Πύργος ισχύος: Σταθμός εργασίας HP Z840

Ο τελευταίος σταθμός εργασίας Z προσθέτει μερικά εργαλεία στην εργαλειομηχανή του για τη συντριβή-σύνθλιψη.

Η επιλογή ενός σταθμού εργασίας για επαγγελματική παραγωγή βίντεο είναι μια συναρπαστική προοπτική, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις διαθέσιμες επιλογές αυτές τις μέρες. Οι μεγάλες λύσεις αποθήκευσης υψηλής ταχύτητας, οι γρήγορες μνήμες, οι πολλαπλές GPU και οι νέες διεπαφές που ανοίγουν τις πόρτες σε πιο ισχυρές περιφερειακές συσκευές είναι μόνο η αρχή της ιστορίας.

Αφού εξέτασε τα μηχανήματα τέρας από μια χούφτα από τους μεγάλους παίκτες, ήρθε η ώρα να εγκατασταθεί στον σταθμό εργασίας που όρισε καθαρή ικανότητα στις ροές εργασίας παραγωγής και μετά την παραγωγή. Το μηχάνημα που καταλήξαμε ήταν ο σταθμός εργασίας HP Z840.

Γιατί λοιπόν επιλέξαμε αυτόν τον σταθμό εργασίας; Για να ξεκινήσουμε, πρέπει να ξεχάσουμε οτιδήποτε γνωρίζουμε σχετικά με τους σύγχρονους σταθμούς εργασίας και να κάνουμε μια περιοδεία για ό, τι βρίσκεται στην αγορά τώρα.

Μια βόλτα στο Best Buy μας δίνει μια γενική ιδέα για το τι μοιάζουν οι πιο σύγχρονες καταναλωτικές μηχανές. Ως επί το πλείστον, βρήκαμε μνήμη στην περιοχή 8-12GB, μεγάλους οπτικούς σκληρούς δίσκους και μια σειρά από θύρες. Όλα αυτά για ένα περίπτερο, δώστε ή πάρτε.

Τι μπορούν να λάβουν για τα χρήματά τους;

Το χτύπημα ενός καταστήματος της Apple μας φέρνει πιο κοντά στην επεξεργασία της ευδαιμονίας. Για περίπου δέκα γκρουπ μπορούμε να φτιάξουμε το τελευταίο Mac Pro. Με το ρολόι με 12 πυρήνες επεξεργασίας, 64 GB μνήμης RAM, διπλά GPU 6 GB και 1 TB flash υψηλής ταχύτητας PCIe, το πιο πρόσφατο Mac Pro είναι ένα πολύ σοβαρό μηχάνημα - και μια δημοφιλής επιλογή με δημιουργικά πλεονεκτήματα.

Αλλά τι γίνεται αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα; Με τις ροές εργασίας των 4Κ και των βιντεοπαιχνιδιών να γίνονται γρήγορα βιομηχανικά πρότυπα, επαγγελματίες από χρωματιστές έως εκδότες και σχεδιαστές γραφικών κινήσεων απαιτούν σταθμούς εργασίας που θα συμβαδίζουν με το συνεχώς αυξανόμενο υλικό. Δυστυχώς πολλοί οπαδοί της πρακτικής και εκτάσιμης μορφής πύργου αφέθηκαν να αναρωτηθούν πού να πάει όταν η Apple αποφάσισε να πάρει το Mac Pro σε μια αναχώρηση σχεδιασμού, στηριζόμενος σε εξωτερικά περιφερειακά ως στρατηγική έναντι των δοκιμασμένων και αληθινών συστημάτων πολλαπλών κόλπων και πύργων υποδοχής. Τα νέα μηχανήματα φαινόταν ωραία και θα μπορούσαν να εξειδικευτούν σχετικά καλά, αλλά η αλλαγή μιας GPU ή η αναβάθμιση ενός τμήματος φαινόταν δύσκολη και δαπανηρή.

