Τρόπος συγχρονισμού του ελεγκτή Xbox με το Xbox One, One S, One X ή Windows PC

Και τα τρία μοντέλα Xbox One διαθέτουν ασύρματους ελεγκτές που μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω USB. Ενώ υπάρχουν δύο διαφορετικοί κύριοι σχεδιασμοί ελεγκτών Xbox One , εκτός από μια έκδοση Elite, είναι όλα συμβατά και με τους τρεις τύπους κονσολών Xbox One. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε έναν ασύρματο ελεγκτή Xbox One σε έναν υπολογιστή, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε θα εξαρτηθεί από την έκδοση των Windows που έχετε εγκαταστήσει.

Τα βασικά βήματα που συνεπάγεται ο συγχρονισμός ενός ελεγκτή Xbox One είναι:

  1. Ενεργοποιήστε το Xbox One σας.
  2. Ενεργοποιήστε τον ελεγκτή σας
  3. Πατήστε το κουμπί σύνδεσης στο Xbox.
  4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί σύνδεσης στον ελεγκτή Xbox One.
  5. Απελευθερώστε το κουμπί σύνδεσης στο χειριστήριο όταν το κουμπί Xbox στον ελεγκτή σταματήσει να αναβοσβήνει.

Για περισσότερες σε βάθος οδηγίες σχετικά με τον τρόπο συγχρονισμού ενός ασύρματου ελεγκτή Xbox One με το Xbox One ή τον υπολογιστή σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

01 του 06

Ενεργοποιήστε το Xbox One

Ενεργοποιήστε το Xbox One για να ξεκινήσετε τη διαδικασία συγχρονισμού.

Γυρίστε το Xbox One σας πατώντας το κουμπί Xbox στο μπροστινό μέρος. Το κουμπί βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του μπροστινού μέρους της κονσόλας, ανεξάρτητα από το αν έχετε ένα Xbox One, Xbox One S ή Xbox One X.

Όταν η κονσόλα είναι ενεργοποιημένη, το κουμπί θα ανάψει. Μπορείτε να αφήσετε το κουμπί και να πάτε στο επόμενο βήμα.

02 του 06

Ενεργοποιήστε τον ελεγκτή Xbox One

Ο ελεγκτής Xbox One πρέπει επίσης να ενεργοποιηθεί πριν από εσάς και να τον συγχρονίσετε.

Ενεργοποιήστε τον ελεγκτή Xbox One πατώντας το κουμπί Xbox, το οποίο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ελεγκτή, στο κέντρο, κοντά στην κορυφή. Το κουμπί θα ανάψει όταν ο ελεγκτής είναι ενεργοποιημένος.

Εάν το κουμπί δεν ανάβει, βεβαιωθείτε ότι έχετε μπαταρίες στο χειριστήριο. Αν δεν έχετε μπαταρίες, προχωρήστε στο βήμα έξι για πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση ενός ελεγκτή Xbox One μέσω USB.

03 του 06

Πατήστε το κουμπί Connect στο Xbox One

Η θέση του κουμπιού σύνδεσης διαφέρει από το ένα μοντέλο του Xbox One στο επόμενο. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Xbox One, Xbox One S, Xbox One X.

Το κουμπί σύνδεσης είναι αυτό που λέει στο Xbox One ότι προσπαθείτε να συνδέσετε έναν ελεγκτή. Η συγκεκριμένη θέση και εμφάνιση εξαρτάται από τον τύπο του Xbox One που έχετε.

Xbox One - Το κουμπί σύνδεσης βρίσκεται στη γωνία από την υποδοχή όπου εισάγετε παιχνίδια.

Xbox One S - Το κουμπί σύνδεσης βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της κονσόλας, στη δεξιά πλευρά, κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Xbox One X - Το κουμπί σύνδεσης βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της κονσόλας, στη δεξιά πλευρά, ακριβώς δίπλα στη θύρα USB.

Αφού εντοπίσετε το κουμπί σύνδεσης, πατήστε και αφήστε το.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον ελεγκτή Xbox One πρακτικό. Αφού πατήσετε το κουμπί σύνδεσης στο Xbox One, πρέπει να προχωρήσετε αμέσως στο επόμενο βήμα και να το ολοκληρώσετε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

04 του 06

Πατήστε το κουμπί Connect στο Xbox One Controller

Το κουμπί σύνδεσης του ελεγκτή Xbox One βρίσκεται μεταξύ των προφυλακτήρων. Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Mack Male, μέσω Flickr (CC BY-SA 2.0)

Το κουμπί σύνδεσης στον ελεγκτή Xbox One σας επιτρέπει στο Xbox One να γνωρίζει ότι είναι έτοιμο να συνδεθεί. Βρίσκεται στην κορυφή του ελεγκτή, στην ίδια πλευρά με τους ενεργοποιητές και τη θύρα USB.

