Οι 7 καλύτεροι δρομολογητές DD-WRT να αγοράσουν το 2018

Λάβετε περισσότερη ενέργεια και ελέγχετε το ασύρματο δίκτυό σας

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από ασύρματη συνδεσιμότητα, η επιλογή της σωστής τεχνολογίας με βάση τον τρόπο που εργάζεστε είναι κρίσιμη. Και σε πολλές περιπτώσεις αρκεί μια κλειστή πλατφόρμα router που περιορίζει τα πάντα που μπορείτε να κάνετε στο δίκτυό σας. Αλλά για εκείνες τις περιπτώσεις που θέλετε να επωφεληθείτε από την τεχνολογία ανοιχτού κώδικα και επιθυμείτε βελτιωμένη προσαρμογή και ασφάλεια, ίσως είναι καλύτερο ένας δρομολογητής συμβατός με DD-WRT.

Ένας αυξανόμενος αριθμός δρομολογητών σήμερα μεταφέρεται με το DD-WRT, μια τεχνολογία που βασίζεται στο open-source Linux. Με το firmware DD-WRT που είναι εγκατεστημένο σε δρομολογητή, έχετε πρόσβαση σε μια ποικιλία λειτουργιών, όπως η δυνατότητα ιεράρχησης των συνδέσεων, η μεγιστοποίηση της ποιότητας της υπηρεσίας μέσω του δικτύου, καθώς και η δυνατότητα χρήσης υλικού που δεν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας. Σημαντικό είναι ότι οι δρομολογητές DD-WRT παρέχουν επίσης ευελιξία με το OpenVPN, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε συνδέσεις VPN στο σπίτι χωρίς υπερβολική ταλαιπωρία.

Τελικά, οι δρομολογητές συμβατοί με DD-WRT είναι όλοι για να σας δώσουν περισσότερο έλεγχο, δύναμη και ευελιξία. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι αγαπημένες μας επιλογές; Συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε μερικές από τις καλύτερες επιλογές ασύρματου δρομολογητή DD-WRT που είναι διαθέσιμες τώρα.

Αν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε μια όμορφη δεκάρα για να βγάλετε τα χέρια σας σε δρομολογητή συμβατό με DD-WRT, το Asus AC5300 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο δρομολογητής έρχεται με ένα σύνολο από κεραίες γύρω για να μεγιστοποιήσει την ποιότητα του σήματος και έχει τέσσερις θύρες στο πίσω μέρος για υπολογιστές hardwiring, κονσόλες παιχνιδιών. Προσφέρει μέγιστη χωρητικότητα έως και 5.3Gbps, χάρη στην υποστήριξη τριών ζωνών και μπορεί να προσφέρει κάλυψη έως και 5.000 τετραγωνικά πόδια, γι 'αυτό είναι ιδανικό για μεγαλύτερα σπίτια. Ακόμα, εάν η κάλυψή σας δεν είναι εκεί που θα θέλατε να είναι, το AC5300 έρχεται με μια δυνατότητα AiMesh που σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλαπλούς δρομολογητές Asus σε αυτό για να επεκτείνετε περαιτέρω την κάλυψή σας.

Επειδή οι παλαιότερες και βραδύτερες συσκευές μπορούν μερικές φορές να γκρεμίσουν ολόκληρο το δίκτυό σας, το AC5300 διαθέτει μια λειτουργία MU-MIMO που θα παρέχει την ταχύτερη ταχύτητα σε κάθε συσκευή, πράγμα που εξασφαλίζει καλύτερη συνολική σύνδεση.

Εάν είστε παίκτης, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι το Asus AC5300 έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για το ιδιωτικό δίκτυο WMFast Gamers για πρόσβαση στις "υπηρεσίες βελτιστοποιημένης διαδρομής" για να παρέχει σταθερή και γρήγορη συνδεσιμότητα κατά την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών .

Μια λειτουργία που ονομάζεται AiProtection στο AC5300 τροφοδοτείται από την εταιρεία ασφάλειας Trend Micro και θα αναλύσει το δίκτυό σας για τον εντοπισμό τρωτών σημείων και τη διαφύλαξη των δεδομένων σας από τους χάκερ.

Το GL.iNet GL-MT300N είναι η επιτομή της φιλικής προς τον προϋπολογισμό δρομολόγησης. Η κίτρινη συσκευή που μοιάζει με τούβλο είναι στην πραγματικότητα ένας δρομολογητής μίνι ταξιδιού που θα παρέχει ασύρματη συνδεσιμότητα όπου κι αν πάτε. Και είναι επίσης μια από τις φθηνότερες επιλογές που μπορείτε να βρείτε. Το DD-WRT έρχεται προεγκατεστημένο και θα βρείτε ακόμη και 16GB αποθήκευσης στη συσκευή, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε κάποιο περιεχόμενο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Και δεδομένου ότι είναι τόσο μικρό, μπορείτε να το βάλετε σε μια τσάντα και να το φέρετε μαζί σας χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πάρει πάρα πολύ χώρο.