Επίσης, δεν ενημέρωσαν το σύστημα για να συμβαδίσουν με τις βιομηχανίες που έπρεπε να υποστηρίξουν. Οι κάμερες έβαλαν μεγαλύτερα, πιο πυκνά βίντεο. Οι εφαρμογές 3D στρέφουν περισσότερο στη δύναμη της CPU και της GPU για να δημιουργούν συνεχώς βελτιωμένες συνθέσεις, οι εφαρμογές χρωματικής ταξινόμησης αυξήθηκαν και εξελίχθηκαν.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο Final Cut Pro X άφησε πολλούς υπέρ να αναρωτιούνται πού πήγαν τα χαρακτηριστικά τους, κι έτσι πήγε και το κανάλι αναβάθμισης υλικού.

Με πολλούς τρόπους, οι νέοι σταθμοί εργασίας Z από την HP ξεκινούν όπου οι κορυφαίοι Mac Pros - και άλλοι σταθμοί εργασίας ανώτατου επιπέδου PC - τελειώνουν, αλλά μπορούν να κατασκευαστούν για να είναι ουσιαστικά πιο ισχυροί και κλιμακωτοί.

Για να δώσουμε μια ιδέα για το πόσο τρελός μπορεί να γίνει ένα HP Z840, ας υποθέσουμε ότι το πρότυπο για pro workstations είναι ένας επεξεργαστής 12 πυρήνων, με 64GB μνήμης, και ελάχιστα εμπόδια στις επιλογές επέκτασης. Ένα Z840, από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχει μέχρι 44 πυρήνες, 2TB μνήμης και έως 10 μονάδες εσωτερικής μονάδας δίσκου. Πιάστε σε μια GPU NVIDIA Quadro M5000 με 8GB μνήμης βίντεο για καλή μέτρηση.

Ο πύργος είναι ένα πράγμα της ομορφιάς επίσης. Κοιτάξτε πέρα ​​από τον ελκυστικό βιομηχανικό μαύρο σχεδιασμό, τις ανθεκτικές λαβές μεταφοράς και ανοίγει το κλειδωμένο πλευρικό πλαίσιο για να αποκαλύψετε μια ματιά στη σκέψη που μπήκε στην κατασκευή αυτής της καταπληκτικής μηχανής. Μέσα στο Z840 είναι ένα πραγματικά όμορφο σασί χωρίς εργαλεία, σχεδιασμένο να επιτρέπει γρήγορες και εύκολες αναβαθμίσεις. Κοιτάξτε λίγο πιο κοντά και η προσοχή στη λεπτομέρεια γίνεται φανερή - πέρα ​​από τα high-end συστατικά που κάθε Z Workstation μπορεί να εξοπλιστεί με το κιτ, το εσωτερικό μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα σχέδιο με χαμηλή ακουστική στο μυαλό, διατηρώντας τη διασπορά του στούντιο ελεύθερη.

Αν και θα μάθουμε περισσότερα γι 'αυτό στην επερχόμενη αναθεώρηση μας, τα έντερα αυτού του θηρίου είναι τόσο ισχυρά, υπολογίζοντας πώς να το κάνει να σπάσει ο ιδρώτας θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Φυσικά, η απόδοση του Z840 υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από το πώς είναι spec'd έξω. Γνωρίζουμε ότι είναι δυνατή η προσθήκη δύο επεξεργαστών Xeon επόμενης γενιάς για έως και 44 πυρήνες, αλλά το μηχάνημα έχει μερικές πολύ απίστευτες επιλογές πάνω από τις επιλογές του επεξεργαστή. Το Z840 διαθέτει επτά υποδοχές PCIe, έως δέκα θέσεις εσωτερικής μονάδας δίσκου και 16 υποδοχές μνήμης για μνήμη έως και 2TB. Για εξωτερικές θύρες, το Z διαθέτει ενσωματωμένες θύρες USB, SATA και SAS και μπορεί να συνδεθεί με συσκευές και οθόνες Thunderbolt 2.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τα απόλυτα τελευταία νέα. Το Z840 είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμο στην αγορά για κάποιο χρονικό διάστημα. Τα συστατικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλάξει δραστικά τους τελευταίους μήνες, έτσι τι κάνει αυτό το μηχάνημα τόσο standout για την παραγωγή και μετά λειτουργίες;

Πείτε γεια στο HP Z Turbo Drive Quad Pro. Τι, ας πούμε, είναι αυτό το Z Turbo Drive Quad Pro από το οποίο μιλάω;

Λοιπόν, το HP Z Turbo Drive Quad Pro είναι έως και δύο terabytes της φωνής, της κρίσης που βλάπτει, την απόδοση κάμψης-κάμψης, τυλιγμένο σε ένα αβλαβές μικρό πακέτο.