Μόλις εντοπίσετε το κουμπί σύνδεσης στον ελεγκτή σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το. Το κουμπί Xbox στον ελεγκτή σας θα αναβοσβήνει, πράγμα που σημαίνει ότι ψάχνει για μια κονσόλα για τη σύνδεση.

Εάν ο ελεγκτής Xbox One συνδέεται με επιτυχία στην κονσόλα σας, το κουμπί Xbox θα σταματήσει να αναβοσβήνει και να παραμένει αναμμένο. Μπορείτε να αφήσετε το κουμπί σύνδεσης και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο τρίτο βήμα και να επαναλάβετε τη διαδικασία για τους πρόσθετους ελεγκτές που θέλετε να συνδέσετε.

Σημαντικό: Πρέπει να πατήσετε το κουμπί σύνδεσης στον ελεγκτή Xbox One εντός 20 δευτερολέπτων από το πάτημα του κουμπιού σύνδεσης στην κονσόλα Xbox One. Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία.

05 του 06

Τρόπος συγχρονισμού ενός ελεγκτή Xbox One σε έναν υπολογιστή

Οι παλαιότεροι ελεγκτές του Xbox One απαιτούν συγχρονισμό συγχρονισμού με έναν υπολογιστή.

Ο ελεγκτής Xbox One είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παίξετε παιχνίδια σε έναν υπολογιστή. Εάν θέλετε να συνδέσετε έναν ελεγκτή Xbox One στον υπολογιστή σας, η διαδικασία θα εξαρτηθεί από το πόσο παλιά είναι ο ελεγκτής.

Οι παλαιότεροι ελεγκτές Xbox One απαιτούν ειδικό dongle USB. Μπορείτε να αγοράσετε το dongle ξεχωριστά, και έρχεται επίσης συσκευασμένο με ορισμένους ελεγκτές Xbox One.

Για να συνδέσετε έναν από αυτούς τους ελεγκτές:

  1. Τοποθετήστε το κλειδί USB σε θύρα USB στον υπολογιστή σας.
  2. Ενεργοποιήστε τον ελεγκτή Xbox One πατώντας το κουμπί Xbox.
  3. Πατήστε και αφήστε το κουμπί σύνδεσης στο dongle.
  4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί σύνδεσης στο χειριστήριο και αφήστε το όταν το κουμπί Xbox σταματήσει να αναβοσβήνει.

Οι νεώτεροι ελεγκτές του Xbox One μπορούν να συνδεθούν με έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας το dongle ή το Bluetooth . Για να συνδέσετε έναν ελεγκτή Xbox One στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Bluetooth:

  1. Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την ενημερωμένη έκδοση επετείου των Windows 10 στον υπολογιστή σας. Αν δεν είστε, τότε δεν μπορείτε να συνδέσετε τον ελεγκτή σας μέσω Bluetooth.
    Σημείωση: Ανατρέξτε στον οδηγό μας για να μάθετε ποια έκδοση των Windows έχετε εάν δεν είστε βέβαιοι.
  2. Ενεργοποιήστε τον ελεγκτή Xbox One, πατώντας το κουμπί Xbox.
  3. Πατήστε το κουμπί σύνδεσης στο χειριστήριο για τρία δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, αφήστε το.
  4. Στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο Έναρξη > Ρυθμίσεις > Συσκευές > Bluetooth & άλλες συσκευές .
  5. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει ενεργοποιημένη την τεχνολογία Bluetooth.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Ασύρματος ελεγκτής Xbox > Ζεύγος .

06 του 06

Πώς να συνδέσετε ένα Xbox One Controller μέσω USB

Οι ελεγκτές Xbox One μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω USB.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον ελεγκτή Xbox One σε μια κονσόλα Xbox One ή έναν υπολογιστή μέσω USB και είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία δύο βημάτων:

  1. Συνδέστε ένα καλώδιο micro USB στη θύρα στο επάνω μέρος του ελεγκτή. Η θύρα βρίσκεται δίπλα στο κουμπί σύνδεσης.
  2. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου USB στο Xbox One ή στον υπολογιστή σας.