Ένα από τα ωραία πράγματα για το GL.iNet GL-MT300N είναι ότι μπορεί να λάβει μια ενσύρματη σύνδεση σε ένα καφέ ή το αεροδρόμιο και να το μετατρέψει σε ασύρματη σύνδεση για εσάς. Και παρόλο που δεν διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε φορητούς υπολογιστές, τράπεζες τροφοδοσίας ή άλλα εξαρτήματα και να τροφοδοτήσει με σιφόν για να παρέχει συνδεσιμότητα.

Απλά, ο GL.iNet GL-MT300N είναι ο φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο DD-WRT, το OpenVPN και ακόμη και στο TOR.

Ένας από τους πιο προηγμένους δρομολογητές της Netgear, το Nighthawk X4S επιτρέπει πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα 802.11ac και παρέχει ταχύτητες που υπερβαίνουν εύκολα τα 2,5Gbps. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Netgear έχει σχεδιάσει το Nighthawk X4S για περισσότερη δρομολόγηση και προσφέρει τη δυνατότητα να συνδέσετε μια ποικιλία συσκευών αποθήκευσης μέσω των δύο θύρες USB 3.0 του δρομολογητή και μιας θύρας eSATA. Έρχεται επίσης με μια εφαρμογή που ονομάζεται ReadyShare Vault, η οποία θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των συνδέσεων του υπολογιστή σας με το συνημμένο αποθηκευτικό χώρο.

Παρόλο που το Nighthawk X4S είναι γρήγορο, λειτουργεί πάνω από δύο ζώνες Wi-Fi, πράγμα που σημαίνει ότι οι μέγιστες ταχύτητες του θα είναι πιο αργές από άλλες επιλογές τριών ζωνών. Ωστόσο, ο δρομολογητής διαθέτει μια δυναμική υπηρεσία ποιότητας (QoS) που θα δώσει προτεραιότητα στο εύρος ζώνης και θα εξασφαλίσει ότι ορισμένες από τις ευαίσθητες στην καθυστέρηση εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως τα βιντεοπαιχνίδια και το Netflix, προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία.

Το WRT AC3200 έχει αυτό που καλεί το Linksys, τεχνολογία "Tri-Stream 160" που μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως και 2,6Gbps. Το μεγάλο πλεονέκτημα για το WRT3200, ωστόσο, μπορεί να έρθει με τη μορφή πιστοποίησης δυναμικής επιλογής συχνότητας, το οποίο του επιτρέπει να στέλνει σήματα πάνω στον εναέριο χώρο που συνήθως δεν είναι γεμάτος από άλλα ασύρματα προϊόντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια καθαρότερη σύνδεση μεταξύ της συσκευής και του δρομολογητή και θα πρέπει να μειώσει την ποσότητα της υστέρησης και των προβλημάτων συνδεσιμότητας που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε. Θα βρείτε επίσης υποστήριξη MU-MIMO, το οποίο σημαίνει ότι ο δρομολογητής θα μειώσει τις συνδέσεις μεμονωμένα σε κάθε συσκευή, ώστε να διασφαλίσει ότι μερικά από τα παλαιότερα προϊόντα σας δεν επιβραδύνουν το νεότερο και ταχύτερο υλικό σας.

Στο πίσω μέρος θα βρείτε μια ποικιλία θυρών, συμπεριλαμβανομένων των eSATA, USB και LAN. Όλα αυτά μεταφράζονται στη δυνατότητα σύνδεσης της εξωτερικής αποθήκευσης και άλλων, ενσύρματων προϊόντων με ευκολία. Υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή Wi-Fi για το smartphone που προτιμάτε, που σας επιτρέπει να βλέπετε ποιος και τι συνδέεται στο δίκτυό σας και να το αποκλείσετε αν (και πότε) τα πράγματα είναι εκτός λειτουργίας. Μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε με αυτήν την εφαρμογή ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στο δίκτυο.

Το TRENDnet ενδέχεται να μην έχει το πιο γνωστό εμπορικό σήμα, αλλά ο δρομολογητής AC1900 υποστηρίζει το DD-WRT. Και σύμφωνα με τους πελάτες, λειτουργεί αρκετά καλά. Το TRENDnet AC1900 έχει αυτό που η εταιρεία καλεί την τεχνολογία GREENnet, η οποία μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 50% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Σε αντίθεση με μερικά μοντέλα τριών ζωνών, το AC1900 δεν έχει αρκετές κεραίες που εκτοξεύονται από το κουτί του. Αντ 'αυτού, η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε οποιαδήποτε περιοχή του σπιτιού χωρίς να μειώνει τον σχεδιασμό του εσωτερικού σας με ανεπιθύμητες κεραίες. Λόγω αυτού, ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένετε τα είδη των ταχυτήτων που θα έχετε στις επιλογές υψηλότερου επιπέδου. Το AC1900 μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως και 1.3Gbps πάνω από 802.11ac και μόλις 600Mbps πάνω από 802.11n.