Ακριβώς πώς μιλάμε για κραυγές; Πώς λειτουργούν οι ταχύτητες διαδοχικής ανάγνωσης των 9GB / s για εσάς; Οι διαδοχικές ταχύτητες εγγραφής των 5,8 GB / s δεν είναι κακές. Ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ένα σέξι SSD SATA ξεκινάει με το 550MB / s ανάγνωση και 500MB / s εύρος εγγραφής.

Αυτός ο χτύπος επιδόσεων είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς απελευθερώνει τελικά δημιουργικά πλεονεκτήματα από τα δεσμά του πνιγμού αποθήκευσης όταν χρησιμοποιείτε μαζικά αρχεία. Οι σύγχρονες ροές εργασίας 4Κ και οι καλύτερες ροές εργασίας σημαίνουν ότι οι επαγγελματίες πιέζουν και τραβούν συνεχώς μαζικά αρχεία και η HP γνώριζε ότι το υλικό αποθήκευσης έπρεπε να συμβαδίζει με τις προόδους που παρατηρήθηκαν με άλλο υλικό, όπως CPU και GPU.

Πως λειτουργεί, λοιπόν?

Η απόδοση του HP Z Turbo Drive Quad Pro καθίσταται δυνατή από μια μοναδική καινοτομία. Χρησιμοποιώντας μια σύνδεση PCIe, η HP έχει καταργήσει τη συμφόρηση απόδοσης που δημιουργήθηκε από τη SATA. Το κομψό Quad Pro φιλοξενεί έως και τέσσερις μονάδες SSM NVMe σε μία κάρτα PCIe, με μεγέθη έως 512GB, δημιουργώντας μια λύση απόδοσης που όλοι οι άλλοι γρήγοροι σταθμοί του πλανήτη φιλοδοξούν. Ελέγξτε το λευκό χαρτί της HP στη μονάδα δίσκου για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα αυτής της συσκευής που αλλάζει παιχνίδια.

Η υποστήριξη αυτής της απίστευτης λύσης αποθήκευσης δεν υποστηρίζεται μόνο από το HP Z840. Είναι μικρότερα αδέλφια, τα Z440 και Z640 υποστηρίζουν επίσης το HP Z Turbo Drive Quad Pro.

Είναι πιθανώς μια καλή στιγμή για να κάνετε μια σημαντική διάκριση μοντέλο επίσης. Μην αφήνετε τους αριθμούς μοντέλων να σας πείσουν ή να σας αποτρέψουν από συγκεκριμένο σταθμό εργασίας Z. Τα Z440 και Z640 μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα επίπεδο που δεν θα σας φέρει τίποτα άλλο παρά τα φουσκωτά αποτελέσματα, ακριβώς όπως το Z840 μπορεί να ντυθεί μέχρι το σημείο να καταστρέφουν μόνο τους άλλους σταθμούς εργασίας. Αυτή είναι η ομορφιά όλων των σταθμών εργασίας Z: είναι πραγματικά μερικά από τα πιο απείρως προσαρμόσιμα μηχανήματα στην αγορά σήμερα.

Βοηθά επίσης να μην χρεοκοπούν το στούντιό σας. Αυτοί οι σταθμοί εργασίας Z είναι πραγματικά ακριβείς για τις δυνατότητές τους.

Ξεκινώντας με ένα Z840 δεν χρειάζεται να κοστίσει $ 20.000. Παρόλο που έχει την ευελιξία να κατασκευαστεί για να ταιριάζει στις προδιαγραφές των διαστημικών σταθμών, ξεκινάει με πολύ λογικό $ 2,399. Για την τιμή αυτή θα πάρετε σπίτι ένα πολύ ικανό 6-πυρήνα μηχάνημα, ακόμα ικανό να τρομάξει τα περισσότερα από τα μηχανήματα παραγωγής φίλων σας.

Από εκεί μπορείτε να χτίσετε την πάροδο του χρόνου ή να παραγγείλετε τη μηχανή των ονείρων σας απευθείας από τις πύλες. Ανάλογα με τις δικές σας απαιτήσεις ροής εργασίας, θα είστε σε θέση να αναδείξετε ένα Z840 για να ανταποκριθείτε με ακρίβεια και να ξεπεράσετε τις ανάγκες σας, καθώς και την καινοτομία που υπάρχει στο Z Turbo Drive Quad Pro, καθώς και την απίστευτη ικανότητα να γεμίζετε περισσότερα slots και bays από εσάς μπορεί να τινάξει ένα ραβδί στο, θα μελλοντική απόδειξη της επένδυσής σας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν ανησυχείτε για αυτό το κραυγαλέα πύργο της κυριαρχίας των pixel που ζεσταίνεται και βουίζει στην προσαρμοσμένη σειρά Herman Miller, εξετάστε μια άλλη καινοτομία της HP: το Z Cooler. Ο Z Cooler είναι μια λύση ψύξης με βίδα για περιβάλλοντα εργασίας Z, μειώνοντας τον θόρυβο έως και 40%, αλλά χωρίς όλα τα βρώμικα υδραυλικά υδραυλικά συστήματα. Αντ 'αυτού, το Z Cooler χρησιμοποιεί το δικό του σχεδιασμό εξάγωνου πτερυγίου της HP με έναν θάλαμο ατμού 3D για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Αξίζει επίσης να προσέξουμε στο ορίζοντα του About.com είναι η ανασκόπηση της οθόνης HP Z27x, την οποία γράφει αυτό το άρθρο. Μετά από μια μακρά συζήτηση με τους κορυφαίους σχεδιαστές του παγκόσμιου κινήματος, ο συγγραφέας αυτός έβαλε ένα από αυτά τα κτήνη κάτω στο γραφείο στούντιο στη θέση μιας αξιόπιστης οθόνης Apple Cinema. Αυτή η οθόνη θα αλλάξει τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι ψωνίζουν για μια οθόνη, καθώς η ιδέα της απλής αγοράς "η καλύτερη εταιρεία X έχει να προσφέρει" δεν είναι αρκετά καλή για pro εργασία. Προσφέροντας τη συμμόρφωση με τις πιο χρησιμοποιούμενες χρωματικές γκάμες και επιτρέποντας εκτεταμένη βαθμονόμηση χρωμάτων, ορίζει επαγγελματικές οθόνες ποιότητας, εκτός από τις οθόνες καταναλωτή που βρίσκονται εκτός ορίων. Όλα θα σας επιτρέψουν να παρακολουθήσετε την νέα ταινία Star Wars εκθαμβωτικά, αλλά για να παραδώσετε το σωστό περιεχόμενο, χρειάζεστε μια σωστή οθόνη.

Εκτός αυτού, ποια διασκέδαση έχει ο καλύτερος σταθμός εργασίας στον κόσμο εάν πρόκειται να το συνδέσετε σε μια παλιά τηλεόραση CRT, ούτως ή άλλως;

Έτσι, αυτή είναι η εισαγωγή μας στο μεγαλύτερο, κακότερο, Z μηχανή, το σταθμό εργασίας HP Z840. Βεβαιωθείτε ότι θα μείνετε συντονισμένοι τις επόμενες μέρες, καθώς θα δημοσιεύουμε μια ανασκόπηση της μηχανής Z840 που δοκιμάσαμε. Μην χαλάσετε την έκπληξη, αλλά εάν πρέπει να αγοράσετε πριν από την αναθεώρηση χτυπήσει στους δρόμους, σκεφτείτε αυτό το μηχάνημα όταν το κυνήγι για το τέλειο σταθμό παραγωγής: Αυτός ο συγγραφέας έχει εξετάσει προσεκτικά τις πολλές επιλογές, Mac και PC, τόσο off-the-shelf και εντελώς custom, και αυτό το μηχάνημα είναι το γλυκό σημείο. Μπορεί να συνδυάσει τη δύναμη ενός προσαρμοσμένου σταθμού εργασίας με τη σταθερότητα και την υποστήριξη ενός μεγάλου εμπορικού σήματος και να σας ρίξει για ένα βρόχο με καινοτομίες που οι έτοιμοι οικοδόμοι δεν είχαν σκεφτεί.

Είναι πραγματικά εκθαμβωτικό.

Ερχόμενοι επόμενο: HP Z840 αναθεώρηση, HP Z27x αναθεώρηση οθόνης, το καλύτερο της NAB 2016