντίκι ή πατώντας τα πλήκτρα Shift + Space στο πληκτρολόγιο.

Αφού έχουν επιλεγεί οι σειρές,

  1. Κάντε δεξί κλικ στην κεφαλίδα γραμμής μιας από τις επιλεγμένες σειρές για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος.
  2. Κάντε κλικ στο Delete ( Διαγραφή) , στο μενού για να διαγράψετε τις επιλεγμένες σειρές.

Ελέγξτε πριν διαγράψετε

Πριν διαγράψετε οποιεσδήποτε σειρές, βεβαιωθείτε ότι αυτό που πιστεύετε ότι είναι η τελευταία σειρά πολύτιμων δεδομένων είναι στην πραγματικότητα η τελευταία σειρά πολύτιμων δεδομένων, ειδικά αν το βιβλίο εργασίας χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομα.

Δεν είναι ασυνήθιστο να αποκρύψετε δεδομένα από την τρέχουσα περιοχή εργασίας, συνεπώς είναι σκόπιμο να κάνετε μια διεξοδική αναζήτηση και πριν συνεχίσετε τη διαγραφή.

Αποθηκεύστε το βιβλίο εργασίας

Αφού διαγράψετε όλες αυτές τις σειρές, το τελευταίο βήμα είναι να αποθηκεύσετε το βιβλίο εργασίας. Μέχρι να αποθηκευτεί το βιβλίο εργασίας, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο μέγεθος και τη συμπεριφορά του ρυθμιστικού στη γραμμή κύλισης.