Ακόμα, αν μπορείτε να ζήσετε με τις πιο αργές ταχύτητες και θέλετε να επωφεληθείτε από την τιμή του AC1900, θα βρείτε μια θύρα USB 3.0 και μια θύρα USB 2.0 για την προσθήκη εξωτερικής αποθήκευσης. Οι θύρες LAN στο πίσω μέρος είναι επίσης συμβατές με Gigabit, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να αποδίδετε σταθερή ταχύτητα.

Θα είστε σε θέση να ρυθμίσετε τόσο ένα ασφαλές δίκτυο και το δίκτυο επισκεπτών με το AC1900 ώστε να κρατάτε τους άλλους μακριά από τα ευαίσθητα αρχεία σας. Ο δρομολογητής έρχεται επίσης με γονικά στοιχεία ελέγχου για να εμποδίζει συγκεκριμένους ιστότοπους από τη φόρτωση σε οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυό σας. Εάν τα παιδιά σας συνδέονται με το Web σε άλλα δίκτυα που δεν προστατεύονται, ωστόσο, δεν θα μπορείτε να ελέγχετε αυτό που βλέπουν.

Μια άλλη επιλογή που είναι φιλική προς τον προϋπολογισμό, το Buffalo AirStation N300 δεν θα σβήσει τις κάλτσες σας με την ταχύτητά του. Στην πραγματικότητα, το AirStation N300 συνδέεται μέσω μίας ζώνης μέσω του 802.11n, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως 300Mbps. Για ορισμένα σπίτια, αυτό μπορεί να αρκεί, αλλά αν ψάχνετε για την καλύτερη ασύρματη απόδοση, μπορεί να υπολείπεται.

Ακόμα, για την τιμή, μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία χαρακτηριστικών στο Buffalo AirStation N300, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων λιμένων LAN. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε VLANs στο δίκτυό σας, ώστε να μπορείτε να έχετε κάποιες συσκευές σε ένα δίκτυο και άλλες σε άλλο. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία ασύρματης γέφυρας διαθέσιμη στο AirStation, η οποία θα μετατρέψει αποτελεσματικά τον δρομολογητή σας σε ένα extender για να επεκτείνει την κάλυψη του ασύρματου δικτύου σας γύρω από το σπίτι.

Από την πλευρά της ασφάλειας, το Buffalo AirStation N300 θα πρέπει να αποδίδει καλά. Έρχεται με επιλογές κρυπτογράφησης πολλαπλών επιπέδων για να διατηρούν τα δεδομένα σας ασφαλή όταν μεταφέρονται μέσω του δικτύου και υποστηρίζει μια λειτουργία που ονομάζεται έλεγχος ταυτότητας RADIUS για ασύρματη ασφάλεια μέσω διακομιστών. Εάν θέλετε ένα τείχος προστασίας, το AirStation N300 το προσφέρει.

Το Linksys AC5400 είναι ένας από τους πιο ικανούς - και ακριβούς - δρομολογητές στην αγορά, αλλά διαθέτει και ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε αλλού. Το AC5400 έχει παχιές κεραίες και από τις δύο πλευρές, μαζί με τις λεπτότερες κεραίες στο πίσω μέρος. Θα βρείτε επίσης οκτώ θύρες Gigabit στο πίσω μέρος για να επεκτείνετε το οικιακό σας δίκτυο και χάρη στην υποστήριξη tri-band, τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε τις συνδέσεις των 5.3Gbps.

Μια λειτουργία περιαγωγής ενσωματωμένη στο AC5400 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με συσκευές επέκτασης της εμβέλειας, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε αυτόματα στο ισχυρότερο σήμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο βρίσκεστε. Και καθώς η συσκευή υποστηρίζει το MU-MIMO, όλες οι συσκευές σας γύρω από το σπίτι θα είναι μπορούν να επωφεληθούν από τις μέγιστες ταχύτητές τους. Με τη βοήθεια της εφαρμογής Linksys Smart Wi-Fi του δρομολογητή στο smartphone ή το tablet σας, είναι εύκολο να δείτε τι συνδέεται με το δίκτυό σας και να αποφασίσετε αν θα πρέπει να συνεχίσει ή να εκκινηθεί.

Ίσως το πιο δροσερό χαρακτηριστικό του δρομολογητή είναι ότι λειτουργεί με το Amazon Alexa, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τα έξυπνα οικιακά σας προϊόντα, να ενεργοποιείτε τα ηχεία, τα φώτα και άλλα. Και επειδή έχει μια τριετή εγγύηση, θα πρέπει να μπορείτε να επωφεληθείτε από όλα τα χαρακτηριστικά της για μερικά χρόνια χωρίς να ανησυχείτε πολύ.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .